Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#181 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 May 2008 - 10:25 AM

Men ma ta stvar tako grozno ime, da si ne morem pomagat, da se ne zasmejem vsakič ko vidim tale naslov. laugh.gif laugh.gif I mean, skodela? laugh.gif
  • 0

#182 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 03 May 2008 - 10:39 PM

Sem pogledala v Avstriji(dm, bippa, muller) in nimajo teh skodel, razen tistih o katerih je že adriane govorila. Škoda.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 04 May 2008 - 12:49 PM

Bom jaz malo na Dunaju pogledala, če jih imajo. hmm.gif
  • 0

#184 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 04 May 2008 - 12:56 PM

Pejt v kako lekarno vprašat če lah, jaz se s svojo polomljeno nemščino nisem hotla še dodatno izpostavljat biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 04 May 2008 - 12:59 PM

Ok, to bom pa že zmogla s svojo nemščino (sem maturo iz nje delala), samo moram malo obnovit, preden grem. biggrin.gif
  • 0

#186 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 04 May 2008 - 02:35 PM

Če sem prav razumela, stane skodelica, če jo naročiš preko unega linka, ki ga je dala Adriane, 29,90€ in to je vse- ni poštnine. Ali to drži?
Koliko pa stane stvar v dm-ju?
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

• Guests

Posted 04 May 2008 - 03:22 PM

Mislim, da je v DM-u 31 €. Glede cene brez poštnine je pa na spletni strani full dvomljivo napisano. Jaz razumem, da mora biti znesek NAD ceno te skodelice, da ne plačaš poštnine (da verjetno zraven naročiš še kakšne dezinfekcijske robčke ali kaj takega).
  • 0

#188 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 04 May 2008 - 07:40 PM

Ja, sej zato sprašujem, ker nisem prav dobro razumela, kar piše tam. smile.gif
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#189 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 May 2008 - 09:04 PM

Mene ful mika da bi poskusla ampak me je strah, da ne bom uspela noter spravit. biggrin.gif Že s tamponi sem mela ful probleme..
  • 0
Viens, reste ici!

#190 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 04 May 2008 - 09:10 PM

jaz sem jo ravno naročila, ste me uspele premamit biggrin.gif. no, delno je vzrok tudi silno veselje ob prihodu gospe M, ki je zamujala skoraj 1 mesec (not a pretty picture).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#191 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 04 May 2008 - 09:14 PM

QUOTE(sweetblush @ 1. 5. 2008 - 11:25) View Post

Men ma ta stvar tako grozno ime, da si ne morem pomagat, da se ne zasmejem vsakič ko vidim tale naslov. laugh.gif laugh.gif I mean, skodela? laugh.gif

Podpis biggrin.gif .

Jaz jo grem jutr pogledat, sem precej na tesnem z vložki, tamponov pa imam celo zalogo in najmanjših, do malo večjih, uporabljam jih pa ful redko.
Sam 30€ ermm.gif . Zakaj te hudiči niso cenejši no.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#192 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 May 2008 - 09:16 PM

Ker jih imaš 10 let ? (my ass biggrin.gif )
  • 0
Viens, reste ici!

#193 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 04 May 2008 - 09:17 PM

ej, če se z njimi fajn spi pa se dobr obnesejo tud v bazenih/na morju ... svobodaaaaaaa. sploh nima cene smile.gif. da si ne rabim sred noči budilke štimat pa vsa omotična menjat nekih kep vate ... pa skrbet, da me kšn TŠS (al pa da kej pride skoz).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#194 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 04 May 2008 - 09:25 PM

Danes sem se pogovarjala z mojo zobarco in sva prišli do ugotovitve, da znajo bit razna razkužila preveč groba do tega silikona in lahko le-ta zaradi razkužila postane porozen. Jaz bi se raje držala navodil - robčki, voda in blago milo.
  • 0

#195 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 04 May 2008 - 09:30 PM

glede na to, da gre za intimen in občutljiv prostor ... verjetno ne bi blo fajn se posluževat kšnih agresivnih zadev. mogoče pride v poštev varianta, da se silikon prekuha (podobno kot otroške dude?).
  • 0

#196 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 May 2008 - 09:31 PM

A ni to treba menjat cca. vsake 4h?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#197 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 04 May 2008 - 09:34 PM

ja, fajn je vseen (še posebej, če maš močnejšo m.) ... ampak ker ni nevarnosti, da bi se razmnožile bakterije tako kot pri tamponih (ta logika mi še ni čist jasna, bakterije se pač fajn razmnožujejo v vlažnem in toplem okolju?), ni nevarnosti toksičnega šok sindroma. za sprobat je, pomoje.
  • 0

#198 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 May 2008 - 09:46 PM

Ja, sam je jeba, ker tega ne moreš menjat povsod a ne. Si ne predstavljam, da bi sredi predavanja šla na faxu na wc, pa tam prala tisto krvavo "skodelico" pred nekimi asistenti pa študenti, ki b pač sočasno uporabljali prostor. ermm.gif Je že lažje s tamponi in vložki. Lih zato kolebam glede nakupa, ker je ne bom mogla stalno uporabljat in bom itak še kupovala vložke.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#199 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 04 May 2008 - 09:49 PM

pa saj so že pisale punce ... s plastenko vode se da marsikaj rešit ;).
  • 0

#200 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 04 May 2008 - 09:57 PM

Kolkr sm jst o tem drugje brala, zelo redke punce menjujejo to skodelico pogosteje kot recimo na 8 ur, kolikor si ponavadi v službi ali šoli, recimo, pa je vse OK. Ajde plus minus ena urca, ampak kolikor sebe poznam, mi je pomoje v 9 urah ne bi bilo treba menjat.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users