Jump to content

Photo

Slovenija

• Please log in to reply
1512 replies to this topic

#181 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 16 June 2013 - 05:41 PM

Ja, midva greva ponaavdi iz Lucije peš do Portoroža ob morju in jeva v mehiški restavraciji tam, drugih ne poznam...

• 0

#182 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 June 2013 - 05:49 AM

Ananas, prav imas, sva nasla, v Luciji se dejansko nahaja, ja. Ampak ne bom vec sla tja. All in all - hvala Coco za uporabne nasvete, sva se kar drzala ;-) Mission accomplished, super je bilo vceraj!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#183 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 18 June 2013 - 10:48 PM

Koseški bajer mi je ena taka prijetna,mestno ne mestna destinacija.Primerna za popoldansko čiliranje.

koseze3.jpg

koseze6.jpg

koseze4.jpg

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#184 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 18 June 2013 - 10:57 PM

:cool: 

Meni tudi, kakopak.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#185 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 18 June 2013 - 11:05 PM

Super za laufat!
  • 0

After all this time?

Always.

#186 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 19 June 2013 - 09:01 AM

Meni je bilo tam tudi ful lepo, še ko sem bila v LJ.

• 0

#187 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 July 2013 - 11:10 AM

Fiona, v Mariboru priporočam sprehod po starem delu mesta, kot je v eni drugi temi predlagala Marmelada. Stvari, ki bi jih izpostavila pa so:

- Lent (srednjeveški del mesta ob Dravi), kjer najdeš Staro trto, hišo stare trte (informacijski center o vinogradništvu, flosarstvu in stari trti, kjer lahko tudi degustiraš različna slovenska vina), Minoritski samostan (odlično transformiran v Lutkovno gledališče) Vodni stolp (vinoteka), Židovski stolp (galerija Fotokluba Maribora), ter Sodni stolp.

lent.jpg

- Trg svobode s spomenikom NOB (ki ga Mariborčani bolje poznamo po imenu Kodžak) in pogledom na Frančiščansko cerkev in grad v katerem domuje Pokrajinski muzej (prikazuje zgodovino Podravske regije od prazgodovinskih časov do novega veka; nedavno so ga tudi povsem obnovili, ampak še ga nisem uspela obiskat, zato težko priporočam ali odsvetujem). Pod trgom se razprostirajo Vinagove vinske kleti, za katere pa ne vem ali so odprte za javnost ali ne.

- Grajski trg ti nudi pogled na grad iz drugega zornega kota, sredi trga se dviga spomenik sv. Florijanu, na trgu, na mestu današnje Astorije najdeš tudi "slavni" Ezel ek, nekoč priljubljena zbirna točka mladine. 

- Glavni trg na katerem najdeš Kužno znamenje, mestno hišo in Alojzijevo cerkev. Na vogalu pri mostu se nahaja se nahaja stavba kjer so občasno na ogled postavijo brezplačne razstave. 

- na Slomškovem trgu se nahaja najstarejša mariborska cerkev - cerkev sv. Janeza Krstnika (po domače kar Stolnica). Večna lučka na trgu in ostanki nagrobnikov na zunanji fasadi cerkve pričajo, da se je nekoč na tem prostoru razprostiralo pokopališče. Če je odprt, se je vredno povzpeti na cerkveni zvonik od koder je lep razgled na mesto in rdeče strehe stavb. Na drugi strani trga se nahajajo tudi gledališče, pošta (nekoč je v tej stavbi domovala bolnišnica) in stavba mariborske univerze.

- na novem trgu Leona Štuklja ni stvari vrednih ogleda, je pa sam trg ena novejših transformacij mesta in se na njem nahaja interaktivna informacijska turistična tabla na kateri najdeš informacije o dogajanju v mestu (za katero pa sicer ne vem ali je preživela proteste ali ne) 

- Maistrov trg s kipom generala Maistra in fabolous stavbo Prve gimnazije Maribor. V ulici, ki povezuje trg in mestni park se nahaja Schermbaumova vila, v kateri domuje Muzej narodne osvoboditve.

- Mestni park s tremi ribniki je luškana zelena oaza, ki pa je ob lepem vremenu polna sprehajalcev. V parku se nahaja tudi Akvarij - Terarij, ki pa ga nisem obiskala že od otroštva, zato nimam pojma ali je vreden obiska ali ne.

- Od parka do Piramide ni več daleč, je pa za nekoga, ki ne ve natanko kam mora mogoče malce težko trofit pravo ulico po kateri se pričneš vzpenjat. Ko sem bila nazadnje tam, se ne spomnim, da bi bilo kaj označeno. Vzpon skozi vinograde do kapelice zgrajene na mestu ker je nekoč stal grad pod katerim se je razvil Maribor, je lahek, ne zahteva posebnega napora. Razgled, ki se odpira od tam pa je res dober.

1269_panorama.jpg

- podobno odličen razgled je tudi iz Kalvarije. Ena izmed poti, ki vodijo na to vzpetino so stopnice: 
IMG_5710_maribor_kalvarija_stopnice_big.

- Pohorje je od centra ob tekočem prometu oddaljeno cc. 15 min vožnje. Na snežnem stadionu, kjer se januarja odvija smučarska tekma, je poleti speljana proga Pohor jet - nekakšnih "sank" na tirnicah. Na trikotni jasi, na snežnem stadionu se najaha (oz. se je nahajal) tudi adrenalinski park. Za sam pohod na Pohorje oz. sestop iz njega je en dan po mojem mnenju premalo. 

Obstaja pa tudi turistični "vlakec" Jurček - turistična tura po mestu, ampak tole ravno ne vem ali bi priporočala...

• 3

#188 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 16 July 2013 - 11:55 AM

Wauuuu Kalypso!

Najlepša ti hvala za izčrpne napotke :) :hooray:  :worthy1:  :worthy1:

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#189 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 July 2013 - 12:11 PM

Malenkost! Uživaj v mojem mestu! :D 

• 0

#190 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 July 2013 - 03:10 PM

Grad Snežnik

992916_365502420244924_1456258035_n.jpg

• 0

#191 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 July 2013 - 04:37 PM

Istra

19ff3bdfce9195b8a5799709a74573a9.jpg

Kolesarjenje po Sloveniji

0784122999da5fcb023d3314b3f9ce3d.jpg

http://pinterest.com/adventureslo/

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#192 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 22 July 2013 - 04:41 PM

http://www.thalasso-lepavida.si/ :wub:

adh1fg6m.jpg 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#193 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 25 July 2013 - 06:50 PM

http://www.moski.si/...ca-v-sloveniji/

• 0

#194 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 02 August 2013 - 12:33 PM

potrebujem eno idejo!

jutri smo hoteli it v Kamniško Bistrico in do spala Orglice, da bi se malo ohladili, mulca bi se igrala,...

Ampak sem izvedela, da že kakšen mesec tam ni vode.

Ima kdo kakšno idejo, kam bi lahko šli na krajši izlet, da je hladneje in da je kakšna voda, reka, jezero za noge namočit.

Če je po vašem tempu pol ure hoda do tja, tudi ne bo problem.

Spomnila sem se Slap Rinka, Rakitna. Je mogoče še kaj?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#195 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 02 August 2013 - 12:35 PM

Tu imaš dosti idej: klik

• 0

#196 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 August 2013 - 12:36 PM

Iški vintgar?

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#197 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 02 August 2013 - 12:37 PM

je kolegica rekla, da so prejšno soboto stali v vrsti, da bi šli lahko notr :wacko:  dejansko je bila čakalna lista

• 0

Put A Kilt On It!

#198 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 August 2013 - 12:38 PM

Kje? :o Misliš Blejski vintgar mogoče?

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#199 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 02 August 2013 - 12:40 PM

nop, iški ... menda je bila cela LJ z eno idejo :)

• 0

Put A Kilt On It!

#200 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 August 2013 - 12:41 PM

Wow, to je pa res WTF. :D

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users