Jump to content

Photo

Differin, Skinoren In Podobno

• Please log in to reply
1163 replies to this topic

#181 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 17 August 2006 - 10:27 AM

Ko sem nekaj let nazaj uporabljala Skinoren, je prišlo do izboljšanja v parih dneh. Ampak takrat nisem vedela nič o pravilni negi kože ob uporabi teh krem in sem mela obupno izsušeno kožo, nisem se nič mazala z UV zaščito al pa s hranilnimi kremami, in to sred poletja... rolleyes.gif smile.gif
Razmišljam, da bi po uporabi Differina šla še po Skinoren, če ne bo z Differinom nič boljše.
  • 0

#182 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 August 2006 - 10:37 AM

Tudi to lahko, ampak daj najprej skozi to 3-mesečno kuro z Differinom.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#183 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 17 August 2006 - 10:40 AM

Mhm, bom ja.
  • 0

#184 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 17 August 2006 - 01:25 PM

hy!!
Brala sm to temo pa sem opazila da ste omenjale neko masko za obraz od garnier od kumarc. Pa me zanima če si lahk jz to dam gor k mam suho kožo.

Hvala lepa smile.gif
  • 0

#185 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 August 2006 - 03:03 PM

Hmm ... torej imaš suho kožo, pa vendar problematično (mozolji, ogrci)?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#186 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 17 August 2006 - 06:16 PM

Jap... razn nosa k mam ful mastnga smile.gif

Ampak sej zdj nimam več tolko suhe kože. K uporabljam vlažilne kremice pa to.
  • 0

#187 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 August 2006 - 06:32 PM

Jaz bi ti bolj priporočala Neutrogena Visibly Clear masko, lahko pa tudi tisto Garnier s kumaricami.
  • 0

#188 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 17 August 2006 - 06:33 PM

Aha. OK. Tnx!!! smile.gif
  • 0

#189 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 19 August 2006 - 04:31 PM

A je pri Skinorenu tudi kaka 3-mesečna kura al kaj podobnega, kot pri Differinu? Ko sem pred letom in pol, al dvema dobila Skinoren, mi je zdravnica rekla, da mi ga bo predpisovala tudi 2 leti, če bo treba. Ampak 2 leti se mi zdi malo pretirana doba. Takrat sem ga uporabljala redno približno pol leta, potem sem prenehala, zdaj pa ga v kratkem nameravam spet. Kolk časa ga je sploh priporočljivo uporabljat? ermm.gif
  • 0

#190 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 19 August 2006 - 09:01 PM

Po prenehanju se valda poslabša, uporabljaš dokler rabiš, dokler se ti hormoni ne umirijo, nevem zakaj bi blo preveč če ga dve leti uporabljaš, če uporabljaš dobro zaščito pred soncem se vsaj meni ne zdi da bi bilo s tem kaj narobe.
  • 0

#191 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 August 2006 - 12:08 PM

Pri Differinu se ne poslabša, ker je zdravilo.
  • 0
Viens, reste ici!

#192 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 20 August 2006 - 12:21 PM

Skinoren je tudi zdravilo, pa tudi po differinu se poslabša, ker vpliva tudi na luščenje kože kar zelo pripomore k temu da se pore ne zamašijo. Edino zdravilo ki ozdravi v pravem smislu je roaccutane samo je hardcore zdravilo, pa še tukaj se mora včasih ponovit kura.
  • 0

#193 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 20 August 2006 - 02:57 PM

Enkrat je na forumu ena punca napisala, da je uporabljala Skinoren ene 3 leta, al nekaj tazga in ji je ea druga napisala, da če je nora, da ga tako dolgo uporablja. Zaradi tega sem bila v dvomih ali ga je sploh priporočljivo tako dolgo uporabljat al ne.
  • 0

#194 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 20 August 2006 - 06:15 PM

Pri mastni in aknasti koži je pospešeno maščenje in veliko slabše se koža "regenerira, kar je zelo pogosto pri mastni koži - tako se tisti loj ki se nabira v porah skupaj z odmrlimi celicami lasnega mešička (ko raste), pomika proti površju in če je koža zadebeljena oz je veliko odmrlih celic ki se niso odluščile potem se pora zamaši ker se loj in te odmrle celice lasu nimajo kam izločit, posledica so zamašene pore ali mozolji, če dodaš še odmrle celice na povrhnjici nastane še večjo s......,če je pa ogromno loja pa ta nima kam it again potem se lahko pa izlije v okoliško tkivo in nastane vnetje in posledično seveda lahko brazgotine. Zato je treba takšno kožo prislit da se hitreje lušči kot ostali tipi kož, kjer je to uravnovešeno in ne rabijo dodatnega luščenja.Če npr pogledaš suho kožo-tam je koža velikokrat bolj tanka,ne v vseh primerih seveda)hitreje se obnavlja in zato seveda lepše zgleda ker ni odebeljena in se vidi prekrvavitev. Tako da je to princip večino teh krem proti aknam,vključno z skinorenom. Razen seveda če želiš imeti brazgotine, katerih se seveda ne da kar tako odstranit-toliko potem o zdravju kože in predolgi uporabi skinorena. Uva zaščita je pa nujna!!

Ok zdaj bom pa nehala bit pametna :alien:
  • 0

#195 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 22 August 2006 - 08:28 PM

Jap, sej to že vem, kar si napisala. Je pa res, da ko sem tajkrat uporabljala Skinoren, nisem mela UV zaščite, ker mi zdravnica tega ni povedala, farmacevtka tudi ne, v navodilih prav tako nič ne piše o tem. Takrat pa tudi še nisem bila na tem forumu in res nisem mela pojma o teh zadevah. Uporabljat pa ga mislim proti ogrcem, mozoljev nimam, razen seveda obšasno se kakšen naredi.
  • 0

#196 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 23 August 2006 - 06:54 AM

Jst sm zdj dubla skinorin v tubi in klimicin v rolci (al kako se že reče tist, k deodoranti:lol:) In mi je po vsazga dal dva. Pa se mažm po obrazu, vratu, dekulteju pa ramenih. Pa tm piše da daš sam za obraz 4-5 cm kreme skinorin. Pa delovanje se opaz šele po 4 tednih. Pomoje da mi jo bo že dost prej zmankal. A pol grem kr spet do nega, al kaj? biggrin.gif
A tisti k uporablate to k jst, a vm je kj pomagal? biggrin.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#197 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 23 August 2006 - 07:47 AM

glih prej sm navodila prebrala, tud men ni jasn kaj so hotl povedat s 4-5imi centimetri. pac namazes na 'prizadeta' (ker izraz) obmocja kot kremo pa gledas, da se vpije.

al kaj?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#198 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 August 2006 - 08:38 AM

4 cm je veliko. Ko ti bo zmanjkalo kreme, pojdi po novo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#199 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23284 posts

Posted 23 August 2006 - 03:24 PM

Jaz sem se s Skinorenom mazala praktično po celem obrazu, ker mi povsod nastajajo orgci, no tam pri ušesih jih skor ni, ampak vseeno. Pa nisem niti slučajno porabila 4-5 cm kreme. Sploh pa jo je treba mazat kar se da na tanko, tako da v nobenem primeru ne porabiš tolk kreme, tudi če se po celem obrazu mažeš.
  • 0

#200 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 24 August 2006 - 08:52 PM

-.-
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users