Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#181 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 05 June 2011 - 07:18 PM

Kinky, pod tvoj post se lahko samo podpišem.
Tudi jaz sem volila sedanjo vlado. Ker sem upala podobno, kot ti. Zadnje leto in pol pa mi je žal, kot imam las na glavi, po drugi strani pa - Če bi volila drugače...Kje ne piše, da ne bi bili v istem dreku?

In valda, opozicija samo kontrira predlogom koalicije, da bi pa pač kakšne boljše rešitve poiskali pa ne. Pa ves čas iste face, kje so kakšni mladi in zagnani politiki, mogoče še nepokvarjeni (sem optimist)....Aja saj res, pametni so in se ne spuščajo v te vode....

Nekaj časa mi je blo bedno, ker je folk mi govoril haha kaj si volila....Zdaj jim pa samo prikimam in rečem, da odločitev ni bila pravilna.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 05 June 2011 - 07:20 PM

QUOTE(Kinky @ 5. 6. 2011 - 18:06) View Post

Komaj čakam na naslednjo vlado. Takrat lahko samo še vrnem državljanstvo.

thumbup.gif

En prijatelj je rekel, da če/ko bo spet Janša izvoljen, se izseli v Avstrijo. In po mojem se bo res, ker je itak 1km od meje od tam, kjer je (sem) doma. smile.gif

QUOTE(Sally @ 5. 6. 2011 - 18:11) View Post

Vsi k so bli okej so pa šli iz politike preden so jih nategnil do daske (Lahovnik).

Mah, Lahovnik je tut svojga dnara vreden. Kalkulira. down.gif

QUOTE(Kinky @ 5. 6. 2011 - 18:15) View Post

Evo, tukaj je problem, s tem se pa tudi jaz ZELO strinjam. Na prejšnjih volitvah sem volila sedanjo vlado (to priznam, sicer se pa ve, kako sem politično usmerjena, ni neka skrivnost), in je ne bom ponovno. Takrat se mi je pač to zdela najboljša alternativa, in stojim za svojo odločitvijo.

Sedaj pa po treh letih lahko rečem, da sem razočarana, nad vlado, in tudi nad ljudmi. Da niti ne omenjam, kako se mi gravža opozicija, ki samo bruha po vsem, da bi predlagala alternativo, to pa ne, lažje je samo pljuvat po vsem in se sedaj naslajat na porazom (ki je res grozljiv). Odvratno.

Podpis pod vse. Razočarana sem tudi nad dejanskim ljudstvom, pri katerem gleda vsak samo na lastno rit in ne na to, kaj je v dobro celote. ermm.gif
  • 0

#183 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 05 June 2011 - 07:26 PM

Izabela, saj vem, samo v primerjavi s temi tumpci, sem i zdi še kar ok alternativa....

Drugače pa ja, zdaj proti vladi niso volili samo zagrizeni SDS-ovci, ampak še vsi ostali.
Itak spet ni noben vedel, za kaj se sploh glasuje, samo vsi so šli obkrožit proti.
Enako kot za malo delo...Ker so tako zajebali tam, zdaj pač nisem šla. Kot vidim, moj glass itak ne bi nič štel ermm.gif

Še ena vzporedna novica: http://www.rtvslo.si...o-e-coli/259186
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#184 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 June 2011 - 07:28 PM

Pokojninski zakon je nujno potrebno spremeniti, to so direktive EU, ampak s tem se bo pač spopadal JJ. Nestrpno čakam na boljši predlog.

BTW, jaz vedno grem na vse referendume, na vse volitve, mislim, da sem v vseh teh letih zamudila le enega. Je bila pa udeležba danes precej visoka, sem vseeno pričakovala nižjo.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#185 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24543 posts

Posted 06 June 2011 - 11:24 AM

Reztultate referendumov sem pričakovala (škoda), priznam da sama nisem šla.

Sama sem v bistvu zrcalna slika Kinky ... ne hodim na nič. Za volitve me nihče niti približno ne prepriča odkar imam volilno pravico; na referendume ne hodim, saj jim ne mislim rit spodnašat - ko bodo oni opravljali moje delo in bom zanj plačana jaz, bom pa jaz njihovo - malo zafrkancije, precej resnice!

Verjamem, da je glupo razmišljanje, ampak koliko denarja je naša država zmetala stran za BREZVEZNE referendume, da me glava peče!

Najbolj nori, ki so mi ostali v spominu:
- zdravljenje neplodnosti / oproditve
- trgovine!!!! - zato da še vedno lahko hodim v nedeljo v trgovino!
- železnice in telekom
- RTV

Tole s pokojnino pa za moje pojme niti slučajno ne bi smelo it na referendum. To je tako, kot če bi ljudi na referendumu vprašali ali se strinjajo, da sem vsem za 30% znižajo plače - seveda bi bili vsi proti. Ampak če so spremembe nujne, jih je potrebno narest.

Ma brez veze ... nora država in mi smo na žalost v njej!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#186 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 06 June 2011 - 11:30 AM

točno tako....za razne "denarja potrebne zadeve" valda denarja ni, za en kup nepomembnih referendumov pa se denar vedno najde. Hrvati so bili carji - hoteli so razpisat en bogi referendum pa ga niso (ker ni bilo denarja) laugh.gif
  • 0

#187 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 June 2011 - 11:34 AM

Jaz se podpišem pod Kinky inSally.
Glede referendumov se tudi strinjam, ampak razpisani pa morajo biti če je zbrano določeno št. podpisov prebivalcev oz. podpisov poslancev(koliko točno sem pozabila, strokovni izpit je bil novembra laugh.gif ). Pač tak je zakon.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#188 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 06 June 2011 - 11:44 AM

Ja, ampak za davčne in finančne zadeve vseeno ne sme biti referenduma, ker o teh stvareh ne morejo odločat državljani.

Glede tega referenduma se delno strinjam s Kami. Najbolj pade v oči tisto zvišanje na 65 let in itak, da nihče ne bi rad delal dlje.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#189 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 06 June 2011 - 11:49 AM

ja, to se pa strinjam. Načeloma jih itak ne bi smelo biti, so pooblaščeni da delajo v imenu nas biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#190 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 June 2011 - 12:25 PM

QUOTE(Kami @ 6. 6. 2011 - 12:24) View Post

imam volilno pravico; na referendume ne hodim, saj jim ne mislim rit spodnašat - ko bodo oni opravljali moje delo in bom zanj plačana jaz, bom pa jaz njihovo - malo zafrkancije, precej resnice!

biggrin.gif

Ah dej. tongue.gif Pač na ta način imamo tudi državljani možnost soodločanja, pa ne pravim, da zdaj morate vsi na volitve, ampak da pač ta možnost obstaja.

Seveda se poraja tudi vprašanje: o čem lahko državljani odločajo, ali so kompetentni za odločanje o tako pomembnih vprašanjih, kot je pokojninska reforma? Niti pod razno. Problem je pač tukaj, ker je opozicija vse spodjebala, in so nas soočili s temi vprašanji, ki bi jih - roko na srce morali SAMI rešiti v parlamentu. Lahko trdim, da 75% ljudi, ki so bili včeraj na referendumu, niso imeli pojma kaj sploh volijo.

Kot si rekla . . . nora država. Pokojninski zakon je nujno potrebno spremeniti, nujno, ampak kot sem rekla, bom počakala, da pride JJ na plano z novim predlogom, ki nam bo vsem všeč, in bo omogočil, da bo vse lepo in prav in se bo cedilo mleko in med.

Mi je blazno antipatičen, ampak če bo pa predlog dober - itak, da bom glasovala za, ne glede na to, s katere strani bo prišel. Gre za dobro vse nas, za našo prihodnost, ampak bo preteklo še veliko gnojnice preden bo ljudstvo to spoznalo.

edit: http://www.radio1.si...D=11374&LNK=152

In potem še take bedarije, ob katerih pomislim na samomor.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#191 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 June 2011 - 03:58 PM

Homofobičen napad sredi LJ

ohmy.gif blink.gif
  • 0

#192 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 13 June 2011 - 04:02 PM

ohmy.gif cry.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#193 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 June 2011 - 05:01 PM

Grozljivo, sploh nimam besed za take izmečke. mellow.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#194 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 June 2011 - 05:02 PM

Res je; povsod so - Split, Ljubljana, kreteni so prisotni povsod. sad.gif
  • 0

#195 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 13 June 2011 - 05:13 PM

Vedno bili in vedno bodo.
  • 0

#196 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 June 2011 - 05:33 PM

Še ena:

Ali nam grozi sprememba ustave?

KLIK

AJEBEŠ?????
  • 0

#197 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 13 June 2011 - 05:46 PM

Hahaha, že kar slišim prof. Kaučiča! laugh.gif
  • 0

#198 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 June 2011 - 05:50 PM

Kaj bo povedal? biggrin.gif
  • 0

#199 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 13 June 2011 - 05:52 PM

Uf, to si pa prav želim, da bi zdele še trajala predavanja, ker bi dost pikrih letel. Mislim, da ni navdušen. biggrin.gif
  • 0

#200 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 June 2011 - 05:54 PM

Gospod Kaučič mi je všeč, pa sploh ne vem, kdo je. sleep.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users