Jump to content

Photo

Potrebujem pomoč za faks, službo

• Please log in to reply
482 replies to this topic

#181 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 October 2021 - 11:14 AM

Mah tele zadeve za minimalca sen prav jezna, vse zelijo v to placo stlacit!
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#182 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 October 2021 - 11:15 AM

Moramo pa mi v privat sektorju ze na zacetku reci za visjo, ker se nam ne visa z razredi potem sama od sebe...
  • 0

#183 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 13 October 2021 - 11:22 AM

Mah tele zadeve za minimalca sen prav jezna, vse zelijo v to placo stlacit!

če je pa tako visoka! Delodajalci so noro radodarni in so oni skoraj obubožali, ker so jo vmes tako dvignili :butl: :butl: :butl:

kako pa preživiš s tem denarjem, pa nikogar ne zanima.

zaradi višanja minimalne plače (kar je posledica inflacije in ne ravno dobre volje države) se je meni realno plača v 15 letih znižala vsaj 20%. Kar res ni malo :(

Ko sem sem prišla, sem smatrala, da imam lepo plačo. Zdaj komaj preživim mesec.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#184 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 October 2021 - 11:28 AM

Ja, res je tako, Zelo malo firm pa je samo od sebe kaj zvisalo vmes zaradi inflacije... Pac res s temi placami bog ve kaj ne mores.
  • 0

#185 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 October 2021 - 11:36 AM

Ja, mene tudi zanima Frči :D

Hvala vsem, sem včeraj popoldan poslala.

Daj kaj več povej :D

Vprašalnik je bil na 5 straneh, vprašanja pa npr.:

Se znajdete? Si upate? Poverjate? Razporejate? Vodite manjši vod? Ste trmasti ali vztrajni? Ustvarjate in uživate v zdravju?

Lahko nemudoma iz spomina izbrskate »kdo je kdo« iz knjige slavnih? Pijete kavo s kom?

Z radostjo snujete in izpeljete izobraževalne dogodke od A do Z (in vam dišijo kongresne & konferenčne pustolovščine)? Moj odgovor: Pustolovščina, pravi SSKJ, je »nenavaden, vznemirljiv doživljaj«, kar s skrbnim načrtovanjem dogodkov nima dosti skupnega.

Ste redoljubni, kar ne moti ustvarjalnosti?

Si želite nenehnega dodatnega izobraževanja v veščini, ki ji služi duh ustanove, kamor vstopate?

Nosite ne pregloboko v sebi nagon trgovca izobraževalnih storitev (mimo & grede prodate košarico jagod ali bibliofilsko knjigo Šole retorike s 1028 stranmi)? moj odgovor: Ali obstaja nagon trgovanja?

Z lahkoto prevzamete naloge osebnega PR-ovca glavnega predavatelja?

it goes on and on and on...odgovarjala sem po principu neumno vprašanje, neumen odgovor

Poleg si jim moral poslati še motivacijsk pismo in neko razglednico po pošti.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#186 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 13 October 2021 - 11:47 AM

Razglednico :lol:

Dobra si, da se ti je dalo prijavljati, meni se ne bi.

• 0

#187 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2021 - 11:51 AM

Ja, res je tako, Zelo malo firm pa je samo od sebe kaj zvisalo vmes zaradi inflacije... Pac res s temi placami bog ve kaj ne mores.

A ni stalna praksa, da v zasebnih firmah sam pristopis s predlogom za povisico? Redko slisim, da so komu zvisali placo sami od sebe, kljub temu da je vedno govora o zacetni placi, ki se potem visa.

Barbarina, dela za Glovo in se za eno drugo firmo. Tudi administracijo, ampak so place neprimerljive in sam si kroji delovnik. V pon. se mu naprimer ni dalo delat in je bil doma.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#188 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 13 October 2021 - 11:52 AM

Aha super. Fajn sprememba od prej. :)

• 0

#189 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 October 2021 - 11:55 AM

Razglednico :lol:

Dobra si, da se ti je dalo prijavljati, meni se ne bi.

Sem bila brez službe in sem si vzela čas :D za razvedrilo

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#190 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 October 2021 - 12:48 PM

Sicer je edini merodajni podatek za primerjave plač bruto znesek, ker iz enakega bruta (lahko) zaposleni glede na olajšave dobijo različen neto.  Pri nas je itak temeljni problem to, da delodajalci mislijo, da nam uslugo delajo, ko nas zaposlijo, in naj bomo že s tem prekrasnim dejstvom zadovoljni in ne tečnarimo za plačo. Jaz imam glede na izkušnje, delovno dobo in obseg ter raven dela tudi menda podpovprečno plačo, sem delala tisto primerjavo na spletu.  Ampak mi manj denarja odtehta dejstvo, da so večino časa odnosi v redu, da je pomembno, da je delo opravljeno in ne visenje v pisarni, da se nihče ne dere name, ko naredim in priznam napako in jo popravim. Sta pa direktorja sama predlagala višino plače takrat, ko sem dobila pogodbi z dvema firmama, pri vsaki za polovični delovnik in sem bila zadovoljna. Je pa res, da nimamo napredovanj per se, se da pa vse v razumnih okvirih zmenit. Delo in trud opazita, ne rabimo brezveznih letnih razgovorov, ki so, vsaj po mojih preteklih izkušnjah, itak samo zato, ker morajo biti, realnega učinka pa nobenega. Sem pa imela že nebroj pogovorov z nadrejenimi o vsem mogočem, mi je to ljubše. 
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#191 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 13 October 2021 - 01:00 PM

Spela hvala,si me spomnila in sem sla izracunat. Imam popolnoma povprecno placo,prav na spici krivulje sem 😁
  • 0

#192 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 October 2021 - 02:31 PM

Meni je to tako zalostno, prav mizerno placilo za tako delo se mi zdi, pa se druzini popolnoma neprijazen delovnik. Pred kratkim sva gledala en britanski film o zaposlenih v psihiatricni kliniki, sva se strinjala da za noben denar ne bi tega delala.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#193 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 13 October 2021 - 02:51 PM

Ali mogoče veste, koliko je plača samostojnega računovodje v računovodskem servisu?

• 0

Put A Kilt On It!

#194 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 October 2021 - 07:16 PM

Špela, jaz zato govorim, ker sem bila dogovorjena za neto in ker ne uveljavljam olajšav tekom leta...

Kami, tašča ima neto 2000€, ampak je računovodja v privat firmi in ima že dosti enih dodatkov. No, vodja računovodstva je bolj. Imajo pa menda eni na obrobju SLO skoraj minimalca, tudi računovodje...

• 0

#195 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 October 2021 - 09:00 PM

Frči, super da si si vzela kot zabavo, so pa utrgani. 

• 0

#196 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 October 2021 - 07:19 AM

Neytiri - hvala. Sem se bala, da je od minimalca gor vse možno :D

• 0

Put A Kilt On It!

#197 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 December 2021 - 08:34 AM

A obstaja pri nas za zaposlene koncept ‘sabatical’ - ko zaposleni za doloceno obdobje obdrzi sluzbo, ampak opravlja studijske dolznosti, v tem casu nima drugih obveznosti do delodajalca?

Oziroma - ce bi zelela dat na pavzo trenutno delovno razmerje, + si ne zapret vrat in imela vseeno nek prihodek iz strani delodajalca.
Nisem pa prepricana, ce bi se po izteku tega roka zelela vrnit na delovno mesto.

Kolikor sem gledala, je opcija suspenza delovnega razmerja, ampak si ne predstavljam, kaj to pomeni. Mi tece delovna doba v tem primeru ali ne? Delodajalec ne vplacuje prispevkov za zaposlenega v tem primeru? Pac, vsi smo na nuli (financno, izdatki/prihodki), ampak na papirju in uradno sem pa se vedno zaposlena? Koristila bi za obdobje pol leta.

Vedno bolj me namrec bremeni to, da nimam dokoncane magistrske naloge, kar mi daje obcutek ujetosti na trenutnem delovnem mestu. In tudi dejstvo, da bi rada na neki tocki delala nekaj v zvezi z mojim podrocjem. Kje, kaj, kako, ne vem.

Skupaj s sluzbo se mi preprosto ne uspe organizirat, ker se mi je vsakic, ko sem zastartala, podrl sistem. In padem ven, kadar pride projekt, ki zahteva od mene maksimalno, kar lahko dam, teden ali dva, potem pa rabim se kak teden, da pridem k sebi. In spet za 3 tedne padem ven iz studijskega ritma. Imela sem obilje casa med koronskimi pavzami, ampak tega nisem
Izkoristila :/
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#198 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 19 December 2021 - 08:39 AM

Pomoje cisto odvisno, kako se zmenis z delodajalcem, sploh v privat sferi je bolj fleksibilna dinamika glede tega.. nimam pojma, ce je pa koncept razsirjen
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#199 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 December 2021 - 08:58 AM

Hvala, Matilda! Se mi je zdelo, da bo kaj podobnega, ja. Fajn se bom morala pripravit na pogovor… ne vem, kako sicer. Ker se totalno zanasajo name. In ce mi bi dovolili (kar verjetno bi, ampak bo sok in odpor in verjetno malo manipulacije - zavestne in podzavestne), da grem ven za pol leta na tak nacin, bo ziher pricakovano, da pridem nazaj. Cesar si pa morda ne zelim, se ne vidim vec tu, res ne. Odnosi so se poslabsali, prihaja do trenj in odpora do dela. Ni vzdrzen nacin nasega dela in delam proti svoji vesti, ze nekaj let. Sem jim od zacetka govorila, da to ni moj poklic, bom pa delala, dokler se ne opredelim za nekaj drugega. Tega nisem naredila, ne upam si stopit v neznano, nisem po defaultu over achiever, sem zadrzana in precej lezerna. Toliko mi pomeni financna varnost (in dolgo casa sem delala za cist premalo placo glede na vlozek, ki ga je terjala od mene - casovno, po prioritetah, energiji, konstantni razpolozljivosti - v zameno za mojo fleksibilnost, do neke mere, kar mi je ustrezalo) in prihodek, da si tega ne upam spustit. Najbolj zoprno in odlocilno pri vsem tem je tudi to, da imam obcutek, da nisem zaposljiv kader in bom le s tezavo kje drugje dobila delo s svojimi neizkusnjami na svojem podrocju. Z ali brez koncanega magisterija (kar je cista neumnost, ker mi manjka samo naloga in vem, da sem sposobna, da to dokoncam. Self pep talk press). Na nek nacin mi pase bit nekje vmes, ampak so obremenitve zadnje case prevelike in vest mi prevec pritiska na mojo samopodobo in psiho. Sploh ni slab polozaj/izhodisce, sam jaz vidim eno samo dramo in komplikacije in neuspeh. Kar mi res ni v pomoc, nikjer.
Eh in ah. :)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#200 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 19 December 2021 - 09:34 AM

Veliko pove stavek: Ker se totalno zanasajo name. Problem, ki je njihov, jemljes nase. Napacno je mislit, da si jim kaj dolzna na dolgi rok, ker le gre samo za delovno razmerje in obveznosti iz tega naslova.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users