Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#181 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 08 March 2009 - 03:18 PM

Mogoče oksidira?
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#182 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 March 2009 - 05:28 PM

Jaz ga videt ne morem, se mi kar želodec obrača. Moji ga imajo radi, mami dela iz njega neke baje strašno okusne namaze (vsi na veliko hvalijo in jejo), meni pa je bljak in mi je dovolj že to, da ga povoham. Je pa izredno zdrav, tako da mi je kar malo hudo, da se ga tako branim, ampak ga resnično ne morem spravit v usta, se mi kar megli pred očmi. laugh.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 08 March 2009 - 05:33 PM

Meni nasplošno te tropske zadeve ne pašejo. Mango, avokado, papaja... tudi taki vonji kozmetike mi ne dišijo. Nekako vse, kar je bolj tropsko od ananasa (z ananasom vred) je zame 'no go'. Sem pa že jedla nek namaz z avokadom, ki je bil fajn, ampak so imele bolj vezo druge stvari poleg avokada.
  • 0

#184 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 March 2009 - 05:36 PM

Heh, Dilema, jaz ga tudi nikoli nisem prebavljala, tako ali drugače. Kljub vsemu razmišljam, da bi ga v kratkem morda kupila, da ga samo poskusim...če se mi je okus slučajno kaj spremenil, čeprav se že vidim v preklinjajočem stanju, zakaj sem osel, ki gre najmanj 5x na led. laugh.gif
  • 0

• Guests

Posted 08 March 2009 - 05:38 PM

Pa saj je možno, da se ti okus spremeni. Go for it! biggrin.gif
  • 0

#186 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 08 March 2009 - 06:13 PM

QUOTE(PurePoison @ 8. 3. 2009 - 17:33) View Post
Meni nasplošno te tropske zadeve ne pašejo. Mango, avokado, papaja...

Enako, prav zanič mi je. Pa še po vsem tropskem sadju (tudi kiviju in ananasu, ki sta mi sicer ful dobra) se mi naredijo pekoče rdeče pike po jeziku. huh.gif Banan pa že od nekdaj videt ne morem, bljak. bruh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#187 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 March 2009 - 08:10 PM

Mene tudi po ananasu in kiviju ful goflja peče, za popizdit. Včasih celo tak fejst, da je za znoret, pa potem še vse okoli ustnic tudi. ermm.gif Banan prav tako ne maram, mi je pa od teh kao eksotičnih zadev zelo dober mango, ko je še malo bolj trd (ne čisto zrel in mehek), pa nujno ledeno mrzel. Aja, pa pasijonka, mmmm. Samo kaj, ko je obupno mala, pa samo tisto sranje notr se požre (ki ga je ful malo) in drago je ko pes.

Take pasijonke imajo včasih v Mercatorju (poleti) in so zelo dobre, to notri sicer ne izgleda najbolj apetitlih, ampak je božansko: http://www.emeraldcr...ion Fruit-1.jpg
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#188 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 March 2009 - 08:17 PM

Pasijonke pa granatna jabolka so zakon. Banane in kivije imam tudi rada. Ananas samo v majhnih dozah, ker mi ima premočen okus.

Kakijev in avokada ne maram, mango mi je dober samo v soku, papaje same sploh še nisem jedla. ermm.gif Grejp mi tudi ni baš nešto.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#189 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 March 2009 - 08:28 PM

Pasijonka je meni sploh eno izmed najboljšega sadja. smile.gif
  • 0

#190 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 08 March 2009 - 08:31 PM

Pasijonka je zakon ja, pri bivšem so mel eno ogromno na morju posajeno in je imela poleti ful plodov yum yum yum.

Včeraj sem nardila namaz iz avokada, samo je bil brez okusa. Čutila sem samo sol, poper in limonin sok, upam da bo imel jutri ta drug kej več okusa, k drugač je totalno brezveze ane. Kupila sem jih pa v Šparu.
  • 0

• Guests

Posted 08 March 2009 - 10:25 PM

Verjetno še ni bil dovolj zrel, takrat potem nima okusa.
  • 0

#192 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 08 March 2009 - 10:25 PM

Čist mehek je že bil...
  • 0

• Guests

Posted 08 March 2009 - 10:31 PM

Hm, potem pa čudno. hmm.gif Ne vem, mogoče si kupila takega, ki ni bil ravno najboljši, tako kot se recimo zgodi, da kupiš paradižnik, pa nima okusa. ermm.gif Ali pa so ga preglasile vse te silne, za avokado močne začimbe (poper, morda preveč limoninega soka).

Meni je najboljši narezan na tanke koščke in ga dam direktno na toast, kot npr. sir, brez začimb, tako mi je najboljši in tudi okus ostane pristen.
  • 0

#194 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 08 March 2009 - 10:35 PM

Pomoje samo škart roba, kot se velikokrat zgodi, ker je bil brez okusa tudi kot tak, brez vsega...
Men je tud guacamole dober, bomo poleti delali to.
  • 0

#195 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 11 March 2009 - 10:29 AM

A mi lahko nekdo (Dilema, itd... laugh.gif ) prosim razloži, zakaj točno beljakovine niso dobre za telo, oz. prevelik vnos beljakovin? Mislim, da sem že nekje na forumu prebrala, vendar se ne spomnim kje in po pravici povedano se mi trenutno ne da celotnega foruma podolgem in počez obrniti za odgovor. oops.gif
  • 0

#196 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 11 March 2009 - 10:33 AM

prevelik vnos beljakovin lahko zakisa telo
  • 0

#197 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 11 March 2009 - 10:54 AM

Preveč beljakovin se pretvori v mascobo, razen ce si v kaloričnem deficitu, drugih posledic ni, razen če dolgoročno uživaš res preveč (recimo 700g beljakovin dnevno), kar pa verjetno ne, ker verjetno nisi kak hardcore bodybuilder smile.gif
  • 0

#198 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 11 March 2009 - 12:50 PM

To je samo delno res.... Preveč beljakovin lahko doda kakšen procent maščobe (razlaga: Vzamemo povprečnega človeka, ki se rekreativno ukvarja s športom. Potreboval naj bi nekje med 1,5 in 2 grama beljakovin na kilogram telesne teže. Njegova teža je recimo 80 kg, torej se njegova dnevna potreba po beljakovinah giblje približno od 150-160g . V kolikor je poraba kalorij manjša od vnosa, količina beljakovin pa povečana, se le-te lahko pretvorijo v maščobo. Res da se vse to dogaja zelo počasi in stežka, vendar se lahko).

Lahko pride tudi do poslabšanega delovanje ledvic...

Mene bi bolj skrbel prevelik vnost OH, kot pa beljakovin (kar se teže tiče).

• 0

#199 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 11 March 2009 - 01:32 PM

Saj se tudi presežek OH pretvori v maščobo biggrin.gif.
Z nobeno stvarjo ni dobro pretiravati. Ampak če se intenzivno ukvarjaš s športom (tudi tvoj orbi se sem šteje smile.gif ), telo rabi beljakovine za obnovitev mišic.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#200 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 11 March 2009 - 02:02 PM

Ampak imam v spominu, da sem brala, da nej bi beljakovine povzročale osteoporozo in take stvari. ermm.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users