Potrebujem pomoč za faks, službo
Posted 13 October 2021 - 11:14 AM
Posted 13 October 2021 - 11:15 AM
Posted 13 October 2021 - 11:22 AM
Mah tele zadeve za minimalca sen prav jezna, vse zelijo v to placo stlacit!
če je pa tako visoka! Delodajalci so noro radodarni in so oni skoraj obubožali, ker so jo vmes tako dvignili
kako pa preživiš s tem denarjem, pa nikogar ne zanima.
zaradi višanja minimalne plače (kar je posledica inflacije in ne ravno dobre volje države) se je meni realno plača v 15 letih znižala vsaj 20%. Kar res ni malo
Ko sem sem prišla, sem smatrala, da imam lepo plačo. Zdaj komaj preživim mesec.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 October 2021 - 11:28 AM
Posted 13 October 2021 - 11:36 AM
Ja, mene tudi zanima Frči
Hvala vsem, sem včeraj popoldan poslala.
Daj kaj več povej
Vprašalnik je bil na 5 straneh, vprašanja pa npr.:
Se znajdete? Si upate? Poverjate? Razporejate? Vodite manjši vod? Ste trmasti ali vztrajni? Ustvarjate in uživate v zdravju?
Lahko nemudoma iz spomina izbrskate »kdo je kdo« iz knjige slavnih? Pijete kavo s kom?
Z radostjo snujete in izpeljete izobraževalne dogodke od A do Z (in vam dišijo kongresne & konferenčne pustolovščine)? Moj odgovor: Pustolovščina, pravi SSKJ, je »nenavaden, vznemirljiv doživljaj«, kar s skrbnim načrtovanjem dogodkov nima dosti skupnega.
Ste redoljubni, kar ne moti ustvarjalnosti?
Si želite nenehnega dodatnega izobraževanja v veščini, ki ji služi duh ustanove, kamor vstopate?
Nosite ne pregloboko v sebi nagon trgovca izobraževalnih storitev (mimo & grede prodate košarico jagod ali bibliofilsko knjigo Šole retorike s 1028 stranmi)? moj odgovor: Ali obstaja nagon trgovanja?
Z lahkoto prevzamete naloge osebnega PR-ovca glavnega predavatelja?
it goes on and on and on...odgovarjala sem po principu neumno vprašanje, neumen odgovor
Poleg si jim moral poslati še motivacijsk pismo in neko razglednico po pošti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 October 2021 - 11:47 AM
Razglednico
Dobra si, da se ti je dalo prijavljati, meni se ne bi.
Posted 13 October 2021 - 11:51 AM
Ja, res je tako, Zelo malo firm pa je samo od sebe kaj zvisalo vmes zaradi inflacije... Pac res s temi placami bog ve kaj ne mores.
A ni stalna praksa, da v zasebnih firmah sam pristopis s predlogom za povisico? Redko slisim, da so komu zvisali placo sami od sebe, kljub temu da je vedno govora o zacetni placi, ki se potem visa.
Barbarina, dela za Glovo in se za eno drugo firmo. Tudi administracijo, ampak so place neprimerljive in sam si kroji delovnik. V pon. se mu naprimer ni dalo delat in je bil doma.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2021 - 11:52 AM
Aha super. Fajn sprememba od prej.
Posted 13 October 2021 - 11:55 AM
Razglednico
Dobra si, da se ti je dalo prijavljati, meni se ne bi.
Sem bila brez službe in sem si vzela čas za razvedrilo
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 October 2021 - 12:48 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 13 October 2021 - 01:00 PM
Posted 13 October 2021 - 02:31 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2021 - 02:51 PM
Ali mogoče veste, koliko je plača samostojnega računovodje v računovodskem servisu?
Put A Kilt On It!
Posted 13 October 2021 - 07:16 PM
Špela, jaz zato govorim, ker sem bila dogovorjena za neto in ker ne uveljavljam olajšav tekom leta...
Kami, tašča ima neto 2000€, ampak je računovodja v privat firmi in ima že dosti enih dodatkov. No, vodja računovodstva je bolj. Imajo pa menda eni na obrobju SLO skoraj minimalca, tudi računovodje...
Posted 13 October 2021 - 09:00 PM
Frči, super da si si vzela kot zabavo, so pa utrgani.
Posted 14 October 2021 - 07:19 AM
Neytiri - hvala. Sem se bala, da je od minimalca gor vse možno
Put A Kilt On It!
Posted 19 December 2021 - 08:34 AM
Oziroma - ce bi zelela dat na pavzo trenutno delovno razmerje, + si ne zapret vrat in imela vseeno nek prihodek iz strani delodajalca.
Nisem pa prepricana, ce bi se po izteku tega roka zelela vrnit na delovno mesto.
Kolikor sem gledala, je opcija suspenza delovnega razmerja, ampak si ne predstavljam, kaj to pomeni. Mi tece delovna doba v tem primeru ali ne? Delodajalec ne vplacuje prispevkov za zaposlenega v tem primeru? Pac, vsi smo na nuli (financno, izdatki/prihodki), ampak na papirju in uradno sem pa se vedno zaposlena? Koristila bi za obdobje pol leta.
Vedno bolj me namrec bremeni to, da nimam dokoncane magistrske naloge, kar mi daje obcutek ujetosti na trenutnem delovnem mestu. In tudi dejstvo, da bi rada na neki tocki delala nekaj v zvezi z mojim podrocjem. Kje, kaj, kako, ne vem.
Skupaj s sluzbo se mi preprosto ne uspe organizirat, ker se mi je vsakic, ko sem zastartala, podrl sistem. In padem ven, kadar pride projekt, ki zahteva od mene maksimalno, kar lahko dam, teden ali dva, potem pa rabim se kak teden, da pridem k sebi. In spet za 3 tedne padem ven iz studijskega ritma. Imela sem obilje casa med koronskimi pavzami, ampak tega nisem
Izkoristila :/
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 December 2021 - 08:39 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 December 2021 - 08:58 AM
Eh in ah.

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 December 2021 - 09:34 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users