Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#181 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 13 March 2007 - 07:20 PM

QUOTE(redkvica @ 13. 3. 2007 - 18:34) View Post

Nič več. Od letos naprej ima tudi zgodovina interini del - prepoznavanje virov.
Hehe zanimivo. Kak pa to zgleda?
  • 0

#182 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 March 2007 - 07:37 PM

QUOTE(Anja88 @ 12. 3. 2007 - 21:18) View Post

Jap ekonomska sem. Projektno imam pa pri pravu, naslov je Vandalizem-kako se mu upreti.

Zanimiva tema.
Ja, ne govori, poznam te glavobole..sem že resno razmišljala da bi šla v lekarno po tablete proti stresu, ker določeni dnevi so pri meni resnično stresni, ker bo šlo zlo na tesno pri točkah za na faks, poleg tega pa še izpit za avto opravljam in sem zlo živčna zaradi tega.

A ste že dobil rezultate poskusne mature? Mi smo jih včeraj in sicer pri angleščini sem dosegla 88%-zlo solidna 4, oziroma samo 2 točki zmanjkale do 5 rolleyes.gif pa še to sem jih izgubila po nepotrebnem: na koncu uradnega pisma sem napisala "have fun", pa vem da ne bi smela, čisto podzavestno, enostavno nevem kaj mi je bilo ;)
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#183 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 13 March 2007 - 08:57 PM

QUOTE(Hevea @ 13. 3. 2007 - 19:05) View Post

Helena kaj ni bil pri nas interni tudi prej, ampak ne viri, temveč ekskurzija v Pompeje??

wtf? ne uno je blo kar tako, ker je šola prijazna.

QUOTE(Kalypso @ 13. 3. 2007 - 19:20) View Post

Hehe zanimivo. Kak pa to zgleda?

Kot sem slišala dobijo sliko nekega možiclja ali poslopja in morejo prepoznat kaj je to in povedat zakaj je pomembno. Lahko pa dobijo tudi tekst iz katerega morejo nekaj razbrat.
Več bo znala povedat hevea, ki ima zgodovino.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#184 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 March 2007 - 09:25 PM

Kaj, pri sociologiji je religija? A samo to??
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

• Guests

Posted 14 March 2007 - 06:24 AM

Ja obevzna tema je religja za druge štiri pa se neve. Potem tam vidiš kaj je.
  • 0

#186 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 14 March 2007 - 08:01 PM

Glede virov, so pisni (recimo odlomek iz ustave), slike (ljudi, predmetov, vsega), kšn zemljevid ... in potem pod virom so vprašanja, ki se nanašajo na vir. Zelo glupa zadeva. Največ so vredni pisni.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#187 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 27 March 2007 - 02:42 PM

pozdravljene!

izbiram med sociologijo in fiziko pa vas prosila če mi lahko poveste slabosti in prednosti teh dveh predmetov?o sociologiji sem tukaj kar dosti zvedla medtem ko pa o fiziki ne vem ravno preveč ermm.gif hvala biggrin.gif
  • 0

#188 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 March 2007 - 03:08 PM

QUOTE(hudichek @ 14. 3. 2007 - 7:24) View Post

Ja obevzna tema je religja za druge štiri pa se neve. Potem tam vidiš kaj je.

??

Delo in prosti čas je dana tema.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#189 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 27 March 2007 - 04:25 PM

religija ni obvezna tema. je tema, ki bo sigurno prsla v postev, ni pa nujno, da jo izberes. pa mislim, da pride ta tema v postev za naso maturo (2008).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#190 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 March 2007 - 05:30 PM

ja. Letos je pa delo in prosti čas. Vprašte me kej, glih dans sm pisala. cool.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#191 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 27 March 2007 - 06:15 PM

QUOTE(*missy* @ 27. 3. 2007 - 15:42) View Post

pozdravljene!

izbiram med sociologijo in fiziko pa vas prosila če mi lahko poveste slabosti in prednosti teh dveh predmetov?o sociologiji sem tukaj kar dosti zvedla medtem ko pa o fiziki ne vem ravno preveč ermm.gif hvala biggrin.gif

A ti gre fizika zdej?
Če ti gre, boš na ta način najlažje pridobila pozitivno oceno. Glede na to kakšne cilje maš, se boš mogla tud učit. Js sm mela fiziko in se nism kej preveč pretegnila- obvezne vaje sm opravila tekom štirih let, tak da mi je blo mal prikrajšan.

Pr sociologiji, psihologiji mi ful ni všeč k morš pisat seminarske....
Kaj ti bolj leži?
  • 0

#192 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 27 March 2007 - 07:28 PM

hmm..kaj mi bolj leži? nekako mi je sociologija bolj zanimiva in posledično bi se je lažje učila,toda eseji mi ne ležijo glih(tolažm se s tem da se jih moram prej ali slej naučit ker ga bomo meli pri slovi in še pri angli).Glede fizike je pa tako: ko se učim mislim da nimam pojma, sam teste pa dobr pišm biggrin.gif in mislm da bi dubla na maturi kr dobro oceno, sam kaj ko mi fiza za prihodnost sploh ne koristi:/ u planu mam študirat politologijo.

eh ja ful mi je use zakomplicirano, še jst ne vem kaj bi rada, kamoli kdo drug... ermm.gif
  • 0

#193 kanojo_

kanojo_

sramežljivec

• Člani
  • 13 posts

Posted 27 March 2007 - 08:24 PM

*missy*, eseji pri sociologiji in psihologiji NISO enaki kot pri sloveščini in agnleščini. Jaz sem tudi mislila, kak bav bav bo to, imet kar dva eseja pri psihologiji ampak v resnici ni primerjave.
  • 0

#194 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 27 March 2007 - 09:48 PM

torej ti si imela sociologijo? smile.gif
mene edin spravljajo u dilemo ti eseji..sam po drugi strani oni ocenjujejo kako ti argumentiraš neko zadevo, ne pa neko drugo x stvar .. a je tko a je biggrin.gif

o bed sori spregledala sm da si napisala pri psihologiji biggrin.gif
se oproščam
  • 0

#195 kanojo_

kanojo_

sramežljivec

• Člani
  • 13 posts

Posted 28 March 2007 - 12:23 PM

Če te pri izbiri sociologije ovirajo samo eseji, lahko kar mirno pozabiš na njih in izbereš sociologijo. Mislim, da je za filozofijo drugače, ampak pri psi in soc so eseji dokaj enostavni. Ni minus točk za jezik in slog. (to seveda ne pomeni, da pa zdej lahko pišeš kot govoriš ne smile.gif )

Konkretno za psihologijo: v "uvodu" napišeš vedno definicijo nekega pojava, pojma, kar zahteva le, da se jo naučiš na pamet in napišeš. V jedru je običajno potrebno argumentiranje s konkretnimi primeri ampak če stvar, po kateri te sprašuje razumeš, ni problema. Zaključek je podoben kot jedro. V bistvu imaš vse, kar rabiš napisat podano v navodilih smile.gif

Mislim, da je za soc dokaj podobno.
  • 0

#196 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 28 March 2007 - 01:16 PM

ej ful ti hvala za tole, ker so me samo eseji nekak odbijali...drugač mi je soca zlo zanimiva tko da..ja biggrin.gif bom jst kr lepo soco uzela

• 0

#197 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 28 March 2007 - 03:37 PM

Sepravi je dokaj priporočljivo, da če vzameš psihologijo, da še obstransko bereš kakšne psihološke knjige in podobno, al kako?
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#198 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 28 March 2007 - 05:41 PM

Ne... čist dost je učbenik. Vsaj pri meni je blo. Pa zvezek (če mate dobro fokso)
  • 0

#199 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 28 March 2007 - 06:16 PM

AHa...p je res da je tko zlo zajebana? Meni so jo vsi odsvetovali, za maturo. Sem p slišala da se da dobit neke skripte, al neki.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#200 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 29 March 2007 - 06:39 AM

Ma ni tako zajebana no...

Nardit moraš tisto seminarsko pa naučit se učbenik. In potem pri vprašanjih odgovarjaš po idiot sistemu: opišeš kdo, kaj, zakaj, kako in potem podaš par DOBRIH primerov.

Je pa res, da sem jst recimo pričakovala 4, dobila sem pa 3. No big deal.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users