Dober ginekolog / dobra ginekologinja
Posted 12 October 2017 - 09:41 AM
Posted 12 October 2017 - 09:42 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 October 2017 - 09:49 AM
Posted 12 October 2017 - 10:02 AM
ora, ne bom trdila, ampak za našega sem slišala, da naj bi bil tudi kirurg?
Jaz imam sicer dobre izkušnje, zdel se mi je korekten že prej, pred nosečnostjo, takrat sem mu pa sploh še bolj začela zaupati, se mi zdi. Mi je bil celo všeč, ker je vedno vse povedal in predstavil realno, brez kakšnega pretiravanja in nepotrebnega balasta.
Posted 12 October 2017 - 10:13 AM
Sama res nisem nikoli k njemu hodila ampak zenske se ful pritozujejo. O incidentih v Postojnski porodnisnici se pa tudi dosti govori. Ceprav spet se mi pa zdi, da kadar iz bolnice koga k njim posiljamo, jo pa ful temeljito pregledajo, ampak spet je tu tanka meja pri preseganju svojih kompetenc.
Posted 12 October 2017 - 10:48 AM
― V. Van Gogh
Posted 12 October 2017 - 11:13 AM

Razen ce si mislila sina od Stražarjeve.Tega pa ne poznam.
Posted 12 October 2017 - 11:16 AM
Ko sem sla jaz na splav sem mela najprej zensko in mi je prbila nekaj v stilu "kaj jokate, saj to se skoraj vsem dogaja, tudi meni se je ze" - pi**a a ti to resno?
Medtem ko me je moj ginekolog prisel pogledat na oddelek, bil ful prijazen in me naslednji dan poklical domov in se cca 20 minut pogovarjal z mano na ta racun. Nekaj cesar mu nikoli ne bom pozabila...
Ma ne vem, nasplosno bi rekla da so zenske ful bolj hladne in mehanske od moskih...pa imam ziher izkusnje z 20+ razlicnimi ginekologi/injami.
To so pa seveda samo moje izkusnje...
Posted 12 October 2017 - 11:24 AM
Imam izkusnje z dvema, in sta tako-tako. Zadnjič na UKC je bila res brezvezna, češ, ne kompliciraj, možnosti, da bi bilo kaj resnično narobe, so majhne. Pridejo izvidi, nekaj je narobe, mi našteva, mene popade strah, ona, ma ne bit občutljivi, pozitivno razmišljajmo, pa bo. Nekaj bi ji v glavo vrgla, kakšen nasvet, res.
Moja iz Ve je pa sicer strokovna in verjetno priljubljena med nosečnicami, meni, ki ne želim zanositi in se približujem 30im pa vsakič, ko grem na pregled, očita, kako da nisem več mlada in da bi se morala počasi odločiti za otroke, če jih želim imeti. Od žive duše drugje (sorodniki, prijetelji) še nisem tega slišala, pri njej pa. Halo.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 12 October 2017 - 11:30 AM
Posted 12 October 2017 - 11:34 AM
Sej iz Idrije tudi precej množično hodijo v Tolmin ali pred časom v Ajdovščino, se spomnim...
Meni bi bilo odveč, vsekakor še posebej v nosečnosti, sploh v zadnjih mesecih.
Posted 12 October 2017 - 11:40 AM
Meni tudi.
Moja mami pa hodi v Leonišče, ampak za tja rabiš napotnico, če nisi zaposlen v UKC.
― V. Van Gogh
Posted 12 October 2017 - 11:44 AM

Posted 12 October 2017 - 11:48 AM
^^ ona je bila prva ginekologinja, h kateri sem hodila, še moj ex je šel z mano, ko sva šla prvič in sem želela tabletke, hehe.
Se pa ne spomnim, da bi bila kaj posebnega... potem sem hodila v LJ k študentski na Aškerčevi, ki je bila pa res taka fajn ženska. Mislim, da se je tud v medijih nekaj pojavljala...Sem se spomnila, Jasna Kuhelj Recer, še dela očitno
Posted 12 October 2017 - 01:26 PM
Sestra od te, ki naj bi me vzela, mi je sporočila, da v LJ sprejemata dr. Robert Medved v ZD Vič in dr. Dragana Trbić v ZD Fužine. Do zdaj sem za oba prebrala same pozitivine izkušnje, je katera hodila h kateremu od njiju?
Obema sem poslala mail, bi pa v tem primeru raje hodila k moškemu, ker mi je ta ZD najbližje, kot k ženski na Fužine.
― V. Van Gogh
Posted 12 October 2017 - 01:57 PM
Jina, kolikor vem, za Leonišče ne potrebuješ napotnice, samo doplačat moraš. Jaz hodim brez napotnice. Je pa res, da sem imela prvi pregled po operaciji še na napotnico, potem pa mi menda ni več pripadalo, tako da hodim pač z doplačilom.
Posted 12 October 2017 - 01:57 PM
Meni gre med drugim tudi za to, da bi kasneje med nosecnostjo raje hodila k zenski, saj se lahko poistoveti s tabo. Ce gres na pregled enkrat na par let, je pa spol res nepomemben.
Ma, kaj pa vem. Saj vse zenske tudi nimajo otrok ali zelje po njih (ali takih izkusenj/zelja glede nosecnosti in poroda, kot jih imajo pacientke). Potem je ze vec odvisno od tega, kako dolgo ze delajo (in s kaksnim veseljem, ce sploh), kaksne izkusnje imajo in koliko empatije premorejo do pacientov, ampak to vnaprej tezko presodis.
Posted 12 October 2017 - 02:06 PM
Saj vem, ampak vseeno. Za primerjavo - tudi pri hudih menstrualnih krčih ti marsikdo pokaže empatijo, ampak dejansko ne ve, kako je, če tega nikoli ni doživel. Ne bi se čudila, če bi na koncu res pristala pri moškemu in v trenutni situaciji mi je tudi vedno bolj vseeno.
― V. Van Gogh
Posted 12 October 2017 - 02:14 PM
Matilda, Urh vec ze dolgo ne sprejema novih
Razen ce si mislila sina od Stražarjeve.Tega pa ne poznam.
Stražar. Ne vem pa, če sprejema. Ima pa zasebno s koncesijo.
Jaz sem zelo zadovoljna z njim, je pa res, da sem bila na pregledu do zdaj mogoče 3x. Včasih udariva še par strokovnih besed;
nazadnje sem ga vprašala, če ima kakšen nasvet glede ginekologije, pa je rekel: bodte nežni. Ne vem, zakaj na faksu učijo,
da se maternični vrat tiplje z 2ma prstoma, je 1 čisto dovolj
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 12 October 2017 - 02:39 PM
Ta iz Fužin mi je odpisala, da sprejema nujne primere decembra.
Skos se sprašujem, čemu sploh plačujem zdravstveno zavarovanje. Že ko ga rabim, imam same slabe izkušnje.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users