Jump to content

Photo

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo

• Please log in to reply
2103 replies to this topic

#181 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 13 November 2008 - 11:01 PM

Jst obožujem kaki wub.gif Moje najljubše sadje.
  • 0

#182 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 14 November 2008 - 04:18 AM

Jaz do lani al predlani, ko mi je FTSE (hvala, ftse- klanjam se ti, oz. kg kakija sem ti dolžna happy.gif ) sploh vedla nisem, da obstaja vanilija kaki cry.gif
zdaj ga pa rada natepavam, no vsaj to lol1.gif kaj bi moj fant dal, da bi bil kaki
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#183 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 14 November 2008 - 10:01 AM

Joj, jst tut naravnost obožujem kaki vanilija. Pa olupek mi je ful dober.

Kalypso vem, da je težko jest večkrat, če si cel dan na faxu, sam vseeno si pa lahko daš v torbo kako banano, al pa jabolko, oreščke. Tolk cajta je pa že, da neki malega vmes poješ.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#184 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 November 2008 - 03:47 PM

Meni pa kakiji ne palijo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#185 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 November 2008 - 05:30 PM

QUOTE(crna @ 14. 11. 2008 - 15:47) View Post

Meni pa kakiji ne palijo.

meni isto ne, so mi prav bljak. pa zdej se izogibam čokoladi in podobnem, raje pojem jabolko/sadje v glavnem pa žitno ploščico, pa me že zajebavajo, če v jezik hujšam. rolleyes.gif sej ne jem tega, ker bi hujšala, ampak ker hočem pač bolj zdravo jest.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#186 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 14 November 2008 - 10:43 PM

QUOTE(Dragica @ 14. 11. 2008 - 10:01) View Post

Kalypso vem, da je težko jest večkrat, če si cel dan na faxu, sam vseeno si pa lahko daš v torbo kako banano, al pa jabolko, oreščke. Tolk cajta je pa že, da neki malega vmes poješ.
Itak, da to prakticiram in imam navadno vedno s sabo nekaj za pod zob. tongue.gif Trenutno najbolj nosim vsak dan s sabo mandarine ali jabolka. Samo vseeno to ni to.

Kakija tudi jaz ne maram. Obožujem pa ananas. Ampak mora biti ravno prav zrel in sladek. biggrin.gif
  • 0

#187 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 November 2008 - 10:50 PM

Mene po ananasu vedno špika v jeziku, mi otrpne.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#188 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 14 November 2008 - 10:51 PM

tongue.gif Pa si dobro olupiš? tongue.gif Jaz na srečo nimam takih problemov. biggrin.gif
  • 0

#189 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 15 November 2008 - 02:33 PM

QUOTE(Dragica @ 4. 11. 2008 - 22:47) View Post

Ni res, prav tako kot je največji bulšit, da je zajtrk najbolj pomemben obrok. Zajtrka sploh ne bi smel jest, če že, samo sadje.

blink.gif to me pa res zanima, zakaj ne.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#190 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 15 November 2008 - 04:58 PM

QUOTE(Coco* @ 13. 11. 2008 - 22:35) View Post

Kaki jeste kot jabolko?! ohmy.gif
Jaz to prvič čujem, tu g noben ne je tako.

Ne olupiš ga, ampak z olupom, tako smile.gif Če sem doma, si pa ponavadi olupim, če pa sem kje na poti, pa ga kr z olupom pojem, da ne packam okol wink.gif

Kalypso kako misliš, da to ni to, seveda je to to. Ljudje čisto preveč pozornosti posvečamo hrani in delamo cel halo iz tega, pa da moremo ne vem kaj vse pojest, nevem kake količine.... Na presni vidiš kako zelo malo v bistvu potrebuje naše telo hrane... Tudi zaradi tega, ker vso hrano predela in vsrka, le malo je gre v odpad.

• 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#191 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 15 November 2008 - 05:42 PM

QUOTE(pinga @ 15. 11. 2008 - 14:33) View Post

blink.gif to me pa res zanima, zakaj ne.

Glikogen

Glikogen je polisaharid in je osnovna oblika uskladiščene glukoze v celicah pri živalih in človeku.

Glikogen se deli na:

* jetrni glikogen
* mišični glikogen

Največ te snovi se nahaja v jetrih (10 %) njihove skupne mase, nekaj malega pa v mišicah (okoli 1%), manj pa ledvicah, možganskih ter drugih celicah telesa.

Jetrni glikogen

Zaužita hrana (predvsem ogljikovi hidrati) se ob vstopu v telo s pomočjo inzulina razgradi, glukoza, ki iz nje nastane pa se kot glikogen skladišči v jetrih, kamor pride s krvjo (nakladalna faza). Ob fizičnih naporih telo najprej porabi glikogen iz mišic, nato pa se glikogen iz jeter začne spet razbijati v glukozo s katero se »hranijo« mišice.

Torej, največ glikogena se nakopiči v naših jetrih, jetra pa najbolj zjutraj izločajo glikogen, zjutraj poteka postopek čiščenja telesa. Če pa ti zjutraj ješ, sploh najslabše je, če ješ takoj ko vstaneš, potemtakem prekineš postopek čiščenja telesa.

Če že moraš jesti zjutraj, je najbolje, da ješ sadje.

Torej zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, pomembno je, da ga izpustiš.

Pinga tukaj si lahko prebereš še več:

http://www.dieta-huj...ejsi-obrok.html
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#192 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 15 November 2008 - 09:43 PM

Hm. Js brez zajtrka ne morem. Mi postane slabo, pa čist sm brez energije. Jem lahko kadarkoli, tut če morm vstat ob pol 6.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#193 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 15 November 2008 - 09:58 PM

Jst ga nikol nisem jedla. Vedno sem spala do zadnje možne minute, pol pa šibala v šolo.
  • 0

#194 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 November 2008 - 10:00 PM

QUOTE(pinga @ 15. 11. 2008 - 21:43) View Post

Hm. Js brez zajtrka ne morem. Mi postane slabo, pa čist sm brez energije. Jem lahko kadarkoli, tut če morm vstat ob pol 6.

Enako. Takoj ko vstanem, se umijem in grem jest. Pa sploh mi ni problem, lahko pojem celega slona za zajtrk.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#195 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 15 November 2008 - 10:14 PM

Sadje zjutri na prazen trebuh se mi ne zdi dobra ideja za ljudi, ki imajo probleme z želodčno kislino. Ker je zjutraj itak trebuh prazen, želodčne stene pa ne ščitijo prebavne tekočine, pol pa poješ en kivi ali jabolko ali mandarino.. na dolgi rok lahko ljudem z občutljivim želodcem škoduje.

Kaj pa če se zbujaš ob 6ih ali ob 10ih? A je čiščenje telesa povezano s tem, da si ti fizično pokonci, ali je samo pač štos nekega cikla in se dogaja tako pa tako uro zjutraj, ali se moraš zbudit, da se to prične dogajat?

Urco po tem, ko vstanem je ok? Al pa ok, rečmo dve uri. Itak se zbujam in spravljam k sebi celo večnost. A je proces čiščenja povezan s tem, da postaneš ti fizično aktiven, al pač s tem, da ofneš oči zjutraj?

oops.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#196 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 15 November 2008 - 10:20 PM

Mislim, da je ta proces bolj povezan z uro, kot pa z aktivnostjo. Bom povprašala atija bolj točno, pa ti povem. On nam že ceu lajf govori, naj zjutraj ne jemo in se mu kr pred očmi zmrači, ko sliši kako je pomembno, da ješ zajtrk. laugh.gif Jst brez problema do 11h, 12h zdržim brez jest. Tut do enih.
  • 0

#197 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 15 November 2008 - 10:32 PM

Kul. Jst tud. Čeprav še zmeri jem zanč pol čez dan, tk da mi sam dalajlama ne bo mogu pomagat, če se v splošnem ne spravim v red in začnem bolj zdravo jest. Blju. Če pa niti pretirano ne maram zelenjave, pogosto me po sadju zobje skelijo. Vjou. down.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#198 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 15 November 2008 - 10:37 PM

Jst se zdej res trudim, da jem vsaj 4x na dan, po malem. Kr tist, ko se enkrat na dan nabutam je no go. Se totalno slabo počutim, napihnjeno, nč se mi pol ne ljubi. Sem se zdej res v roke vzela.

Moja biblija je Mrha koščena. biggrin.gif
  • 0

#199 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 16 November 2008 - 05:44 PM

Joj, jaz se pa vedno sekiram ker zjutraj ne jem in imam slabo vest. Jaz preprosto ne morem tako zgodaj jest, mi je slabo že ob sami misli na hrano. Ponavadi jem 2 - 3 ure po tem ko vstanem če sem doma oz. imam čas. Zaradi šole je včasih moj prvi obrok šele kosilo (vmes pojem kakega navihančka ali piškot).
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#200 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 16 November 2008 - 06:14 PM

moja prva presna torta ( ni lih lepe oblike, ker trenutno nimam tortnega modela, pa še samo v dveh plasteh je, ker je poskusna in še samo 2 sva...)
IPB Image

kroglice sem pa že prej večkrat delala smile.gif

kroglice iz suhih sliv
IPB Image

limonine kroglice
IPB Image
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users