Jump to content

Photo

IKEA

• Please log in to reply
501 replies to this topic

#181 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 July 2010 - 02:33 PM

Ja ker mi ni čist jasno, ker kokr ugotavljam, so cene za kkšne večje.. Projekte, al kako bi temu rekla, enake kot v kakšni drugi trgovini v Slo, ki je ful bližje pa vse, mislm sej ne vem no, sam ne razumem čist dobro, zakaj je ta Ikea tak bum. Meni majo čist povprečne stvari, kakšne malenkosti se mogoče res splača, ampak cene niso pa nič drugačne, pa tut kvalitete vem, da so bili že problemi pri nekaterih.. Pač no, sam ne razumem, zakaj bi moral vse kupit tam biggrin.gif Če ti je všeč dormeo pač kupiš dormeo, zakaj bi iskal ene zamenjave v Ikei, 450€ za 140cm joggi je ena čist normalna cena biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#182 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 20 July 2010 - 02:39 PM

@Nincha, pozabljas, da Kalypso ni v več v Slo.

Jaz sem bila včeraj prvič v ikei. Šla sva z namenom, da bi kupila keramično kuhinjsko korito. V živo se je izkazalo, da ne zgleda tako fajn, kot na internetu. Plus dva od 5, ki sva jih vidla sta bila spraskana. On je imel nekoc ikea jogi (tega od Kalypso) in mu je bil ful fajn. Jaz pa sem imela nekoč dormeo in mi je bil ful fajn. Pa se nekako nisva mogla odločit. Najbrž bova vzela kar ikea, itak bo on več časa pri sebi doma. Jaz bom uradno na obisku. laugh.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#183 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 20 July 2010 - 02:44 PM

QUOTE(Kalypso @ 20. 7. 2010 - 14:50) View Post

laugh.gif Saj vse to lahko tud narediš v Ikei. laugh.gif In tud na dom pripeljejo... sicer ne vem če vozijo v Slovenijo, ampak imajo tud to možnost.

Vozijo, vozijo. ;)

http://www2.cudovita...=...st&p=638370

Ninch, sicer pa tudi meni boom okoli Ikee ni jasen. Ok, ce ti je pac najblizja trgovina s pohistvom ali, ce se ravno peljes mimo. Sicer se pa jaz se do Lj komaj spravim in kaj nakupim. Shopping mi je pac nujno zlo. Od oblek naprej. ninja.gif
Ne da se mi planirat, skoda mi je zapraviti ves dan, da pridem do trgovine in nazaj...mah mnogo je tega. Pac nisem tak tip cloveka. : D Se mi pa ni problem odpeljati v Split na koncert. : D

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#184 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 July 2010 - 08:46 AM

Meni je velik plus pri Ikei to, da je trgovina res lepa, so sestavljena stanovanja in sobe, da si kaj lažje zvizualiziraš, dobiš lahko veliko dobrih idej in podobno. Če grem v Lesnino ... meni je to recimo ogabna trgovina, hjoooj, pa Harvey Norman tudi. Pač pri nas ne znajo vsega tako apetitlih predstavit. Poleg tega ne vem zdej, kakšen je vaš okus, ampak meni ima Ikea precej lepše stvari, kot pa se recimo dobijo v Lesnini, če spet to dvoje primerjam (edino kavče imajo v Ikei nikakve). Pri nas se mi zdi, da je še vedno dosti takega staroverskega pohištva in to velikokrat po absurdnih cenah.

Sicer pa vsakemu svoje, mene baš boli, kje kdo kupuje pohištvo, samo to strašno čudenje, zakaj kupovat v Ikei, mi je mal blesavo. Mi imamo ogromno zadev iz Ikee in nas še ena sama stvar ni razočarala, nikoli. Drugo je zdej, če se je komu ful težko vozit do tja, ampak nam to pač ne predstavlja problema, tisto dobro uro vožnje v eno smer, pa možnost uporabe kombija imamo (si lahko fant v službi izposodi).

Aja, velik plus mi je tudi odnos do strank, takega pri nas ni nikjer.

P.S. Nočem, da to izpade tak, kot da mislim, da je Ikea nek svjetski čudež in najboljša trgovina z najlepšim pohištvom. Valda obstajajo še ful lepše stvari, pa razni dizajnerski kosi, ampak seveda tudi za znatno višje cene. Jaz bi tudi kupovala v kakšnih fancy italijanskih pohištvenih ''butikih'', če bi imela ful keša, ampak ga nimam. biggrin.gif

QUOTE(Nincha @ 20. 7. 2010 - 15:33) View Post

Ja ker mi ni čist jasno, ker kokr ugotavljam, so cene za kkšne večje..

Ikea ima, kot tudi mnogo drugih trgovin, cenejše in dražje linije. Dobiš poceni kuhinje, imajo pa tudi precej dražje linije kuhinj, ki so temu primerno tudi bolj dodelanih linij in bolj fancy materialov. Vsak pač izbira glede na svoje zmožnosti, še vedno pa se mi zdi v splošnem Ikea cenejša izbira. Morda ne glede vsega, glede zelo veliko stvari pa. Jaz imam recimo doma en predalnik, ki je meni osebno ful lep in uporaben, stal pa je v Ikei ene 100€. V Harveyu sem videla zelo podobnega, pa dvomim, da kaj bolj kvalitetnega, za okrog 450€. Ne vem no, meni je to razlika. Seveda pa moraš malo poštudirat, kaj se splača in kaj ne (kar pa velja za vse trgovine in proizvajalce). Itak menda vsak človek med opremljanjem stanovanja malo poštudira, kje bo kaj kupil, se pozanima glede cen in podobno.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#185 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 July 2010 - 08:57 AM

Kar se cen tiče, se strinjam.
Imam kolega ki je v ikei prodajal kavče. Ljudje so prišli gledat, se pritoževali čez cene in odšli. Prišli nazaj več ur kasneje in priznali da nižjih cen nikjer drugje ni bilo(če pustimo ob strani diskontne trgovine kot je mobelix kjer imajo en sam gravž). Estetiko pač pustmo ob strani, večinoma nimajo lepih kavčev, ampak tudi drugje nimajo lepih, vsaj meni.
Še vedno se recimo čudim nad ceno pravokotne jedilne mize in štirih stolov iz lesa za 100€. Ali postelje z visokim ležiščem(jaz sem lahko stala od njo) iz res masivnega lesa za 250€.
Odnos do strank je pa res fajn, menjajo rezervne dele tudi po 2 letih.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#186 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 July 2010 - 02:48 PM

yes.gif Midva sva dobila to garnituro za pb. 100€. V živo je lepša, se ne sveti. Je pa precej močna in stabilna - tako miza kot tudi stoli. Ne vem, če bi doma dobila kaj bolj poceni mizo s 4 stoli.
IPB Image

• 0

#187 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 28 August 2010 - 04:12 PM

IPB Image IPB ImageIPB Image
za tako omaro in mizo sem se odločila, še par malenkosti je treba dogovorit in premislit, potem pa vse skupaj naročit. v spodnjih vrstah polic bom mela košare, zgori pa svinčnike pa to, kar mam zdej po mizi, razen lučke.
Kalypso, super miza&stoli, na tvojih fotkah še boljše izgleda. thumbup.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#188 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 29 August 2010 - 08:19 AM

Špela, dobr si si to izbrala thumbup.gif
Ta miza v kombinaciji z regalom je tud men že dolgo všeč, sam jst je nimam kam postavit.
Omara pa sploh.... wub.gif A si kej računala, kok te bo pršla omara, ko boš še za notranjost vse nabrala?
  • 0

#189 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 29 August 2010 - 09:28 AM

računam na nekje 700€ za omaro, noter bom mela eno štango za obešalnike, 4 košare, ostalo pa police, k mi leseni predali ne grejo notr zarad 43 cm globine, več ne morm met, ni placa.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#190 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 29 August 2010 - 09:52 AM

Špela, omara je super, ostalo tudi. Jst bi tud mela tako omaro... Ta, ki jo imam zdaj, je že malo premajhna.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#191 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 29 August 2010 - 10:06 AM

prej sem se zakalkulirala, manj pride omara, okoli 600, se mi zdi. ogrodje je 389, moja notranjost pa ne bo nanesla več kot 200, če sploh toliko.
jaz niti nimam tok stvari, samo zdej že več ot 2 leti splo nimam omare pa če že grem v investicijo, bom nekaj orng nabavila, plac se hitro zafila. oops.gif

• 0

#192 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 29 August 2010 - 02:46 PM

Moje omare so tud vse premajhne že, sam ne bom nič kupovala ermm.gif ...
Špela, kje pa imaš stvari pol? Neki morš imet najbrž, hehe?
  • 0

#193 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 29 August 2010 - 03:32 PM

kar ne gre v par predalov, mam na kavču, js ne kompliciram. sam res bi rada mela hlače, srajce pa kikle po dveh letih obešene. LOL
  • 0

• Guests

Posted 02 September 2010 - 08:01 AM

A se v Ikei kaj čaka, če kuhinjo nabaviš? Ponekod imajo navado, da sploh nimajo nič v skladišču in moraš potem čakat, da ti naredijo šele takrat, ko naročiš.
  • 0

#195 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 02 September 2010 - 08:38 AM

Prišla, pokazala, odpeljala. wink.gif

PP, majo pa tako na strani narejeno, da lahko za vsak izdelek točno pogledaš kolko kosov imajo trenutno.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

• Guests

Posted 02 September 2010 - 08:39 AM

thumbup.gif Zakon! Hvala ti! Sem se že sekirala, ker so me vsi nekaj strašili s temi čakalnimi vrstami.
  • 0

#197 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 02 September 2010 - 08:42 AM

Ravno to je prednost Ikeje, da TAKOJ odpelješ. Pr nas pa na vse tak čakaš ko butl. Ktero si pa gledala?
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

• Guests

Posted 02 September 2010 - 08:48 AM

Nisem še tako daleč, da bi mela že izbrano. smile.gif
  • 0

#199 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 02 September 2010 - 09:06 AM

Dragica, iščem sliko tvoje TV omarice pa je nikjer ne najdem. Lahko še enkrat prilepiš? Kolk si dala?
  • 0

#200 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 02 September 2010 - 09:12 AM

Reče se expedit, u bistvu ni lih za tv namenjena. Stane 60 €.

IPB Image
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users