Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#181 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 January 2006 - 03:24 PM

jst pa management študiram :read2:
  • 0

#182 SlaybeLLe

SlaybeLLe

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 130 posts

Posted 17 January 2006 - 02:48 PM

turizm
  • 0

#183 Nadja

Nadja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 288 posts
  • Interests:šport, potovanje, mediji, tuji jeziki in še in še...

Posted 20 January 2006 - 12:09 AM

Ekonomija, smer: management
  • 0
LP, Nadja

When we are happy, we are allways good, but when we are good, we are not allways happy (O.Wilde).

#184 bubyka

bubyka

sramežljivec

• Člani
  • 55 posts
  • Interests:vse in še več

Posted 20 January 2006 - 10:04 AM

Fdv- mednarodni odnosi
  • 0
Pot, ki se vzepnja in spušča je ena in ista.

#185 Juliet

Juliet

odvisnik

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 3705 posts
  • Interests:kr dost stvari...

Posted 20 January 2006 - 10:13 AM

Jst sem pa še 3. letnik gim.
  • 0

#186 IsaDora

IsaDora

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts
  • Interests:velik pa se mal :)

Posted 26 January 2006 - 07:25 PM

no to pa nisem opazla da bi kdo studiral to kar jest...etnologijo in kulturno antropologijo na ff.sej to moras bit ze kr mal talenta da napises pravilno hehe smile.gif zdej mi je celo ratalo. sam vas je ful na socialnem. sm mela tud jst prvo zeljo tja it pa sm mela fuuul nesrece pri maturi zdej sm pa tle pristala!
  • 0

#187 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 26 January 2006 - 07:33 PM

QUOTE(IsaDora)
no to pa nisem opazla da bi kdo studiral to kar jest...etnologijo in kulturno antropologijo na ff.sej to moras bit ze kr mal talenta da napises pravilno hehe smile.gif zdej mi je celo ratalo. sam vas je ful na socialnem. sm mela tud jst prvo zeljo tja it pa sm mela fuuul nesrece pri maturi zdej sm pa tle pristala!

dej mi plis povej kaj boš pol k ta fax nardiš in kje boš lahk delala?
kaj ta fax bol na kulturah stoji al kaj?
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#188 IsaDora

IsaDora

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 26 January 2006 - 07:51 PM

ej ce ti po pravici pvoem to v bistvu ni glih moja najvecja zelja ker me niti ne zanima tok fax ampak zdej mam same dobre ocene pa mogoce me bo pocasi zacelo zanimat. drgac je pa ful odvisno od predmeta. ne vem mas recimo etnologijo balkana pa v okviru tega pac spoznavas njihovo kulturo. je pa tud nekej zgodovine pa geografije notr. je ful odvisno od predmeta. drgac mas pa dost raziskovalnega dela pa tko da moras sama delat. drgac naceloma pa prevladuje kultura ker je to le predmet raziskovanja kulturne antropologije. hehe mam izpit v tork pa sm cist padla notr v razlage smile.gif kar se pa tice zaposlitve...je pa ful odvisn. pomojem dost folka pristane v muzejih! drgac pa v bistvu delas tam ko je potreba! recimo zdej pred kratkim je bla mescanska poroka v lj in bi lahko zupanja najela etnologinjo da bi vse skupej raziskala pa pac naredila nek program in razlozila kako je dejansko takrat blo! pol si lahko ne vem recimo v turizmu...mi je dal profesor eno fajn idejo. ker folk ful ne zna opremljat turisticnih kmetij in bi kao mi bodoci etnologi lahko hodili od kmetije do kmetije in na nek nacin svetovali!

v bistvu je cist od tebe v kaj se usmeris. je pa ful izbire. sam je pa res da ce je zdej povprasevanje po enem poklicu ni nujno da bo tudi takrat ko bos diplomirala!

Aja pa se to je fajn da ves, jst sm bla cist sokirana ko sm prsla prvi dan ob osmih na fax pa so mi rekli da mam do sestih predavanje en in isti predmet! groza. fora je v tem da mas vecino predmetov v blokih, se pravi da v dveh tednih predelas celoletno snov in mas potem izpit in si s tem predmetom konc! kar je v bistvu fajn ker imas celotno snov v glavi pa se tkoj si mimo da nimas pol ful izpitov ko so izpitni roki! sam po drugi strani je pa smotano ce te kak predmet ne veseli pa moras pol 8 ur na faxu sedet in poslusat foksa! no sej tko kot povsod so tud tukej pozitivne in negativne stvari!

drgac ti pa svetujem da prides na informativnega pa se pogovarjas s profesorji. ker kar se pa kontakta tice pa sproscenega vzdusja je pa ful fajn! matr sm zakomplicirala smile.gif drgac gres pa tud lahk na stran od ff pa tam poisces ta oddelek pa si preberes ker je tud sam oddelek gor opisan!

kaj razmisljas da bi se sem vpisala?
  • 0

#189 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 26 January 2006 - 09:40 PM

QUOTE(IsaDora)

kaj razmisljas da bi se sem vpisala?

hvala za dobr opis
ma tkole je mene full kulture pa verstva pa tko zanim ane

sm bed mi je pol glede službe k neve mkje bi lahk kej delal
k da bi glih kjev muzeju delala mi ni

razmišlam zdej trenutn med :
sociologijo
socialnim delom
pa tko
sicer mam pa še en let čas
k bom najbrž tko šla maturiteteni tečaj delat k na te faxe ne morem s poklicno maturo
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#190 IsaDora

IsaDora

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 27 January 2006 - 10:03 AM

pa sej v bistvu ni nujno da delas glih v muzeju ceprav pomojem dost ljudi tam pristane. sam ce tko gledas recimo da od 50 diplomira ene 20 ljudi sej tud ne morejo vsi v muzeje, ker v lj mas itak sam en tak muzej. drgac je pa odvisn kaj te zanima,ce jst naredim tale fax bi rada v turizmu delala. lahk pa tud cist kako novo specializacijo pogruntas:)) sam glede sluzbe se pomojem vsak po malo sekira, ne sam na temu programu ampak na vseh smereh.jst sm tud hotla socialno delo pa mi je pol ful mal zmanjkalo. glede na to da si tretji letnik gres ze letos lepo na informativne od tega kar te zanima pa lahk ful vec faxov obisces kokr ce grem sam v cetrtem letniku.

sam je pa ful tezko blo, no vsaj men kam it. kako nej jst pri 18ih vem kaj bi rada delala celo zivljenje. pa tko ff ma 22 programov in od tega me ni noben tko privlacil da bi tkoj rekla evo to je to. tko da dobro premisli da ti ne bo na koncu zal...
  • 0
če ti nekdo napravi kaj slabega si zapiši to v pesku da bodo to lahko vetrovi izbrisali, ko pa te bo nekdo osrečil pa vklesni to v kamen, da tega nihče ne bo mogel izbrisati!

#191 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 27 January 2006 - 11:29 AM

QUOTE(IsaDora)
glede na to da si tretji letnik gres ze letos lepo na informativne od tega kar te zanima pa lahk ful vec faxov obisces kokr ce grem sam v cetrtem letniku.

nene jaz sm 5. letnik ( zaključni, pač program 3+2)
sam grem še maturitetnega delat zato mam še eno leto časa da se odločim, drgač pa sej pravim med kerimi faxi cincam.
jaz sm upam da bom pol uno klasično maturo tut naredla, da nebom enga leta kr tko stran vrgla
  • 0

#192 IsaDora

IsaDora

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 27 January 2006 - 12:00 PM

aja ups sorry sm spregledala smile.gif aja no sej v vsakem primeru gres lahk na informativnega...drgac glede mature se pa ne sekirat ker res ni tak bav bav kokr vsi pravjo. sam pac mal vec ucenja je drgac pa sploh ni tak problem..pa itak se celo leto pripravljate mal pa blefiras pa je ;) kaj ze kej ves katera predmeta bos vzela?
  • 0
če ti nekdo napravi kaj slabega si zapiši to v pesku da bodo to lahko vetrovi izbrisali, ko pa te bo nekdo osrečil pa vklesni to v kamen, da tega nihče ne bo mogel izbrisati!

#193 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 27 January 2006 - 11:36 PM

Se strinjam s IsaDoro, da matura ni noben problem. smile.gif Nas so vse leto strašli, kak je težko, itd. Pa sploh ni. Meni na primer se je najtežja zdela slovenščina, pa še to zaradi tega ker slovenščine nisem nikoli marala in temu ustrezno namenila tudi manj učenja. Pa pri nekaterih vprašanjih nisi vedel kaj naj napišeš. Kar nekaj. Sicer pa se splača potrudit na ustnih, ker ti lahko oceno zelo dvignejo. biggrin.gif
  • 0

#194 IsaDora

IsaDora

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 28 January 2006 - 11:25 AM

no lepo da me nekdo podpira ;) ne sej res ni tok tezko, sej to pomojem na vseh solah strasijo da se bo folk kao pol bolj ucil. se pa strinjam da ti ustni ful dvognejo. to je men pri matematki sm dobla vse procente in je bla pol tud ocena boljsa! slova pa tud men ni sla se mi zdi da se moras za ta predmet tud najvec ucit. mas tiste dve knjige (ki sta ble lani prav ubijalske!!) pa slovnico pa se tam okol 50 del za ustnega. sam tukej na vrsto pridejo tisti ki znajo blefirat. jst pac ne znam pa sm mela pol mal smole...no sam okej v glavnem ni tko hudo biggrin.gif
  • 0

#195 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 28 January 2006 - 11:28 PM

Pri slovenščini sta bili knjigi res kar nekaj. Še sploh Zupanova. Ampak naslov eseja ni bil slabi. Lahko bi bil ful težji. Pa tak je na sploh pri esejih težko ocenjevat. En sosošolec je mel v srednji vedno eseje 4 ali 5, pol pa je mu je na maturi esej ena ocenla z 1 in druga z 2. Tako da kar nekaj. Ampak se da naredit. biggrin.gif
No saj v bistu se celi 4. letnik pripravljaš za maturo, tako da res ni panike. .
  • 0

#196 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 29 January 2006 - 12:43 PM

QUOTE(Kalypso)

No saj v bistu se celi 4. letnik pripravljaš za maturo, tako da res ni panike. .

ja seveda če se prpravlate
ne pa pr nas ko mamo tako mutavo žensko da kr neki blebeta pa nben ne ve za kaj se gre
kr nekiiii
pr nas že vsi zdle vemo da bo slova porazna
  • 0

#197 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 29 January 2006 - 04:06 PM

Ni vse od profesorja odvisno. Mislim, da kar vse leži na posamezniku in na tem koliko truda in časa je pripravljen vložit v učenje. En kup knjig imaš v knjižnici - tako za slovenščino za književnost (skripta s vsem, kar moraš znati na ustnem delu), kot za slovnico (različne vaje, stare mature), Za pisanje eseja pa smo mi imeli neke male knjižice v katerih je pisalo vse - motivi, povzetek zgodbe itd., za matematiko maš zbirko vseh vprašanj in odgovorov za ustni del mature, potem maš za vse predmete skripte v katerih so zbrane vse stare mature v eni skripti. Za zgodovino naprimer imaš tudi skripto z vsemi temami in vsem kaj moraš znati.
Vse je odvisno samo tebe ali si pripravljen to predelat. Če se zanašaš samo na profesorja, da vam bodo vse prinesli na pladnju, kar morate znati oziroma, da vas bodo vse pri urah naučili pa se močno motiš. Takih profesorjev, ki bi res dobro razlagali in te pripravili na maturo je zelo zelo malo. Žalostno ampak tako je. Mi smo imeli ravno dve taki profesorci, za kateri bi lahko rekla, da smo se res pripravljali pri njima. Za ostale predmete pa je bilo koliko si pač sam vložil v to.
Sicer pa se na maturi preverjajo samo osnovna znanja. Če ne veš kaj pa so osnovna znanja pa predlagam, da si nabaviš maturitetni katalog.
  • 0

#198 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 January 2006 - 07:58 PM

QUOTE(IsaDora)
no to pa nisem opazla da bi kdo studiral to kar jest...etnologijo in kulturno antropologijo na ff.sej to moras bit ze kr mal talenta da napises pravilno hehe smile.gif

Zavetiška 5, ne smile.gif Sva v isti stavbi, s tem da sm jst en štuk višje - žličkarka biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#199 IsaDora

IsaDora

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 29 January 2006 - 08:30 PM

ja mislim da je petka, recimo ;) hehe to je tud men fotr reku ko sm mu rekla kaj studiram ce bom pr penzlarckih smile.gif sm mu mogla kr na listek napisat da ve okol govort kaj studiram smile.gif sam tale nas fax je tok micken ko ena bajtica mala smile.gif in kako ti kej gre?
  • 0

#200 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 29 January 2006 - 08:31 PM

QUOTE(Kalypso)
Ni vse od profesorja odvisno. Mislim, da kar vse leži na posamezniku in na tem koliko truda in časa je pripravljen vložit v učenje. En kup knjig imaš v knjižnici - tako za slovenščino za književnost (skripta s vsem, kar moraš znati na ustnem delu), kot za slovnico (različne vaje, stare mature), Za pisanje eseja pa smo mi imeli neke male knjižice v katerih je pisalo vse - motivi, povzetek zgodbe itd., za matematiko maš zbirko vseh vprašanj in odgovorov za ustni del mature, potem maš za vse predmete skripte v katerih so zbrane vse stare mature v eni skripti. Za zgodovino naprimer imaš tudi skripto z vsemi temami in vsem kaj moraš znati.
Vse je odvisno samo tebe ali si pripravljen to predelat. Če se zanašaš samo na profesorja, da vam bodo vse prinesli na pladnju, kar morate znati oziroma, da vas bodo vse pri urah naučili pa se močno motiš. Takih profesorjev, ki bi res dobro razlagali in te pripravili na maturo je zelo zelo malo. Žalostno ampak tako je. Mi smo imeli ravno dve taki profesorci, za kateri bi lahko rekla, da smo se res pripravljali pri njima. Za ostale predmete pa je bilo koliko si pač sam vložil v to.
Sicer pa se na maturi preverjajo samo osnovna znanja. Če ne veš kaj pa so osnovna znanja pa predlagam, da si nabaviš maturitetni katalog.

hey hey hey nikol nism rekla da vse od prfoksa odvisn
predvsem brez panike pa se ne razburji no
sm pravim da ženska ne zna razlagat in da se vsi v klasu sm gledamo kaj delamo
ocene so pa tko ko loterija
nikol nism rekla da so vse prfoksi krivi daleč od tega
pravm sm da naša ne zna snovi podajat
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users