Jump to content

Photo

Od avgusta kajenje prepovedano!

• Please log in to reply
303 replies to this topic

#181 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 03 August 2007 - 08:02 AM

V nedeljo gre zares cool.gif
me prav zanima kak bo v lokalu v soboto zvečer po polnoči
  • 0

#182 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 August 2007 - 09:26 AM

Po moje še nič. Bo verjetno kot pri uvedbi €, ko si po polnoči še zmeraj lahko koristil tolarje.

Konec koncev bi blo tudi smešno, karikiran, če bi po dvanajsti, kar vsi na komando vgasnili čike in več nobenega za tem prižgali.

Nedvomno pa se bo našel kak pacient, ki ne kadi, in bo točno ob 00:00 začel najedati natakarju, naj prepreči dim v njegovi okolici. Da je to po zakonu!

Lučka, praviš, da začne veljati s 6-im? Nisem nikjer zasledila
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#183 ninća

ninća

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 103 posts

Posted 03 August 2007 - 09:31 AM

A ni dau Veto nekaj ven proti temu zakonu? Men se zdi da se vsi menijo da zakon ni sprejet... ermm.gif
  • 0

#184 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12021 posts

Posted 03 August 2007 - 09:41 AM

Hočeš rečt, če je dal Državni svet veto na zakon? Nisem prepričana.
  • 0

#185 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 03 August 2007 - 10:03 AM

vložili so pritožbo, ki pa bo obravnavana šele septembra, ker so zdej počitnice, do takrat pa naj bi se zakon izvajal.
no zdejle sm prebrala, da je ustavno sodišče zavrnilo začasno zadržanje izvajanja zakona.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#186 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 03 August 2007 - 11:17 AM

Adriane, saj sploh ne vem, kje sem slišala, da velja zakon od ponedeljka, 6. 8. Zdaje je Tita napisala, da začne veljazi v nedeljo. Govori se.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#187 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2007 - 12:27 PM

Ančka, ti si tud to ugotovila? biggrin.gif Jst tud. Zmerej k se drugam usedem, se začne pol v tisto smer kadit huh.gif

Drgač pa čisto podpiram zakon in komaj čakam, da bo začeu veljat, kar pa ne velja za mojga fanta, ki kadi... huh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#188 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 03 August 2007 - 03:53 PM

QUOTE(Adriane @ 3. 8. 2007 - 10:26) View Post

Nedvomno pa se bo našel kak pacient, ki ne kadi, in se bo točno ob 00:00 začel najedati natakarju, naj prepreči dim v njegovi okolici. Da je to po zakonu!

lol1.gif
  • 0
Hey girls I lost myself! Anyone found me?
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#189 ninća

ninća

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 103 posts

Posted 03 August 2007 - 04:14 PM

ja Frida to sm htela rečt, sam jes pa politika...to je 1000000 pojmou vmes tak da se opravičujem za napako tongue.gif
  • 0

#190 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 03 August 2007 - 04:25 PM

Mislim da bo ogromno pritožb letelo (s strani kadilcev:pač o tem da zakon ni primeren, in s strani nekadilcev, češ da so videli cigaretni ogorek, o moj bog, kaj pa zej twisted.gif )
Skratka, preden se bo folk navadu na ta nov zakon bo še trajal po moje..

Sem pa prebrala da so ravno zato med poletjem uvedli ta zakon, da se lahko za začetek folk mal "privaja" tako, da lahk akamot zuni kadi na prostem... Javnih kadilnic pa bo zlo malo, ker so stroški kar veliki da jih zgradijo, poleg tega pa so recimo delodajalci bolj veseli če njihovi zaposleni ne hodjo skos na čikpavze pa to.. Tko da če bojo kake spremembe uvajal v tem zakonu, jih bojo po koncu poletja..
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#191 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29873 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 03 August 2007 - 04:57 PM

QUOTE(*simoncy* @ 3. 8. 2007 - 17:25) View Post

poleg tega pa so recimo delodajalci bolj veseli če njihovi zaposleni ne hodjo skos na čikpavze pa to..

jah, bodo pa še naprej veselo hodili na čik pred zgradbo, a ne. sej ne rabiš kadilce zato, da bi zaposlenim omogočil kajenja med delovnim časom.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#192 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 03 August 2007 - 08:26 PM

Ja ampk zihr planirajo da bo naval kadilcev mal man intenziven ob uveljavitvi zakona, sploh če jih v podjetju ne bodo podpirali s kadilnicami..marsikdo se bo skušal odvadit, ali pa vsaj omejit.. (ni pa res da je za čike omogočena zgolj pavza določena v pravilniku-ker v marsikteri firmi kadilci ne zdržijo doug brez čika in si prilagodijo kar svoje čik pavze).
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#193 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29873 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 04 August 2007 - 07:52 AM

QUOTE(*simoncy* @ 3. 8. 2007 - 21:26) View Post

(ni pa res da je za čike omogočena zgolj pavza določena v pravilniku-ker v marsikteri firmi kadilci ne zdržijo doug brez čika in si prilagodijo kar svoje čik pavze).

kje pa ti vidiš omembo zgolj pavze, določene v pravilniku? pri nas hodita vsaj dva vsako uro za pet minut na čik. potem prišteješ še pol ure za malico/kofe - in imaš take, ki na pavzo sploh ne hodijo ... go figure. bom še jaz začela kadit sam zato, da bom upravičena do več odmora. laugh.gif pa še bolj se jim splača brez kadilnice, ker morajo najprej porabit čas, da pridejo pred zgradbo in potem spuhajo ter čas, da pridejo nazaj na delovno mesto - to je zmaga, kadilnica bi bla čist preveč komot. laugh.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#194 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2007 - 12:14 PM

Zelena luč protitobačni noveli
Zavrnjena pobuda združenja gostincev in SNS-a

Slovenija, 9. avgust 2007 09:51
Ljubljana - RTV SLO

Ustavno sodišče je zavrnilo pobudo za začasno zadržanje izvajanja novele zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov.

Pobuda, ki sta jo vložila Združenje ponudnikov gostinskih storitev in SNS, noveli med drugim očita neposredno poseganje v pravni položaj gostincev in trgovcev in na področje pravic delodajalcev in delojemalcev. Pobudnikoma se zdi nesprejemljivo tudi to, da novela ni omogočila prehodnega obdobja, zato sta zaprosila za začasno zadržanje izvajanja novele do končne odločitve o ustavnosti.

SNS: Novela krši načelo enakosti
V SNS-u so prepričani, da novela krši načelo enakosti in diskreditira tiste, ki kadijo. Kadilci so stigmatizirani, čeprav kajenje kot tako ni kaznivo dejanje ali prekršek, zatrjuje predsednik SNS-a Zmago Jelinčič.

Po prepričanju Slovenske nacionalne stranke novela postavlja v neenakopraven položaj tudi lastnike lokalov, saj tisti, ki želijo imeti lokal za kadilce, pred zakonom niso enaki s tistimi, ki jim ustreza, da nimajo lokala za kadilce.

IPB Image
Jelinčič trdi, da novela postavlja kadilce v neenakopraven položaj. Foto: RTV SLO

Gostinci tarnajo nad manjšim prometom
Gostinci so se na novelo dobro pripravili, saj pristojne inšpekcijske službe do zdaj niso zaznale večjih kršitev. Kljub vsemu pa se pritožujejo, da je v nekaterih lokalih promet upadel za do 50 odstotkov, ter da podatki, pridobljeni po prvih dneh izvajanja in ob vrhuncu turistične sezone, niso relevantni.

"Gospodarska škoda stiska predvsem male lokale," so zapisali v sporočilu za javnost. Konkretnejše analize naj bi predstavili v prihodnjih tednih.

Ministrstvo za zdravje je z izvajanjem zakona zadovoljno. V prvih dveh dneh nadzora so opravili 970 pregledov, izrekli 65 opozoril in izdali eno ureditveno odločbo, medtem ko glob za zdaj še niso izrekali.

vir: rtvslo.si
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#195 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 August 2007 - 12:38 PM

Eh ta Zmago se štuli povsod, kjer vidi neko šanso da bo spet izpadel zatiran (btw a se pripravljajo kake volitve?). rolleyes.gif Malo pozno se je spomnil pritožit se, če se ne motim se je v medijih v zvezi s protitobačnim zakonom prvič oglasil slab teden pred pričetkom izvajanja in se bunil, da so kadilci potisnjeni na stranski tir, ožigosani itd. Po toči zvoniti...

To da imajo gostinci izgube je popolnoma jasno, in je bilo jasno že od samega začetka, očitno ima vlada vseeno večji dobiček od prepovedi cigaretanja. Tudi Kebrov zakon je oškodoval lastnike lokalov in trgovin, pa ga niso umaknili, niti se ni nihče oglasil, češ da je diskriminatoren.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#196 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2007 - 01:03 PM

QUOTE(crna @ 9. 8. 2007 - 13:38) View Post
Eh ta Zmago se štuli povsod, kjer vidi neko šanso da bo spet izpadel zatiran (btw a se pripravljajo kake volitve?). rolleyes.gif

Ja, predsedniške! laugh.gif Če ne veš, spet kandidira. twisted.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#197 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 August 2007 - 01:13 PM

Ja, za te sem vedla da bojo enkrat zdaj, čim aktualizirajo unga čevapa na meji s Hrvaško in ne vem kaj še.
Zmago je pa kot Alma Brđanović - povsod kjer ga ne rabiš se pokaže.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 09 August 2007 - 02:27 PM

Vceraj sm bla na Trnfestu in nism mogla vrjet da smo ob pol enajstih, ko smo prisli, dobli v baru prosto mizo in stole okrog, zunaj pa tk natlacen folk kot kumarice v kozarcu smile.gif Js sicer tut kadim, ampak poskusam vedno manj, pa mi tale zakon kar pase. Zrak v gostilnah je boljsi, domov ne prides cist zelhan, oci se ti manj solzijo, skratka, zame sami plusi. Edino kar pa je neprijetno - v ponedeljek smo bli z druzbo zunaj, v Skalci, in je folk vsake 20 minut vstal in sel ven na cik, pol se pa zunaj zadebatirajo in pridejo sele cez pol ure nazaj. Ful se grupira.. ce hoces bit z njimi, mors it zraven ven, ce ne jih pa pol sedi noter, pol pa zunaj, skup so pa mogoce tretjino casa, kolkr ga tam prezivijo. Rahlo zoprno. Upam da bo pozimi boljse ko se ljudem ne bo dalo hodit ven na mraz kadit smile.gif
  • 0

#199 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 09 August 2007 - 02:42 PM

čak sej bo zima kmal biggrin.gif
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#200 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 09 August 2007 - 03:06 PM

Jaz iz principa ne bom hodila ven iz lokala s kadilci. sem to povedala vsem, ki kadijo da naj niti ne probavajo me prepričevat. Pri enih prijateljih se ne kadi znotraj stanovanja in so že zdaj hodili ven, kljub temu da sta kadilca. In dokler sem hodila z njimi smo potem ves čas viseli zunaj na mrazu, odkar pa ne pa skadijo in pridejo nazaj.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users