Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#181 Vilinka

Vilinka

sramežljivec

• Člani
  • 42 posts

Posted 14 July 2005 - 09:42 AM

Sončen dan Sonchika in Martina!

Za vaju imam nov izziv biggrin.gif in sicer so sestavine sledece (je pa to nocna krema = brez zascite):

Water (Aqua), Dicaprylyl Maleate, C12-15 Alkyl Benzoate, Butylene Glycol, Glycerin, Sorbitan Stearate, Retinol, Polysorbate 20, Phytonadione, Arnica Montana Flower Extract, Epilobium Angustifolium Extract, Palmitoyl Hydroxypropytrimonium Amylopectin/Glycerin, Crosspolymer (btw, kaj je to????), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Camelia Sinensis Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Protein,Hydrolyzed Soy Flour, Spiraea Ulmaria Flower Extract, Honey Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Squalane, Stearic Acid, Cetearly Alcohol, Ceteareth-20, Talc, C9-15 Fluoroalcohol Phosphate, Glycolipids, Hyaluronic Acid, Panthenol, Lecithin, Tocopherol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Algae Extract, Dimethicone, Sodium PCA, Allantoin, Sclerotium Gum, Carbomer, Triethanolamine, Diazolidinyl Urea, Methyparaben, Propylparaben, Tetrasodium EDTA

Kaj menita? Ze vnaprej hvala in tako vama, kot ostalim "lepa-si" decvam in deckom zelim en krasen dan :wave:
  • 0

#182 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 July 2005 - 10:45 AM

Tale krema mi deluje kar v redu. Ima dosti antioksidantov, vlažilna je, ima nekaj iritantov in nekaj anti-iritantov (se nekje zgladi).
Crosspolimer pa služi zgoščvanju kreme.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#183 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 July 2005 - 10:48 AM

Katera krema pa je to? Je komedogena?
  • 0

#184 Eni

Eni

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 130 posts

Posted 14 July 2005 - 12:01 PM

Tu moram pohvalit Normaderm od Vichy-a. Sama ga uporabljam občasno, samo po čelu, so se mi spustijo taki drobni mozoljčki. V nasprotju z večino izdelkov proti mozoljem ta krema ne izsuši in je primerna tudi za mešano kožo. Zraven pa "umiri" kožo, da ne izgleda več razdražena. Moram pa poudarit, da je važno izbrati tudi ustrezno čistilo; veliko jih je namreč takih (sploh gelov), ki kožo dejansko "vlečejo skupaj", potem pa delamo napako, in si izbiramo preveč mastne kreme, ki mašijo pore. Če primerjamo podobna izdelka Eucerin in Normaderm, se mi zdi slednji velik velik boljši.
  • 0

#185 Eni

Eni

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 130 posts

Posted 14 July 2005 - 12:03 PM

Aja pa če ima nekdo mozolje, malo alkohola prej koristi kot škodi! Seveda v izdelkih, ki se jih nanese lokalno na mozolje.
  • 0

#186 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 July 2005 - 12:05 PM

QUOTE(Eni)
Zraven pa \"umiri\" kožo, da ne izgleda več razdražena.

To sem tudi jaz takoj opazila, da nekako nevtralizira rdečico, ki po uporabi kreme kar izgine. Jaz uporabljam Normaderm komaj teden dni, pa so že zdaj rezultati ... komaj čakam da vidim, kako bo po štirih tednih. biggrin.gif

P.S. Sama uporabljam odlični gel za čiščenje obraza Herbina Clearline, ki je super za mastno in mešano kožo, globinsko očisti in deluje antibakterijsko, kože pa popolnoma nič ne izsuši. wink.gif Jaz ga res ful priporočam, pa tudi na forumu sem napisala sestavine in je bil pohvaljen.
  • 0

#187 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 July 2005 - 12:33 PM

QUOTE(Eni)
Aja pa če ima nekdo mozolje, malo alkohola prej koristi kot škodi!

S tem se pa ne morem strinjati. Kot že napisano, alkohol deluje kot prosti radikali. In stara kožo.
Sej pravim, če vam stvar paše, nadaljujte z njo. Samo ne predolgo, da ne bodo posledice na starejša leta hude.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#188 Vilinka

Vilinka

sramežljivec

• Člani
  • 42 posts

Posted 14 July 2005 - 01:53 PM

QUOTE(DiLeMa)
Katera krema pa je to? Je komedogena?

sm nasla v embalaži tudi slovenski prevod. ampak sem se prej počakala na Sonchikino mnenje, ker saj veste ... ziher je ziher laugh.gif - SONCHIKA, hvala!!!

MURAD Skin Perfecting Lotion = 6.700,00 SIT

Je blag nemasten in hidratanten preparat za mesano, mastno in kozo nagnjeno k aknam, AHA/BHA kompleks mehca kozo. Antioksidanti scitijo kozo pred vplivi okolja. Koza postaja gladka in mehka.
SESTAVA IN DELOVANJE:
- AHA/BHA kompleks vsebuje ekstrakte medu (naravni izvor mlečne kisline) in naravno salicilno kisilino (pospešuje vlažnost), ki obnavljajo kožo
- protein ovsa zmanjšuje gube
- fitoceramidi in sodium PCA ohranjajo vlažnost kože
- ekstrakt grozdja in liposomi, ki vsebujejo vitamine C in E so antioksidantska obramba pred prostimi radikali
- panthenol kožo neguje in ji daje lepši izgled
- ekstrakt alg kožo vlaži

Murad Skin Perfecting Lotion zadrzuje vlaznost mesane, mastne koze in koze nagnjene k aknam s tem, da odstanjuje odvecno mascobo.
NASVETI:
- uporabljajte ga kot blagi hidratantni preparat za nego poškodovane kože. nemastna formula omogoča, da preparat nanesete tudi na hrbet in ramena
-ko je velika vročina je idealen kot podlaga za mešano kožo, ker se le-ta takrat še bolj masti.
  • 0

#189 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4146 posts

Posted 14 July 2005 - 06:44 PM

Lep pozdrav še v mojem imenu. Sem bila zelo vesela te teme, ker že nekaj časa iščem tisto tapravo kremo zase. Imam dokaj občutljivo kožo vsaj kar se kozmetike tiče.

Ne vem sicer kaki tip kože imam. nekje vmes med normalno pa mastno...vsaj zdi sem mi smile.gif No ogrce imam na bradi in okoli nosa mad.gif Zadnja krema, ki sem jo uporabljala je bila NIVEA Visage YOUNG.
Tukaj so sestavine:

Aqua, Glycerin, Cyclomethicone, Distarch Phosphate, Alcohol Denat., Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Tocopheryl Acetate, Maris Sal, Aluminum Chlorohydrate, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Titanium Dioxide, Sodium Carbomer, Alumina, Silica, Sodium Polyacrylate, BHT, Tetrasodium Iminodisuccinate, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Parfum, CI 42090

Zdaj pa me zanima kaka je ta krema, je prava za mene? No meni se zdi tak dokaj mastna. Nekje na forumu sem zasledila, da je ta krema recimo do 19 let. No jaz sem stara 20 in me zanima kaj bi mi priporočli, ker se sama med vsemi temi produkti nikakor ne znajdem. Izberem tisto, ki mi diši, ker ne prenesem smrdljivih vonjev krem smile.gif

Že vnaprej se lepo zahvaljujem za vsak komentar!
  • 0

#190 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 14 July 2005 - 09:33 PM

QUOTE(bellini)

Aqua, Glycerin, Cyclomethicone, Distarch Phosphate, Alcohol Denat., Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Tocopheryl Acetate, Maris Sal, Aluminum Chlorohydrate, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Titanium Dioxide, Sodium Carbomer, Alumina, Silica, Sodium Polyacrylate, BHT, Tetrasodium Iminodisuccinate, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Parfum, CI 42090

Meni je ta krema čisto brez veze, poleg alkohola je mal komedogena, boga z antioksidanti, no filter ima... ampak še tega po alkoholu...

Sicer pa kreme niso starostno omejene.
  • 0

#191 nela

nela

sramežljivec

• Člani
  • 17 posts

Posted 14 July 2005 - 11:22 PM

Gel za zaščito las na soncu (Loreal professionnel solar)

Sestavine: aqua, ceteareth-15, paraffinum liquidum/mineral oil, peg-8, c11-13 isoparaffin, cocamide mipa, ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, lanolin alcohol, peg-60 hydrogenated castor oil, phenoxyethanol, diazolidinyl urea, bisabolol, elaeis guineensis/palm oil, methylparaben, benzyl benzoate, ...

Zanima me, če ima dobro uv zaščito, pa če vlaži lase? Hvala! smile.gif
  • 0

#192 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 July 2005 - 03:33 PM

Bellini, probaj kakšno vlažilno kremo (ker imaš, sklepam da, mastno kožo). A uporaba samo tonika ti je premalo? Ti zateguje kožo?
Probaj s Clinians jabolkom, Garnier Fresh, Avon M24... še kakšno bom pa našla, ko bom šla kaj v DM in malo preiskala police. smile.gif
  • 0

#193 Jeny

Jeny

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 19 July 2005 - 12:03 PM

Sonchika, Martina,... prosim pokomentirajte malo moj novi losijon od Dr.Hauschke. Meni je tako všeč, čeprav vem, da bo Sonchika rekla, da ni uredu, ker vsebuje alkohol! smile.gif

Sestavine:Aqua, Alcohol, Butyrospermum parkii, Prunus dulcis, Buxus chinensis, Pyrus cydonia, Aesculus hippocastanum, Titanium Dioxide, Arachis hypogaea, Sucrose Stearate, Lecithin, Hectorite, Parfum, Xanthan Gum, Esculin, Propolis Cera, Aluminum Stearate, Aluminum Hydroxide

Na embalaži so sestavine prevedene tudi v slovenski jezik, tako da bom napisala tudi te:
Voda, alkohol, sheabutter, mandljevo, jojobino in arašidovo olje, izvlečki iz kutinovih semen in skorje divjega kostanja, titanov dioksid, sladkorni stearad, lecitin, hektorit, eterična olja, xantan, eskulin, propolis, aluminijev hidroksid

Najlepša hvala za odgovore ter vse komentarje! biggrin.gif

• 0

#194 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 July 2005 - 12:21 PM

tole ima moj novi vrtnični tonik od AS:

Aqua, Aloe Barbadensis, Rosa Centifolia, Phenetyl Alcohol.

zanima me predvsem ta zadnja sestavina, bom še v ingredients dictionary pokukala. wink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#195 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 July 2005 - 01:58 PM

Jeny, to je žalost. Alkohol (kot si ugotovila), potem pa sama olja in eterična olja (ki dražijo kožo). Ne vem, no.

Špela, ni panike. Ni slab alkohol.
  • 0

#196 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 July 2005 - 03:05 PM

QUOTE(sonchika)
Jeny, to je žalost. Alkohol (kot si ugotovila), potem pa sama olja in eterična olja (ki dražijo kožo). Ne vem, no.

Špela, ni panike. Ni slab alkohol.

hvala, sonchika. zanima me, ali vsa eterična olja dražijo kožo? al kako si to mislila, sonchika? kolikor vem, naj bi bla ta olja dodana zaradi 'blagodejnih vplivov' (kao, ker so naravna in majo dobre lastnosti za kožo, da ne bi bla v kremicah in podobnem sama kemija) .... kaj pa vem ... vendo bolj skeptična postajam ... rolleyes.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#197 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 July 2005 - 03:48 PM

Ja, mislim, da vsa eterična olja dražijo kožo. Izjema je morda le olje čajevca, ki se ga uporablja pri zdravljenju aken.
  • 0

#198 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4146 posts

Posted 20 July 2005 - 02:26 PM

Mene pa še zanima vaše mnenje o slovenski kozmetiki. Moja mama si je kupila kremo Green line basic od Leka. Zdaj škatlo je že vrgla proč tako, da ne vem kakšne sestavine vsebuje. Drugače je dokaj prijetna in ni preveč mastna. A katera uporablja te kreme in kako se vam zdijo?

LP wink.gif
  • 0

#199 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 July 2005 - 03:38 PM

Jaz sem uporabljala Green Line kreme (tisto 24 urno hranilno kremo). Meni je bila ena boljših, ker je lepo dišala in se lepo vpila v kožo. Ampak kaj, ko je bolj boga z antioksidanti in UV zaščito.
Drugače je pa super krema.
Imela sem pa tudi neko za suho kožo, ki pa ni 24 urna (obstajata 2 - ena ima narisana jabolka na embalaži, druga pa med - jaz sem imela tisto drugo). Isto fajna stvar, ki se lepo maže in diši, ampak po sestavi bolj boga.
  • 0

#200 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 July 2005 - 03:44 PM

Tele sem imela:

IPB Image

IPB Image
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users