Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1789 replies to this topic

#181 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 October 2010 - 10:02 AM

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Še nekaj slikovnega gradiva...
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

#182 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 15 October 2010 - 02:34 PM

Švicarji gradijo najdaljši tunel na svetu.
Švicarski inženirji so izkopali najdaljši, 57 kilometrov dolg železniški predor na svetu, Gotthard, ki so ga pod švicarskimi Alpami gradili 14 let.

Predor bo začel delovati leta 2017, železniška proga pa bo nov vezni člen med Zürichom v Švici in Milanom v Italiji. Gradnja predora je stala sedem milijard evrov. S hitrostjo 250 kilometrov na uro ga bo lahko prevozilo tudi do 300 potniških vlakov na dan, poroča britanski medij BBC.

Alpski predor je dva tisoč metrov pod zemljo več kot desetletje gradilo 2.500 ljudi, pri tem pa je umrlo devet delavcev. Najdaljši predor na svetu so začeli graditi predvsem zato, ker naj bi promet, ki poteka skozi Alpe, že resno načel okolico.

Predor Gotthard bo po svoji dolžini presegel do zdaj najdaljši predor na svetu Seikan, ki je z 53,8 kilometri povezoval japonska otoka Honšu in Hokaido ter 50-kilometrski predor med Londonom in Parizom.

Potniki bodo tako razdaljio med Zürichom in Milanom prevozili v dveh urah in štirideset minut, kar bo vozni čas skrajšalo za debelo uro.

http://www.rtvslo.si/svet/foto-evropa-se-ponasa-z-najdaljsim-predorom-na-svetu/241631
http://www.guardian....nel-switzerland
http://www.guardian....res-switzerland

IPB Image
  • 0

#183 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 November 2010 - 08:33 PM

Kakšni komentarji na napade Severne Koreje na Južno? se lahko v kej hujšega sprevrže ali ne?
Sem brala komentar enega slovenca ki živi v JK in je napisal, da v JK se okrog tega sploh noben ne sekira in je že pozabljena zadeva ter da ko gleda paniko zahodnega sveta mu gre rahlo na smeh.

http://www.delo.si/clanek/130120

http://www.rtvslo.si...ivilista/244638
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#184 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 December 2010 - 07:08 PM

Nasina konferenca, danes ob 2.pm EST

http://www.nasa.gov/...trobiology.html

Nasa skliče konference samo of revolucionarnih odkritjih.
Upam da so odkrili življenje na drugih planetih. Lahko tudi gledate v živo, samo moram še ugotovit kje biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 02 December 2010 - 08:13 PM

Eh, zaenkrat so povedli sam to, da so nasli mikrob, ki se obnasa drugace, kot vsi zivi organizmi na zemlji do zdaj - in s tem bi kao lahko ugotovili, kako se je zivljenje zacelo, kam vodi, blabla bla. Mogoce bo naprej se kaj bolj zanimivega. smile.gif
  • 0

#186 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 December 2010 - 08:14 PM

Kje pa ti to spremljaš?

aha pol je res una teorija o neki bakteriji v arzenu?.
  • 0

• Guests

Posted 02 December 2010 - 08:20 PM

Tukaj:

http://www.nasa.gov/...ml?param=public

Ja, to je to. Kao, da ne potrebuje fosforja, ki je sicer nujen za sestavo dna, al neki spreminja v neki, nism vsega razumela. smile.gif

Aja, pa mislis, da ce bi dobili dokaz za izvenzemeljsko zivljenje, da bi ga razkrili? Js mislim, da ne. Mislim tudi, da ga ze majo. smile.gif
  • 0

#188 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 December 2010 - 08:27 PM

Ma meni ta neumen video ne dela.

Ja jaz sem ful fascinirana z možnostjo obstoja življenja izven zemlje (pravzaprav v to itak verjamem) in bi res rada enkrat doživela srečanje z drugo vrsto...
Sej vem da se tumpasto sliši, samo to mi je res wau.

Zelo možno, da dokaze ima. Škoda da jih ne razkrije (če jih ima), ne razumem zakaj ne.

Tole ane?

But our own investigations suggest that it follows a breakthrough in the discovery of microbes in a lake that get their energy from the usually poisonous arsenic. Experts say this shows they had a completely different origin to any other creature known on our planet. It means that life began not just once but at least twice on Earth.

Dr Dartnell went on: “There is no reason to expect that life arose just once on Earth. It could have arisen any number of times. The only reason that all life we have found so far has all descended from the same progenitor – the same mother of life – is because we’ve been looking for life in the same way.

“But if you start looking in extreme environments like Mono Lake, where our kind of life doesn’t survive very well, that’s where you find fundamentally different life forms with a separate origin. They’re aliens, but aliens that share the same home as us.”

http://skymania.com/...-on-earth.html/
  • 0

#189 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 02 December 2010 - 08:28 PM

meni je to ful hecno - zakaj bi ti bile vrste z drugih delov vesolja bolj zanimive, kot vrste s tega planeta? ker jih je ogromno res fascinantnih. sosedova trava je vedno bolj zelena? biggrin.gif

so mi pa zanimiva ta odkritja in teorije, me likey. ravno gledam serijo flimov Through the wormhole z odprtimi usti, meni je teoretska fizika überfascinantna in aaaaaaah SOOOOOO HOOOOOT, če se mi ne bi matematika že pri integralih zagravžala, bi morda celo šla v to smer, tako pa samo gledam slikice in simulacije in se veselim zraven kot mali otrok biggrin.gif.

meni je to ful hecno - zakaj bi ti bile vrste z drugih delov vesolja bolj zanimive, kot vrste s tega planeta? ker jih je ogromno res fascinantnih. sosedova trava je vedno bolj zelena? biggrin.gif

so mi pa zanimiva ta odkritja in teorije, me likey. ravno gledam serijo flimov Through the wormhole z odprtimi usti, meni je teoretska fizika überfascinantna in aaaaaaah SOOOOOO HOOOOOT, če se mi ne bi matematika že pri integralih zagravžala, bi morda celo šla v to smer, tako pa samo gledam slikice in simulacije in se veselim zraven kot mali otrok biggrin.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 02 December 2010 - 08:30 PM

Jaz tudi verjamem, v to, ne vem zakaj ne. Pa ce ne v nasem osoncju, pa v kakem drugem... Vesolje je ja tako neraziskana stvar...

V bistvu pa verjamem kar v kaj blizjega, samo mogoce ne v taki formi, kot jo pac "mi" iscemo. Se je pa veliko ze spekuliralo v preteklosti, da imajo celo telesa in nevemkajsevse, ampak prikrivajo. Zakaj? Zaradi cerkve, vere, biologije... Kaj pa vem. smile.gif

Meni so tudi te teme strasno zanimive, samo to zdaj se mi ne zdi kaj ekstra...
  • 0

#191 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 December 2010 - 09:30 PM

Ker bi dejansko razkritje pripeljalo do žive panike celega človeštva. In bi potem za sabo potegnilo še petsto drugih stvari. Vsaj to, če ne drugega.
  • 0

#192 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 02 December 2010 - 09:40 PM

samo jaz ne razumem, zakaj bi zavladala panika (iz nekega racionalnega stališča pač) - pač neke druge življenjske oblike, zanimivo - si pa predstavljam, da bi se kdo počutil ogroženega (tukaj se res izkaže rek "kar ne veš, ne boli") in bi hotel vse, kar je drugačnega, izbrisati asap.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#193 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 December 2010 - 09:48 PM

Zato, ker se ljudje bojijo neznanega.
  • 0

#194 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 02 December 2010 - 10:40 PM

Vse naše znanje zgodovine, razvoja,...religije, bi šlo u kur**. Kaj od zdej naprej učit v šolah? ... Boga ni, Noetova barka je v bistvu NLP ladja, kako so Maji in Egipčani prišli do vsega znanja, ipd....

• 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#195 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 December 2010 - 10:42 PM

blink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#196 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 December 2010 - 10:42 PM

lol

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#197 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 02 December 2010 - 10:43 PM

Kaaaaaaj? biggrin.gif Interpretacij je ogromno, vse se izklučujejo in vse so lahko možne =)
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#198 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 02 December 2010 - 11:22 PM

Ja men se pa kle ne zdi tko lolast pa šokiran, se z urško čist, čist strinjam, prou prpelal bi do razsutja sistema, k ga poznamo, zihr pa za ene bolj za ene manj.
Npr., če bi vso človeštvo predstavljal samo podobno razmišljujoči kot nika, sinnaia, jz in nam podobni, ki bi novico o tem, da obstajajo še druga človeška bitja, sprejel ok, bi blo vse super.
Tko bi se pa lahko dogodil cirkus, ne vem točn kaj, npr., strah, panika, samomori, utopično bežanje ( ne vem sicer kam ), ljudje bi se lahko bali ven hodit ipd.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

• Guests

Posted 02 December 2010 - 11:41 PM

Js se strinjam z Ursko. Pa velike drzave bi takoj zacele ta strah pred neznanim izkoriscat - tako kot se izkorisca in potencira strah (&nestrpnost) pred crnci, pred arabci, pred teroristi itd.

(Mimogrede, obstajajo dolocene teorije o tem, da so Egipcanom v bistvu pomagali graditi piramide "vesoljci", ker je fizicno nemogoce, da bi ljudje karkoli lahko poceli s tistimi velikimi bloki. In tudi, da so bili grski bogovi bitja od drugje... Lahko so samo teorije, lahko pa... kdove?)
  • 0

#200 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 December 2010 - 08:21 AM

Jaz v najmanj to o piramidah verjamem, sem gledala tolko dokumentarcev okrog tega, res je fascinantno.
Se mi zdi kar nemogoe da bi bile te civilizacije dejansko tako razvite in pametne, pa ne samo glede gradnje piramid, tudi glede vsega drugega.
Podobno pa tudi Grki.
Mislim da je bila Zibelka civilizacij malo drugačna, kot dejansko mislimo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users