No evo, pa še da jst napišem malo bolj obširno poročilo o Mallorci.

Midva sva potovala tja preko Odiseja, pred odhodom sva mela mal problemov, ker so naju 14 dni pred odhodom klicali, da za najin termin ni prijavljeno dovolj ljudi, da bi se avionu splačalo leteti, in tako sva mela na izbiro- en teden prej ali pa denar nazaj. Itak da sva potem šla en teden prej, in jst sem bila fuul navdušena!
Najbolj sem se bala, da bo ful prazno, ker je bil pač že september.. Yeah, right. Ljudi je bilo toliko, da si na tej glavni plaži, Playa de Palma, koomaj našel prostor za brisačo. Je pa res, da so določena območja te plaže veliko bolj zasedena, na nekaterih pa skoraj ni gužve, verjetno je odvisno od razporeditve hotelov, pa potem vsi hodijo tja, kjer jim je najbljižje

Je pa plaža dolga 7km, tko da SE najde dost prostora za vse, je pa res, da si ne predstavljam, kako zgleda to na vrhuncu sezone, konec julija, avgusta. Ljudi je bilo v glavnem ful, ampak meni oz. nama to odgovarja, da se dogaja, da se hodi ven.. Če bi iskala mir in samoto, bi bil verjetno večji problem

Najin hotel ni bil nič posebnega, 3*, hrana tko tko, nič šokantnega, je bilo pa v njem za skoraj cel avtobus Slovencev.

No, mene to ne moti, sme še mlada in neumna in nimam kakšnih viskoh zahtev, priznam

Najela sva skuter za tri dni, sicer nam ga je ta Odisejev vodič odsvetoval, ampak sva res ful hotla met skuter, ampak so naju potem še ful nategnil, kao najem za 3 dni je 85€, potem pa še takse za drugega človeka, ki se vozi zraven, pa zavarovanje, pa poln tank bencina (vrneš praznega) in sva na koncu dala skoraj 150€

Tko da to je bil res nateg, sva se mela pa sicer super in mi ni žal, da sva najela skuterčka. V mestu sva ga lahko pustila kjerkoli, ker parkinge iskat.. Ja, itak.
Je res, da s skuterjem nekih blaznih razdalj vseeno ne moreš delat, sva se pa peljala najprej v glavno mesto Palma (mi smo bili v Arenalu, kakšnih 15km stran), pa potem naprej do Palmanove (kjer so večinoma Angleži), potem pa še na drugo stran do najlepše plaže, kar sem jih videla v življenju, 45km. Popolnoma bela mivka, valovi, najčistejša voda na svetu, morje svetlo turkizno, kot na kakšnih Karibih, božansko res. Je bilo vredno skoraj 2urne vožnje s skuterjem

vse skupaj sva naredila več kot 200km.

Je pa to Arenal zgleda mesto Nemcev. POVSOOOD SO! Sami Nemci, tut domačini sploh ne govorijo angleško, samo nemško. Vsi lokali majo prilagojeno hrano nemškemu okusu, povsod prodajajo same šnicle pa klobasice, pa v času SP v košarki so se skos vrtele nemške tekme, v glavnem raj za Nemce

Po enem tednu rata že malo annoying no

FUl sem bila presenečena nad tem, da je ta mestna plaža tolk lepa. Zaljubljena sem v mivko, ker je bila res res res fina, drobna mivka, v vodi že skoraj kot glina, aa, oboževala sem jo. Nič alg, nič trave, samo mivka in čisto morje.
Jst sem navdušena in se bom z veseljem še kdaj vrnila.