Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#181 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 December 2010 - 09:47 AM

Princeska, te vrečke imajo na vsakem letališču, tako da ne skrbi.

Če se prav spomnim letiš z Easyjetom, a ne? Pri njih ni nobenih omejitev glede kilaže ročne prtljage. Če boš imela poleg kovčka še torbico, te opozarjam, da imej res neko majhno, ki jo brez problema stlačiš v kovček. Ponekod res ful komplicirajo in se striktno držijo 1 kos prtljage. V Rimu npr. so bili npr. ful občutljivi in ni bilo dovolj, da sem pospravila torbico v kovček pred varnostnim pregledom, tud pred vkrcanjem na letalo sem jo mogla stlačit v kovček (jaz sem jo medtem pač vzela ven). Pa sem imela res ono mini torbico, ko grejo noter ravno fotoaparat, potni listi in denarnica. Tam so ful težili s tem enim kosom prtljage, medtem ko tekočin sploh niso gledali.

Tekočine pa lahko imaš v kakršni koli embalaži, samo da ta ne presega 100ml. Tako da ja, testerje lahko imaš s seboj. IMO so celo najboljši za takšna potovanja.
  • 0

#182 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 December 2010 - 10:53 PM

OO hvala, super informacije, res sem hvaležna za odgovore thumbup.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#183 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 December 2010 - 03:05 PM

Aja, še to, kako je pa s tableti? Kam jih dam, v vrečko? Je kaka omejitev? Rabim KT, tablete proti slabosti pa kej tazga.
  • 0

#184 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 14 December 2010 - 03:28 PM

Mene pa zanima kako je s prestopanjem? Vedno sem potovala z direktnim letom, zdaj pa morem enkrat prestopit in me skrbi, da bi se izgubila biggrin.gif A je tam vse jasno razloženo? Pa se na takšnih letih velikokrat izgubi prtljaga?
  • 0

#185 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 December 2010 - 04:10 PM

Princeska, če niso v tekočem stanju, jih IMo ne rabiš dajat v vrečko. Midva sva imela s seboj Aspirine, ki jih nisem dajala v vrečko in jih tudi ni bilo potrebno nikjer kazat. Pač glej, da boš imela vse v originalni embalaži, pa po moje ne bi smelo bit problemov. Glede omejitve pa ne vem. Pobrskaj malo še po spletni strani letališča iz katerega letiš, da jo najdeš.

nephtysee, pri prestopanju je pomembno edino da imaš med enim in drugim letom dovolj časa, tako da ujameš drugo letalo tudi v primeru, da ima prvo zamudo. Na letališčih pa je tudi navadno označeno kam naj grejo potniki, ki prestopajo. Vedet moraš le številko leta, potem pa že najdeš svoj terminal in gate. Na vseh letališčih, kjer sem bila so povsod table z informacijami, ki jih potrebuješ. Če prestopaš na kakšnem velikem letališču, ki ima več terminalov, pa imej v mislih, da včasih potrebuješ precej časa, da prideš iz enega terminala na drugega.
Čekirana prtljaga se na letih, kjer se prestopa lahko izgubi oz. kar je bolj verjetno, kot to da se izgubi, je to da pride do tebe z zamudo. Sploh, če med enim in drugim letom ni veliko časa. Zato mogoče ni slabo, da v ročno prtljago vtakneš kak kos oblačila oz. najnujnejše stvari.
Kam pa letiš, če ni skrivnost?
  • 0

#186 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 14 December 2010 - 04:45 PM

Oo najlepša hvala smile.gif Na to, da je fajn met kako oblačilo v ročni prtljagi sploh nism pomisla biggrin.gif Jaz bi kr vse v kovček zmetala biggrin.gif Thank you smile.gif

Drugače pa letim iz Benetk do Casablance v Maroku, prestop v Madridu. Drugače pa mam na srečo vmes več kot 2 uri časa smile.gif
  • 0

#187 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 December 2010 - 04:51 PM

Madrid Barajas je ogromno letališče, tako da si prej poglej še njihovo spletno stran, da se boš znala vsaj približno orientirat. Če se prav spomnim imajo točno napisano na kateri terminal leti katera letalska družba. wink.gif

• 0

#188 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 14 December 2010 - 05:32 PM

Good idea biggrin.gif Aha to sem še mislila vprašat..Na tej strani, ko si nameravam naročit povratno karto, sploh ne piše imena letališča ampak sam mesto(Venice pa Casablanca). Aa ni to mal čudno? :S
  • 0

#189 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 December 2010 - 05:39 PM

Venice maš verjetno VCE (Marco Polo), v Casi je pa verjetno CMN - Casablanca Mohammed V Airport. kje boš pa kupovala karto?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#190 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 15 December 2010 - 02:44 PM

Ahaaa, sm mislila da je mogoče v vsakem mestu jih po ful več..A mogoče veš kak je z oddaljenostjo?

Drugače pa preko te strani: govolo.com

• 0

#191 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 15 December 2010 - 03:48 PM

tale sajt je mal lame, za Venice je napisano Venise, LOL.
misliš oddaljenost letališča od mesta al kako? pojma nimam.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#192 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 15 December 2010 - 04:22 PM

Eno vprašanje... kje ve navadno kupujete letalske karte? Mene je prek takih strani kot je npr. tale zgoraj prilepljena strah kupovat, tako da na teh straneh le pregledam možnosti (katere letalske družbe letijo na željeni destinaciji), nakup pa vedno opravim le na uradni strani letalske družbe s katero nameravam leteti.

• 0

#193 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 17 December 2010 - 12:12 AM

Stran je res neka weird ja biggrin.gif Sem pol šla gledat direkt na Iberio in je malo dražje pa dobro.. A je mogoče že katera imela izkušnje z AirArabia? Tam sem našla še cenejšo možnost ampak bi plačala z mamino kartico in sem slišala, da nekaj komplicirajo.
  • 0

#194 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 17 December 2010 - 11:37 PM

QUOTE(Princeska @ 14. 12. 2010 - 15:05) View Post

Aja, še to, kako je pa s tableti? Kam jih dam, v vrečko? Je kaka omejitev? Rabim KT, tablete proti slabosti pa kej tazga.

To sem našla:
Medicines and special food required
during the flight do not need to be carried
in the plastic bag.

vir: https://www.airberli...oster_EU_UK.pdf

V bistvu ti pa tud enako piše na linku o tekočinah, ki sem ga že predhodno prilepila. Glede na to, da potuješ le z ročno prtljago ti ne bi smeli komplicirat. Pač glej, da ne boš pretiravala in s seboj vlačila cele lekarne.

• 0

#195 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 22 December 2010 - 12:17 PM

Mela sem troje tablet s sabo, v kovčku ročne prtljage, vse okej!
  • 0

#196 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 02 January 2011 - 08:09 PM

2 vprašanji:
1. ko naročate karte preko ryanair a pišete imena z šumniki ali brez?
2. si vzamete tisto njihovo potovalno zavarovanje ali ne?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#197 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 02 January 2011 - 08:18 PM

1.brez.
2. ne.
  • 0

#198 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 02 January 2011 - 08:19 PM

Nimam šumnikov, tko da ti ne morem pomagat, zavarovanja pa mislim da sploh ne moreš vzet. Ni opcije za Slovenijo. hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#199 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 02 January 2011 - 08:46 PM

Hvala.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#200 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 January 2011 - 09:42 PM

A je ful mučno na letališču preživet noč? Bi bila s fantom, samo ne vem, če bova zdržala....
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users