SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 05 June 2011 - 07:18 PM
Tudi jaz sem volila sedanjo vlado. Ker sem upala podobno, kot ti. Zadnje leto in pol pa mi je žal, kot imam las na glavi, po drugi strani pa - Če bi volila drugače...Kje ne piše, da ne bi bili v istem dreku?
In valda, opozicija samo kontrira predlogom koalicije, da bi pa pač kakšne boljše rešitve poiskali pa ne. Pa ves čas iste face, kje so kakšni mladi in zagnani politiki, mogoče še nepokvarjeni (sem optimist)....Aja saj res, pametni so in se ne spuščajo v te vode....
Nekaj časa mi je blo bedno, ker je folk mi govoril haha kaj si volila....Zdaj jim pa samo prikimam in rečem, da odločitev ni bila pravilna.
Posted 05 June 2011 - 07:20 PM
Komaj čakam na naslednjo vlado. Takrat lahko samo še vrnem državljanstvo.

En prijatelj je rekel, da če/ko bo spet Janša izvoljen, se izseli v Avstrijo. In po mojem se bo res, ker je itak 1km od meje od tam, kjer je (sem) doma.

Vsi k so bli okej so pa šli iz politike preden so jih nategnil do daske (Lahovnik).
Mah, Lahovnik je tut svojga dnara vreden. Kalkulira.

Evo, tukaj je problem, s tem se pa tudi jaz ZELO strinjam. Na prejšnjih volitvah sem volila sedanjo vlado (to priznam, sicer se pa ve, kako sem politično usmerjena, ni neka skrivnost), in je ne bom ponovno. Takrat se mi je pač to zdela najboljša alternativa, in stojim za svojo odločitvijo.
Sedaj pa po treh letih lahko rečem, da sem razočarana, nad vlado, in tudi nad ljudmi. Da niti ne omenjam, kako se mi gravža opozicija, ki samo bruha po vsem, da bi predlagala alternativo, to pa ne, lažje je samo pljuvat po vsem in se sedaj naslajat na porazom (ki je res grozljiv). Odvratno.
Podpis pod vse. Razočarana sem tudi nad dejanskim ljudstvom, pri katerem gleda vsak samo na lastno rit in ne na to, kaj je v dobro celote.

Posted 05 June 2011 - 07:26 PM
Drugače pa ja, zdaj proti vladi niso volili samo zagrizeni SDS-ovci, ampak še vsi ostali.
Itak spet ni noben vedel, za kaj se sploh glasuje, samo vsi so šli obkrožit proti.
Enako kot za malo delo...Ker so tako zajebali tam, zdaj pač nisem šla. Kot vidim, moj glass itak ne bi nič štel

Še ena vzporedna novica: http://www.rtvslo.si...o-e-coli/259186
Posted 05 June 2011 - 07:28 PM
BTW, jaz vedno grem na vse referendume, na vse volitve, mislim, da sem v vseh teh letih zamudila le enega. Je bila pa udeležba danes precej visoka, sem vseeno pričakovala nižjo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 06 June 2011 - 11:24 AM
Sama sem v bistvu zrcalna slika Kinky ... ne hodim na nič. Za volitve me nihče niti približno ne prepriča odkar imam volilno pravico; na referendume ne hodim, saj jim ne mislim rit spodnašat - ko bodo oni opravljali moje delo in bom zanj plačana jaz, bom pa jaz njihovo - malo zafrkancije, precej resnice!
Verjamem, da je glupo razmišljanje, ampak koliko denarja je naša država zmetala stran za BREZVEZNE referendume, da me glava peče!
Najbolj nori, ki so mi ostali v spominu:
- zdravljenje neplodnosti / oproditve
- trgovine!!!! - zato da še vedno lahko hodim v nedeljo v trgovino!
- železnice in telekom
- RTV
Tole s pokojnino pa za moje pojme niti slučajno ne bi smelo it na referendum. To je tako, kot če bi ljudi na referendumu vprašali ali se strinjajo, da sem vsem za 30% znižajo plače - seveda bi bili vsi proti. Ampak če so spremembe nujne, jih je potrebno narest.
Ma brez veze ... nora država in mi smo na žalost v njej!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 June 2011 - 11:30 AM

Posted 06 June 2011 - 11:34 AM
Glede referendumov se tudi strinjam, ampak razpisani pa morajo biti če je zbrano določeno št. podpisov prebivalcev oz. podpisov poslancev(koliko točno sem pozabila, strokovni izpit je bil novembra

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 June 2011 - 11:44 AM
Glede tega referenduma se delno strinjam s Kami. Najbolj pade v oči tisto zvišanje na 65 let in itak, da nihče ne bi rad delal dlje.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 June 2011 - 11:49 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 June 2011 - 12:25 PM
imam volilno pravico; na referendume ne hodim, saj jim ne mislim rit spodnašat - ko bodo oni opravljali moje delo in bom zanj plačana jaz, bom pa jaz njihovo - malo zafrkancije, precej resnice!

Ah dej.

Seveda se poraja tudi vprašanje: o čem lahko državljani odločajo, ali so kompetentni za odločanje o tako pomembnih vprašanjih, kot je pokojninska reforma? Niti pod razno. Problem je pač tukaj, ker je opozicija vse spodjebala, in so nas soočili s temi vprašanji, ki bi jih - roko na srce morali SAMI rešiti v parlamentu. Lahko trdim, da 75% ljudi, ki so bili včeraj na referendumu, niso imeli pojma kaj sploh volijo.
Kot si rekla . . . nora država. Pokojninski zakon je nujno potrebno spremeniti, nujno, ampak kot sem rekla, bom počakala, da pride JJ na plano z novim predlogom, ki nam bo vsem všeč, in bo omogočil, da bo vse lepo in prav in se bo cedilo mleko in med.
Mi je blazno antipatičen, ampak če bo pa predlog dober - itak, da bom glasovala za, ne glede na to, s katere strani bo prišel. Gre za dobro vse nas, za našo prihodnost, ampak bo preteklo še veliko gnojnice preden bo ljudstvo to spoznalo.
edit: http://www.radio1.si...D=11374&LNK=152
In potem še take bedarije, ob katerih pomislim na samomor.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 June 2011 - 03:58 PM
Posted 13 June 2011 - 04:02 PM

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 13 June 2011 - 05:01 PM

Pablo Picasso
Posted 13 June 2011 - 05:02 PM

Posted 13 June 2011 - 05:13 PM
Posted 13 June 2011 - 05:33 PM
Posted 13 June 2011 - 05:46 PM

Posted 13 June 2011 - 05:50 PM

Posted 13 June 2011 - 05:52 PM

Posted 13 June 2011 - 05:54 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users