Nemčija
Posted 23 April 2025 - 12:18 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 23 April 2025 - 02:13 PM
Kakšne cene, je imal profesor na faksu prav, ko je rekel, da se je siceršnja razsipnost Ludvika Bavrskega do danes že dodobra poplačala.
Drugače pa verjamem, da znotraj ni nič posebnega. Je le 19. stoletje in z gradom nima nobene veze.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 May 2025 - 05:55 PM
Sem preracunala, da me je celoten izlet prisel cca 900 eur, kar se slisi res veliko (tudi jaz sem upala, da bomo na okoli 700 zakljucili).
Ce bi sli v lastni reziji, bi res privarcevali cca 250 eur, ampak ce bi zeleli vse enako pogledat, bi pa potrebovali dodaten dan, kar je se ena nocitev, se eno kosilo…
Vse ostalo je pa nasa zapravljivost, neodvisna od agencije … In ja, nismo se nazaj drzali 😆
Kupili smo vsa doplacila / vstopnice (otroci do 17 leta imajo brezplacne oglede vecine gradov - to smo res izkoristili se zadnje leto 😋), s kocijo smo se peljali na grad, kosilo nas je prislo 85 + 65 eur; pa smo od doma vzeli kar nekaj hrane/prigrizkov.
Pa seveda spominki in podobne stvari.
Res smo uzivali in mi je bilo vredno denarja.
Nam je bil pa vsem trem Neuschwanstein tudi notri zelo vsec (kar je pac bilo sploh za vidt). Ali pa smo imeli tako nizka pricakovanja. Tudi druga dva gradova sta bila krasna (samo stani i gledaj), ampak res noro kicasta. Ta je bil pa malo manj in se mi je zato dopadel.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 May 2025 - 06:02 PM
Super.
S katero agencijo ste pa šli?
Posted 03 May 2025 - 06:06 PM
Ce bo le mozno, gremo naslednje leto ponovno kam - za kaksne 2 do 3 dni.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users