Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#181 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 04 July 2006 - 06:21 AM

To delajo v študentskem zdr. domu v LJ. Kar sestra odloča o tem, ali imaš vnetje ali ne in daje recepte. Do zdravnice nikoli ne prideš.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#182 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 04 July 2006 - 06:03 PM

QUOTE(Princeska)
Joj, mene pa skrbi... Baje ni dobr dolg jemat Diane, sm brala na drugem forumu. ermm.gif A kera kej več ve, plosim plosim?

Meni je ginekologinja rekla, da lahko tudi Diane jemljem dlje časa, da sploh ni panike...pa nekje drugje sem tud brala, da ni treba pavz.
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#183 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 07 July 2006 - 11:37 AM

veste kaj pa mene zanima?
sj mogoče sm mal OT samo vseen...

Tiste k uporabljate samo kondome... A se nikol ne bojite da bi naprimer počli?
Pa kok procentov možnosti je že, da počjo?
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#184 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 07 July 2006 - 11:44 AM

ob pravilni uporabi zelo malo. drugac pa pkk?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#185 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 07 July 2006 - 11:46 AM

QUOTE(xsoncekx)
ob pravilni uporabi zelo malo. drugac pa pkk?

pkk? smile.gif Prevod prosim smile.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
to, kar si - si ti.

#186 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 07 July 2006 - 11:51 AM

Postkoitalna hormonska kontracepcija (PKK) ali "jutranja tabletka" (morning pill). izhod v sili pac.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#187 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 07 July 2006 - 12:07 PM

ajaaaaaaaaaaaaa tongue.gif
tnx smile.gif

nevem, kokr berem pa slišm o kondomih, se mi zmer mal zdi, da so premal zanesljivi, kaj pa jst vem... ermm.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
to, kar si - si ti.

#188 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 07 July 2006 - 12:20 PM

eno je odvisno od kvalitete (pa od roka uporabe), drugo pa od nacina uporabe. drugac pa, vse kar ni 100% je 'premal' zanesljivo. dolocen riziko je skor vedno ermm.gif
  • 0

#189 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 07 July 2006 - 01:26 PM

QUOTE(xsoncekx)
eno je odvisno od kvalitete (pa od roka uporabe), drugo pa od nacina uporabe. drugac pa, vse kar ni 100% je 'premal' zanesljivo. dolocen riziko je skor vedno  :?

to pa itak... stoprocentno ni nikol nič...

Samo najbolš da je čimveč procentno kokr je možno smile.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
to, kar si - si ti.

#190 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 July 2006 - 10:08 PM

samo tabletke.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#191 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 08 July 2006 - 01:06 AM

Jaz se ne bojim tega, da bi kondom počil, v bistvu sploh ne razmišljam o tem. Se mi še nikoli ni zgodilo, tak da se ob pravilni uporabi ( biggrin.gif ) po mojem tudi ne bi smelo.
  • 0

#192 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 08 July 2006 - 07:09 AM

nama z bivšim pa je nekjakrat počil..sam itak sm imela vedno preračunanen dneve v ciklusu in se mi zdi,d aje blo lih ob takem dnevu, ko ni blo panike.
Se je pa kolegicam že zgodilo, da jim je kondom ostal notr - je nekak zdrsnu dol s t***. tongue.gif
  • 0

#193 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 08 July 2006 - 10:01 AM

že 7 let KT cilest
  • 0

#194 smetanca

smetanca

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1269 posts

Posted 08 July 2006 - 10:45 AM

Na zacetku sem uporabljala tiste oblize, kr sm mela nekak tezave s tabletkami, ampak oblizi - katastrofa. Pol sm pa ponovno poslusla tabletke - Logest in jih se vedno uporabljam.
  • 0

#195 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 08 July 2006 - 11:28 AM

QUOTE(smetanca)
ampak oblizi - katastrofa.

zakaj pa?
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#196 smetanca

smetanca

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1269 posts

Posted 08 July 2006 - 11:38 AM

kjerkoli sem brala je pisalo, da so preprosti za uporabo, da ostanejo na mestu ipd. ampak ni res, kjerkoli sem ta obliz imela - rama, trebuh se mi je upogibal, na vogalih odlepil in seveda potem verjetno ni vec tako zanesljiv, je pa tako da je treba imeti 1 obliz na sebi en teden ermm.gif slabost je tudi ta, da je doloceno na katerih delih telesa lahko imas obliz(vecinoma predel rame, trebuha, nadlaket - al kako se rece oops.gif npr. roka, kjer bi se mogoce obdrzal, pa nikakor ne pride v postev)
  • 0

#197 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 July 2006 - 11:53 AM

evo, še ena nesrečna konzumatorka kt, porkadušek. (drugače imama zaščito kondom+tele moje kt)

najprej sm mela logest, pa so ble ena sama katastrofa. prej sm mela 47kilc konstantno, nč ni gor šlo. Takoj po samem začetku jemanja logest je šla kilaža pridno gor, še tale fakin celulit se je pojavu, mater. Pa tk vidim, po celem telesu, tele brezvezne maščobice, še vampič moj ni tak ko je bil, smrk. Pa tud sama mestruacija je bla totalno nevzdržna, prej sploh nism mela problemov, pol pa kr naenkrat ful. Bolelo me je vseee, pa ful močna&dolga. Sam sem jih(logest tabletke) mela sam dvakrat po tri mesce. Zdej mi je dala diane35, pa čeprav tud s kožo & mozolji nimam kakih problemov, hvalabogu, tukaj me pa logest niso čist poteptale. Je rekla, da boma vidle. Zaenkrat menstruacija bol švohna, sam vseen boli. Nevem. Men je ful ful fuuul žal da sm začela tole sraje hormonsko jemat. Pa, kar je, je. tiste 4, 5 kilc pa pridno zdej spravlam dol, oziroma ne tok kilc, ampak bol maščobice, nadomeščam s pusto maso, al kako bi temu rekli:)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#198 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 08 July 2006 - 01:41 PM

jejej... sj res pravjo da kondom ne poči tko hitr... Samo vseen je skos prisoten strah da bi...

TVEGANJE ZANOSITVE

Od 100 žensk, katerih partner je leto dni uporabljal kondom, je zanosilo 3 do 7 žensk. ermm.gif

a moraš bit pol tok "wild" da poči?
  • 0
Vse, kar si že bil,
to, kar si - si ti.

#199 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 08 July 2006 - 02:35 PM

To se men ful čudno zdi že zaradi tega, ker je ful malo možnosti, da kondom poči in če dejansko poči, je pol še neznatna možnost, da bo ženska zanosila. Ne glede na dneve v mesecu.
  • 0

#200 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 08 July 2006 - 02:51 PM

Kondom poči, če iz njega ne istisneš zraka, oz. to slabo narediš. Torej ob pravilni uporabi (kot je narisana v navodilih) do tega naj ne bi prišlo.

Drugače je meni kondom že parkrat počil, pa tudi snel se je že in mi ostal not rolleyes.gif Pač greš takoj h ginekologu, ti da recept in ti pove kak vzeti te tabletke. Nič tragičnega.

Jaz trenutno že par let ne furam nobene kontracepcije. Tabletke & ostali hormonski shit se mi ne dopadejo, kondomi tudi ne, kaj drugega pa še nisem probala.
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users