Jump to content

Photo

Ustna higiena

• Please log in to reply
560 replies to this topic

• Guests

Posted 12 August 2012 - 11:34 AM

Ja, sem čisto žalostna, ker Sarakana ne morem več dobit v DM. :( Pa že vmes enkrat so rekli, da ne bo več v prodaji, pa se je vrnila, zdaj je pa spet ni več. Ne vem, kaj je po sredi, pritiski drugih firm mogoče?

Zdaj imam Angelico (tisto z več zelišči) in mi je kar ok, ampak Sarakan mi je neprimerno boljša, pa cena se mi je zdela dokaj ugodna za tako dobro pasto.

Če katera ugleda Sarakan kje drugje, naj prosim sporoči!

Drugače pa tiste, ki vam krvavijo dlesni. Res probajte s kakšnimi naravnimi. Mojemu niso nehale krvaveti, dokler ni prešaltal. Zdaj že leta nima nobenih težav več, ampak verjetno tudi zato, ker je hkrati zamenjal tudi zobno ščetko.
  • 0

#182 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 16 August 2012 - 03:17 PM

Ja, jaz tudi Sarakana nisem vec dobila v parih DMih in, ja, so mi rekli, da gre oz. je sel iz prodaje.

Na okus sem se morala malo navaditi, cez cas me ni vec motil. Ocisti pa res super, odlicne sestavine, .. ni cudno, da se ga ne da vec dobiti. :down: Bom malo pobrskala po netu, ce bi se dalo kje ugodno narociti.

Poznate zobno olje?
http://www.bio-narav...obno-olje-125ml

Cena je najbrz tudi ... .
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#183 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 24 August 2012 - 12:11 PM

Še ena Sensodyne zobna pasta za občutljive zobe:

http://www.sensodyne...ir-protect.aspx

Pa še zanimiva nitka, ne vem, če se dobi pri nas, meni jo je dal zobozdravnik. Med zobmi spremeni strukturo v nekaj spužvi podobnega:

http://www.gumbrand....xpanding-floss/

• 0

#184 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 August 2012 - 02:31 PM

Točno to od Sensodyne uporabljam jaz. Bom začela danes z Melvito.

Te zobne nitke se pa po moje sploh ne dobi, vsaj jaz se ne spomnim, da bi jo kdaj videla.
Jaz kupim zdaj eno, zdaj drugo. Trenutno imam Oral B. Najmanj so mi všeč Curaprox.

edit: sem že sprobala Melvitino in je zelo zanimiva - se peni, vendar je konsistence take 'mokaste',
ni pa osvežilna, tako da po moje večini ne bo všeč. V ustih pusti zanimiv cimetast okus, umije
vsekakor temeljito. Jaz jo bom vsaj 2X na dan uporabljala zaradi dobrih sestavin, občasno pa še vseeno
tisto zgoraj od Sensodyne.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#185 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 24 August 2012 - 06:33 PM

Jaz bom najbrž tudi kupila Melvitino, če dobro umije. Sestavine so super, pekoče zobne paste mi pa niso pogoj. Cimet! :woot:
  • 0

#186 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 25 August 2012 - 08:37 AM

Jaz sem se pekočih prav odvadila in mi je zdej precej neprijetno, ko uporabljam eno L'Angelica zobno pasto in se mi zdi, da ful peče, auč
  • 0

#187 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 25 August 2012 - 10:34 AM

Planet, te expanding nitke se dobijo, točno te znamke pa nisem še nikjer videla. Ima pa Jordan tako napihljivo nitko, eno podobno sem imela tudi DM-ovo Dontodent, pa tudi druge znamke jih imajo sigurno. Samo ta Jordanova mi ni všeč, ker so jih malo spremenili in imajo zdaj nek premaz z zobno pasto, kar me moti.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#188 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 25 August 2012 - 11:26 AM

Fino, hvala, bom pogledala!
  • 0

#189 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 18 October 2012 - 06:48 AM

Ja, sem čisto žalostna, ker Sarakana ne morem več dobit v DM. :( Pa že vmes enkrat so rekli, da ne bo več v prodaji, pa se je vrnila, zdaj je pa spet ni več. Ne vem, kaj je po sredi, pritiski drugih firm mogoče?

Zdaj imam Angelico (tisto z več zelišči) in mi je kar ok, ampak Sarakan mi je neprimerno boljša, pa cena se mi je zdela dokaj ugodna za tako dobro pasto.

Če katera ugleda Sarakan kje drugje, naj prosim sporoči!

Drugače pa tiste, ki vam krvavijo dlesni. Res probajte s kakšnimi naravnimi. Mojemu niso nehale krvaveti, dokler ni prešaltal. Zdaj že leta nima nobenih težav več, ampak verjetno tudi zato, ker je hkrati zamenjal tudi zobno ščetko.

Nila, Sarakan zobno pasto sem videla v Maxijevi tgovini z zelišči itd. Tista trgovinica v pasaži, če prihajaš iz smeri državnega zbora. Stane okoli 2,5 evra.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#190 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 26 October 2012 - 11:15 PM

:w00t2:
  • 0

#191 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 31 October 2012 - 09:31 AM

Seveda jim ga je zmanjkalo, grr. :AJEBEŠ:
  • 0

#192 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 31 October 2012 - 09:39 AM

A res? Če rabiš grem lahko kupit pa ti pošljem. Jaz grem praktično vsak dan mimo, ko grem namalico
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#193 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27617 posts

Posted 01 November 2012 - 05:27 PM

Nee, Frčica, ne se obremenjevati, najlepša hvala za misel, bom Nilo oropala. : )) Hec. Hodi mami vsak dan mimo, bo na preži. ; )
  • 0

#194 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 01 November 2012 - 05:58 PM

Jaz sem naročila 10 Sarakan zobnih past in ustno vodico tule: http://www.prema.si/...iena-g117.shtml
Res je, da je poštnina €4.50, ampak glede na to, da je nikjer več ne najdem, mi je tudi to ok.

Edit: so mi preklicali naročilo, ker nimajo izdelkov na zalogi in jih verjetno ne bodo več imeli. :down:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#195 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 November 2012 - 11:08 AM

A katera uporablja intedentalne ščetke? Jaz imam ful ozek ta medzobni prostor in mi nitke delajo rahle težave, namreč ne morem je vsakič ven potegnit, ne da se kaj poškodujem. :lol: Pa naj bi bile te medzobne ščetke prav za take kot sem jaz.

Jaz zaradi tega ozkega medzobnega prostora tudi naj ne bi uporabljala zobnih past v kremi, ampak v gelu. :mellow: Pa sem čisto izgubljena, a ima katera kakšen predlog?
  • 0

#196 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 November 2012 - 11:12 AM

Za paste v gelu, to najbrž misliš one tekoče bolj ane, ponavadi je pasta + ustna vodica. Ali ni to to, ne vem :D

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#197 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 November 2012 - 11:15 AM

Ja ja, take so, v teh malih embalažah!
  • 0

#198 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 November 2012 - 11:17 AM

To povsod dobiš :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#199 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 November 2012 - 11:17 AM

A katera uporablja intedentalne ščetke? Jaz imam ful ozek ta medzobni prostor in mi nitke delajo rahle težave, namreč ne morem je vsakič ven potegnit, ne da se kaj poškodujem. :lol: Pa naj bi bile te medzobne ščetke prav za take kot sem jaz.

Jaz sem jih. Več različnih. Ampak jih sploh nisem mogla uporabiti, ker sem (podobno kot ti) imela že z nitko težave, te ščetke pa sploh med zobe nisem spravila. Nikamor ni šlo in sem jih lahko samo vrgla stran. Zdaj pač uporabljam nitko, kolikor se da. Kupila sem tudi dobro električno zobno ščetko, ki doseže tudi medzobni prostor. Priporočajo tudi električno zobno prho, s katero izpereš prostore med zobmi.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#200 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 November 2012 - 11:24 AM

To povsod dobiš :)

Ja, to vem, samo če ima katera že kakšno preizkušeno. Da bi bila katera bolj "naravna" pa verjetno ni upanja, a ne?

Immortelle, joj škoda. Jaz imam po nasvetu zobozdravnice to:
Posted Image
Imam pa doma tudi Curaprox nitke, ena je ta:
Posted Image
pa mi je ta boljša, ker je gladka in lepše zdrsi.

Sej vem, Sonicare si moram nabavit. :(
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users