Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#181 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 August 2007 - 07:52 AM

Moja je ena taka bajsika. Vsak k pride k nam, reče, če bo imela mladiče. In jim ni jasno, ko povem, da je že tri leta sterilizirana.
  • 0

#182 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 14 August 2007 - 08:13 AM

Hehe. Enako je pri nas Frida. biggrin.gif
  • 0

#183 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 August 2007 - 01:37 PM

laugh.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#184 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 August 2007 - 05:50 PM

Katero sredstvo in način je najboljši za to, da zavarujemo psa pred zajedalci (uši, klopi)? Naša je imela nekaj časa ene take ampule, pri najboljši volji se ne spomnim imena. Ampak stisnila sem ji eno za vrat, potem je pa to pronicalo v kožo in delovalo navzven. Trajalo oz. držalo je eno leto. Veterinar mi je zagarantiral, da je to najboljši način, neškodljiv. Sedaj nekaj časa ni imela nobene zaščite, sedaj bi pa spet nekaj ji mogla dat. Morda posebej priporočate kakšno ultra kvalitetno reč?
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#185 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 August 2007 - 05:56 PM

Profender za notranje zajedalce, Frontline za klope in bolhice. Trakulj ni mela naša mačica že ohoho časa, res, pa se dosti zunaj potika, Frontlajn jo pa lepo pred cekeci in bolhami varuje. Take so moje 'mačje' izkušnje. Sj vem, da za kužiko sprašuješ, sam mislim, da je frontline za pse tudi.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#186 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 27 August 2007 - 05:57 PM

Slišala sem, da Frontline-a sploh ne bi smeli prodajati. Kdo kaj ve o tem?
  • 0

#187 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 27 August 2007 - 06:03 PM

Oa? ohmy.gif

Že brskam po netu.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#188 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 August 2007 - 06:09 PM

To pa tudi mene zanima. Pred enim tednom sem jih namreč kupila na veterinarski fakulteti/kliniki, opazila sem edino, da so zamenjali embalažo. Jest pri teh stvareh sumim na farmacevtske zdrahe. Enkrat je ena stvar uredu, čez eno leto pa kar nič več... Isto kot je bilo s tabletami za notranje zajedavce Pratel. Prej 5 let odločni za pse in mačke, pred par meseci me pa veterinarka "napizdi", da kaj mački to dajem, ker to ni za mačke. Sem pogledala sestavo na prejšnjih in sedanjih Pratel tabletah in je vse isto.
  • 0

#189 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 27 August 2007 - 06:16 PM

Vseboval naj bi rakotvorno sestavino; pesticid fipronil. Tukaj je članek. Nevem. Glede na to, da ga dobiva dvakrat na leto, se mi ne zdi tako zaskrbljujoče. Tudi po forumih sem gledla, mojpes.net pa frontline še naprej uporabljajo, ker je edina učinkovita preventiva.
  • 0

#190 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 27 August 2007 - 06:21 PM

Mojemu mačku prav nič ne paše... ko ga dobi, si spraska dlako dol (ali pa mu sama odpade...še sama ne vem). Hvala bogu, da je pri njem antibolhasta ovratnica čisto dovolj. Sicer smo ene 3 ure skregani, ko jo dobi, potem pa je OK.
  • 0

#191 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 August 2007 - 06:59 PM

Saj človek ne ve, kaj naj naredi. blink.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#192 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 27 August 2007 - 07:51 PM

Jaz imam stronghold, je za zunanje in notranje zajedalce. je pa drag, 3 ampule 20€ in to za mačke(do 2,5 kg), za psa verjetno še dražje. Je pa mojega dihurja tudi cepil proti obojemu in drži se mi zdi da pol leta, stane pa okoli 15€ to cepivo.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#193 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 28 August 2007 - 09:31 AM

obstaja tud advantix...pa še par stvari proti bolham in klopom, med drugim elektronske značke, al neki takega...

proti notranjim zajedalcem je tud pratel. In strok česna na dan-najbolš če se nekam skrije.
  • 0
IPB Image

#194 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 August 2007 - 09:40 AM

QUOTE(Anja88 @ 28. 8. 2007 - 10:31) View Post

In strok česna na dan-najbolš če se nekam skrije.

A res? blink.gif A tudi za majhne pasme, cel strok česna vsak dan?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#195 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 28 August 2007 - 07:01 PM

na 20 kg al neki takega
  • 0
IPB Image

#196 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 01 September 2007 - 09:39 AM

Nisem točno vedla, kam naj napišem, pa bom kr sm - ugotovili smo, da je naš mini mucek Pipi punčka biggrin.gif Zato smo ga (jo) hitro prekrstili v Pikico Pokico biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#197 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 01 September 2007 - 10:57 AM

Pipi je lepše! Sicer pa ne bi blo nič narobe, če bi mačka imela ime pipi. Mene fant tudi kliče pipi, pa to ne pomeni, da misli, da sem tip. biggrin.gif

Imem eno vprašanje:
Kaj je najbolj učinkovito proti notranjim zajedalcem pri mački? Veterinarka nam je dala neko rumeno pasto (v inekciji), ki se jo stisne med hrano na 3 tedne. Banminth, mogoče kaj podobnega. Problem je, da ne kaže učinka.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#198 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 September 2007 - 07:37 PM

Tablete Zantel. Polovičko tableta ji daš danes, drugo polovičko pa naslednji dan. Jaz imam za mojo maco zaenkrat še Pratel, ki je tudi učinkovit.
  • 0

#199 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 03 September 2007 - 11:58 AM

Hvala, bom šla kupit.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#200 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 September 2007 - 09:41 AM

Naša noče jest. Pred parimi dnevi je bruhala po hrani Whiskas, ki jo sicer je že celo življenje, in od takrat naprej se Whiskasa ne pritakne, edino brikete še je, pa kaj od krožnika (fehta pa stalno). Naj še dodam da sem ji kupila že parkrat "pravo hrano" za mačke (tisto, ki s dobi v trgovinah za male živali, ne spomnim pa se točnega imena) pa je ni marala. Kaj narest?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Bing (1)