Jump to content

Avstrija

• Please log in to reply
264 replies to this topic

#181 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 29 July 2019 - 08:47 AM

Jaz sem takoj dobila nasvet, da moram it v žensko sobo, da se vsaj smrčanju izognem :D

Bomo videli … sem v pričakovanju, kakšna bo izkušnja

Na koncu sem rezervirala transfer za 20 eur, štartam v soboto ob 7h. Potem pa na info točko in na raziskovanje. Moram še malo naštudirat podzemno, saj bom z njo prišla v mesto in verjetno tudi na letališče.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#182 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 29 July 2019 - 08:50 AM

Kami super! U-Bahn na Dunaju je čisto enostaven. Greš z iGoLine?

Kaj bi zdaj dala za en solo trip :D
  • 0

#183 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 29 July 2019 - 09:00 AM

Ne. Sem se tudi z njimi menila, ampak gredo šele ob 9h in ker imam čas, sem se odločila za ob 7h.

Na Prevozih sem našla nekega drugega ponudnika, ki prav tako nudi prevoze.

In ker grem prvič potovat sama, se prav otročje veselim :D

In sem najprej razmišljala o tisti 24h turistični karti za brezplačne prevoze, ampak je 17 eur; jaz pa mislim večino centra na nogah pregledat in se mi zdi malo škoda denarja. Vsaj po občutku se za ta denar lahko tudi nekaj prevozim.

Ko gledam karto podzemne železnice, so nekatere proge označene z U, nekatere pa z S. Prav razumem, da se iz U potem S nadaljuje naprej? Ali je potrebno prestopat ali se kar odpelješ naprej?

In ali podzemna deluje s podobno kartico, kot Urbana (da jo polniš in potem prazniš) ali kako drugače?

• 0

Put A Kilt On It!

#184 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 July 2019 - 09:22 AM

Midva sva nazadnje vzela povratno za tramvaj in potem center prehodila pes. V vsaki trafiki dobis karto in pri siptarjih v lokalih, cene se pa ne spomnim. :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#185 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 06 August 2019 - 10:06 AM

Dunaj je seveda krasno mesto in prišla sem nazaj polna res lepih vtisov.

Na Prevozi.si sem našla kombi (shuttle), ki me je za 20 eur odpeljal do Hauptbahnhof postaje in bili sva samo dve v avtu.

Jaz sem kupila 24 urno karto (8 eur) in metro kar dobro izkoristila. Sem pa ogromno tudi prehodila. Začela sem na Stephansplatz (šla sem na zvonik - 5 eur (350 stopnic, ampak za moje pojme ni vredno, saj samo pogledaš skozi okna na vse 4 strani - meni ni bilo nič posebnega) in pot začela malo proti severu mimo vseh tistih dragih trgovin (Cartier ima dva varnostnika. Eden stoji na cesti, drugi je za vrati in ko prvi da zeleno luč, drugi odklene vrata in jih spet zaklene, ko vstopiš. Varnostnika lepa in postavna, kot bi ju kdo narisal, jaz pa nisem imela niti za predpražnik pred vrati :D).

Potem sem šla čez Hofburg, Maria-Tresien Plazt, čez Muzejsko četrt počasi do hostla (Neubau soseska, 15min peš do centra) kjer sem oddala večji nahrbtnikin šla naprej raziskovat. Sprehodila sem se ob kanalu Donave in nazaj v mesto ob pritoku, šla do Karlsplatza, pogledala obe Belvedere palači in prostor med njima, ki je spet krasen park;  nazaj mimo opere do Stephansplatz (na tem delu ulice so malo bolj "normalne trgovine" in potem spet do hostla.

Bila sem v sobi s tremi pogradi, spoznala sem samo eno punco iz Kanade, z ostalimi smo si rekle samo živijo. Na postelji me je pričakala vrečka s svežo posteljnino in si sam pripravil posteljo za spanje. Vsak je imel ono manjšo omaro zraven postelje in večjo za zaklenit s svojo ključavnico. USB vhod je bil zraven postelje in sem lahko celo noč polnila telefon. Zjutraj me je pričakal pravi hotelski zajtrk, ki sem ga pojedla v družbi precej starega gospoda, ki mora bit en težek umetnik. Zelo simpatičen, ampak še nisem bila pripravljena komunicirat in me je vljudno pustil na miru. Sobe zelo čiste, prav tako kopalnice in WC. Punce pa izredno vljudne, nobenega hrupa ali motenj. Pogovori v sobi čisto potiho. Nimam pojma kdaj so šle druge spat oz. kdaj so ugasnile luč.

Pred 8h sem že nadaljevala ogled in mi je bila zelo všeč tišina ulic in skoraj nič ljudi, sonce pa je sijalo direkt po ulici proti meni. Ogledala sem si še Rathaus, do Votivkirche, univerze, nazaj čez lep park do Narodnega muzeja in potem z metrojem do Pratra. Ker sem imela še nekaj časa, sem si šla ogledat še celoten Prater , kupila vozovnico za vlak (če imaš že metro, doplačaš samo razliko od meje mesta do letališča - 1,80 eur) in vlak vozi cca 25min (malo pod zemljo in malo nad njo :D ).

• 2

Put A Kilt On It!

#186 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 06 August 2019 - 10:36 AM

Kami, zakon! ❤
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#187 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 07 August 2019 - 10:40 AM

Super Kami! :thumbup:
  • 0

#188 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 07 August 2019 - 12:33 PM

Kami, the best! Ful veliko si pogledala v tok kratkem času, super.

• 0

#189 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 25 October 2019 - 04:30 PM

Je ze bila katera v Ötztalu (Sölden z okolico)?
  • 0

#190 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 September 2021 - 10:21 AM

Nadaljujem o nasem road tripu iz teme o Italiji tukaj… iz Juzne Tirolske v Italiji smo se prek prelaza Brenner vstopili v Avstrijo. Mimo Innsbrucka smo se odpeljali naprej na zahod, kjer smo se ustavili v lustnem campingu v vasici Innerbraz. Skozi te kraje smo se peljali ze nestetokrat, ko smo potovali med Švico in Slovenijo, ampak se nikoli nismo ustavili. Tokrat smo se in je bilo zanimivo videt vasico in gore, ki smo jih poprej samo bezno opazovali iz avta.
Camping, kjer smo prenocili je bil v sklopu hotela Traube in ceprav je bil majhen, je bil res lustno urejen. Zaposleni izjemno prijazni in ker ni bilo gnece, smo lahko ostali tekom naslednjega dne kakor dolgo smo zeleli. Tudi sama okolica je bila lustna - obkrozale so nas visoke gore in ponovno sem se pocutila kot doma.

Po pristanku smo se razpakirali, povecerjali, potem pa smo sli na sprehod po okolici. Dalec pa zal nismo prisli, ker smo obstali na igriscu. Mulc je uzival, midva pa z njim. Preden je bil cas za spanje, sva zacela pospravljat in pakirat nase stvari, saj se je nas cas v avtodomu pocasi iztekal.
Naslednje jutro smo izkoristili za obisk spa & welness hotela in bilo je fenomenalno. Prvi dve uri smo bili sami in je bil res cisti uzitek plavat, se mehurckat in uzivat v toplem soncu. Po malce vec kot stirih urah smo se poslovili od bazena. Sli smo na kosilo, nato pa je bilo potrebno pospravit, spakirat in uredit avtodom za predajo (praznjenje tanka z odpadno vodo, praznjenje wc-ja itd.). Smo vse skupaj hitro uredili, nato smo se odpravili na pot proti domu.
  • 3

#191 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 15 March 2022 - 09:11 AM

Letos gremo za prvega maja (dve nočitvi) v Salzburg.

Dodatne info (za spanje v centru, prehrana) nadvse dobrodošle :D

• 0

Put A Kilt On It!

#192 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 17 May 2022 - 08:44 PM

Me zdaj različne ideje preigravamo, je tudi Dunaj v izboru. :) Za koliko dni se splača it? Jaz sem bila turistično tam v gimnaziji, ampak smo samo 1x prespali, kolikor se spomnim.

Bi šle tja z lastnim avtom, ali raje z vlakom ali avtobusom?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#193 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 May 2022 - 09:34 PM

Jaz bi šla vsaj za 4, za manj se mi zdi škoda. Če vas je več, definitivno z avtom, ker se stroški itak porazdelijo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#194 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 17 May 2022 - 09:59 PM

Absolutno z avtom. Od tu je 4 ure, ti pa si blizje, ane? Najbrz 3. To je keks :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#195 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 18 May 2022 - 08:12 AM

Ja, nekje 3 ure in pol mi kaže. Razmišljala sem o 2 nočitvah.
  • 0

#196 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 18 May 2022 - 08:31 AM

Saj ni važno, koliko nočitev, pač pogledaš toliko kot imaš časa... TUdi za 1 dan hodijo na Dunaj ali Benetke...

• 0

#197 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 18 May 2022 - 08:46 AM

Lastni prevoz in tako kot je rekla Barbarina. Pogledas toliko kot imas casa. Vsega kar ponuja itak ne mors videt v par dneh.
Vlak je ok, ampak se kar malce vlece. Sploh del po Sloveniji.

Kaj pa Bratislava? Je cist blizu Dunaja, pa se cenejsa.
  • 0

#198 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 18 May 2022 - 09:03 AM

Jaz bi se za Dunaj in Bratislavo odločila za lasten prevoz. Bolj si fleksibilen pri odhodih/prihodih in prihraniš čas. Za po mestu pa uporabiš javni prevoz, če najdeš prenočišče na obrobju mesta.

• 0

#199 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 18 May 2022 - 09:34 AM

Tako ja. Na Dunaju imaš parking hiše Park & ride, parkiraš in greš na U-Bahn.

• 0

#200 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 18 May 2022 - 12:28 PM

Če bi bilo možno, bi probala najt prenočišče, ki ima parking. Za po mestu pa u bahn, itak.
Bratislava nas ne mika preveč. Mogoče kdaj drugič.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users