Jump to content

Photo

očala ali leče??

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#181 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 06 May 2006 - 10:08 AM

Sonchika, meni se je podobna zadeva dogajala lansko leto, ko mi je okulistka zmerila narobe dioptrijo, seveda sem ji slepo verjela dala delat očala s katerimi pa nisem zdržala (vrtoglavice...), potem sem šla k temu optiku in se mi je res posvetil izmeril mi je previlno dioptrijo in z očali nimam več problemov tudi vrti se mi ne. Razen to, da me tako nos boli od tega. No ta isti optik mi je pa zajebal z lečami, ker mi jih je not tlačil.
  • 0
Every time you exhale, someone somewhere is inhaling.

#182 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 May 2006 - 10:52 AM

A ne moreš nositi leč?
Mimogrede... jaz imam nekaj leč odveč, ker mi ne ustrezajo. H2O dioptrije -1 in -1,5 ter ene Johnsonove Surevue -1. Če komu ustrezajo te dioptrije, naj mi piše. Brezveze se mi zdi leče metati stran, ker sem zanje plačala bogastvo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#183 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 06 May 2006 - 10:59 AM

Pomoje bi jih lahko nosila, ampak sem prevelik zajec, me je malo strah tega vstavljanaj in ven jemanja.

Pred parimi minutami sem prišla iz Optike Zajec v Ljubljani (ima kdo izkušnje od tam?) in mi je rekel, da se moja očala ne dajo nič okrivit oz. popravit. Zdej smo pa tam, bom mogla nova očala ali pa leče. Je pa še rekel, da moram nujon na uvajanje not dajanja leč.
  • 0

#184 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 May 2006 - 12:42 PM

Samo meni se to, da puščajo fleke na nosu, ne zdi nič tragičnega. Meni se to vedno dogaja. Ne vem, zakaj bi morala menjati očala.
Kar se pa tiče leč - vstavljanje ni noben bavbav. Lahko si pa kupiš leče Focus Day&Night in jih bom vstavila, nosila 30 dni in dala ven. Lahko jih nosiš tudi med spanjem.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#185 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 06 May 2006 - 01:09 PM

Fora je v tem, da sem imela nesrečo, ko sem bila majhna in imam ful občutljivo nosno kost, ko dam očala dol me ful boli.
  • 0

#186 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 06 May 2006 - 01:31 PM

Men so full prjazni v optiki Ciciban za Bežigradom, nasprot stadiona. Al pa u BTCju optika Clarus.
  • 0

#187 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 May 2006 - 01:59 PM

QUOTE(Verja)
Fora je v tem, da sem imela nesrečo, ko sem bila majhna in imam ful občutljivo nosno kost, ko dam očala dol me ful boli.

Aja, to je pa potem drugače.
Morda bi res razmislila o lečah.
Jaz ko bom enkrat imela denar in pogum, bom šla na lasersko operacijo oči. DOvolj imam teh dogodivščin z očali in lečami.
  • 0

#188 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 06 May 2006 - 02:11 PM

QUOTE(sonchika)

Jaz ko bom enkrat imela denar in pogum, bom šla na lasersko operacijo oči. DOvolj imam teh dogodivščin z očali in lečami.

ja, jst tudi.
  • 0

#189 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 06 May 2006 - 02:13 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(Verja)

To bi šla jaz takoj, kaj je pa pogoj za lasarsko (razen polna denarnica)? biggrin.gif
  • 0

#190 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 06 May 2006 - 02:56 PM

Ja, za obe očesi nekje med 500 in 600k, sto jurjev gor al dol pri taki vsoti, biggrin.gif

Drgač pa, a ni tako, da moraš imeti nekaj časa pred operacijo konstantno, nesprmenjeno dioptrijo? Sam nevem, kako dolgo.. ermm.gif
  • 0

#191 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 May 2006 - 02:58 PM

Jaz sem ful brala o laserski in je ful tvegana in ni dosti vrjetnosti, da vidiš po njej brezhibno. Ni to tak ko na total mejkover biggrin.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#192 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 06 May 2006 - 03:00 PM

A ja? jst sm pa na enmu forumu brala, ko so napisal svoje izkušnje tisti, ki so bli zadovoljni po operaciji..
mene itak nima, da bi šla ermm.gif
So mi očala všeč biggrin.gif
  • 0

#193 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 May 2006 - 03:01 PM

Jaz bi pa ful šla ampak sem se kr prestrašla.
  • 0
Viens, reste ici!

#194 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 06 May 2006 - 03:05 PM

Če bi imela denar bi takoj šla.
  • 0

#195 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 May 2006 - 03:08 PM

QUOTE(Verja)
QUOTE(sonchika)
QUOTE(Verja)

To bi šla jaz takoj, kaj je pa pogoj za lasarsko (razen polna denarnica)? biggrin.gif

Znanec je nekaj časa nazaj šel na lasersko operacijo oči in mu je ful pomagalo. Prej je imel dioptrijo okoli -7 (na enem uču malce manj), tak da res ni videl brez špeglov/leč.
Tko operacija je malce tvegana, ker ti jo opravijo pri polni zavesti. Ti ležiš na hrbtu in imaš oči na široko odprte (prej te seveda špiknejo, da ne čutiš bolečine) nakar ti zdravnik z laserjem šari po uču. Oči nikakor ne smeš premaknit ali zapret!!! Če ne ti lahko res hudo poškoduje uč, tak da če si ful živc, ne it wink.gif .
Pa bolečine po operaciji so neznosne. Glavo imaš ovito s črno ruto, nastanjem si v zatemnjeni sobi, pa še čez oči imaš une gaze in povoje, še zmeraj pa se ti zdi, da ti v oči sili svetloba. To mislim, da kar traja nekaj časa, vsaj kak teden dva si v bolnici, pootem pa verjetno že lahko strašiš po mestu s sončnimi špegli. wink.gif
Kolegu je operacija dobr uspela, se pa vedno lahko zgodi, da se vid zopet poslabša in moraš spet nositi očala/leče. Odvisno od vsakega posameznika.

Aja, da še omenim, da če nimaš velike dioptrije, ti res ni treba it na operacijo, je brezveze.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#196 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 06 May 2006 - 03:11 PM

No to že nebi bilo zame, ker sem ful občutljiva na dotike oči.
A tvoj kolega je čisto brez očal?
  • 0

#197 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 May 2006 - 03:17 PM

Ja, perfektno vidi, nobenih problemov.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#198 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 May 2006 - 04:04 PM

Med operacijo ti tako razprejo oči, da slučajno ne bi trepnil.
Je bil pa na tej operaciji moj sodelavec in zdaj vidi super. Ampak to ni dokončno. Še vedno se ti lahko po operaciji poslabša vid.
Tu imate vse podatke o tej operaciji:
http://www.irman.si/...acija_dioptrije
  • 0

#199 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 06 May 2006 - 04:11 PM

Sonchika hvala.
  • 0

#200 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 02 August 2006 - 12:05 PM

QUOTE(Anaa)
Eh. Leta niso važna. Vsaj iz mojega vidika ne.  IPB Image  Ti kr zberi pogum. Nebo ti žal!

Anaa, ti sporočam, da sem zbrala pogum. Leče so že v očeh in danes bom prvič sama experimentirala doma jih morm dat zvečer ven in jutri nazaj not. Pri okulistu mi jo je takoj uspelo not dat. Ven pa mi je bilo po metodi - stisni, malo težje.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users