Vas je strah staranja ali
Posted 10 May 2007 - 05:18 PM
Sva imeli zadnjič s kolegico zanimivo debato in ugotovili, da je najbrž v vsakem izmed nas določena mera strahu, povezana s staranjem (ki je lahko prisoten že pri npr. 25-ih, zakaj pa ne) - oz. predvsem s posledicami, ki jih staranje prinese v smislu privlačnosti za nasprotni spol, ipd.
Ljudje smo večinoma "zgrajeni" tako, da nam laskanje nasprotnega spola silno godi... ko se malo bolj narihtamo (ja ja, v večji meri se rihtamo zaradi sebe, jasno... ampak tudi zato, da od okolice dobimo pozitivne vibracije, a ne) in nas ljudje opazijo, ko nekoga lahko očaramo s svojim seksipilom. Ko se preprosto počutimo seksi in ko ljudje (sploh kakšni določeni) to opazijo.
Kaj pa tedaj, ko nam bodo najbolj cvetoča leta "odklenkala"? Bomo sicer še vedno lahko seksi, a fejs it, povečini velja neko splošno prepričanje, da so mlajši ljudje bolj privlačni, bolj seksi, bolj uporabni. In večinoma bodo vsi tisti, ki "sodelujejo v tej igri" (pa ne gre nujno za parjenje, ampak bolj za opaznost v erotičnem/seksipilnem smislu), mlajši od nas in najbrž za večino tudi boljše zgledajoči. Ko bomo začele punce dobivat prve, druge, tretje gube, ko bodo fantje ratovali plešasti... ko se bodo trebuščki večali, koža ovenela... vas je kaj strah tega? Saj vsi vemo, da je to normalni, pričakovani in zagotovi proces, ki čaka vse nas, ki bomo ostali živi :-), ampak vseeno se je nekako težko posloviti od tistega cvetočega obdobja našega življenja (pa čeprav potem zrela leta prinesejo nove čare, a ne). Vsak od nas si najbrž želi ostati večno mlad (nekateri se tudi poslužujejo že sedaj ekstremnih prijemov, da bi bili všeč sebi in predvsem okolici) - pa ne samo po duši, ampak tudi po zunanjosti. In biti privlačen za nasprotni spol, kar je tudi na koncu koncev zelo pomembno tudi za psiho (kajpak se tudi psiha skozi leta spreminja, ampak vseeno mislim, da se na tem področju nikoli ne spremeni tako zelo... govorim nekje do obdobja zrelih let) in nasploh pomemben del našega življenja.
In zdaj me zanima ali že kaj razmišljate o tem... imate te strahove, kakšno je vaše mnenje o tem, ipd.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 10 May 2007 - 05:38 PM
(ja ja, v večji meri se rihtamo zaradi sebe, jasno... ampak tudi zato, da od okolice dobimo pozitivne vibracije, a ne) in nas ljudje opazijo, ko nekoga lahko očaramo s svojim seksipilom. Ko se preprosto počutimo seksi in ko ljudje (sploh kakšni določeni) to opazijo.
najsrečnejši smo takrat, ko si priznamo, da se rihtamo zaradi zunanje konkurence.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 May 2007 - 05:45 PM
Mislim, da se nek zdrav človek, ki se ima rad in ima zdravo samopodobo, ne boji staranja iz vidika izgleda, ampak kvečjemu bolj po zdravstveni strani in zaradi bojazni pred bolečim umiranjem oz. smrtjo ter zaradi splošnega razočaranja nad življenjem samim oz. lastnimi (ne)dosežki. Mislim, da se na tiste zunanje spremembe navadiš, ker se itak dogajajo postopoma in niso tako nenadne, da bi nas totalno pretresle. Je že res, da se lahko pri 60ih pogledaš v ogladalo in si rečeš, oh kako sem bila frišna in čvrsta, ko sem bila mlada, ampak je lahko to v smislu radostnih spominov in ne v smislu grenkega obžalovanja zaradi minljivosti navidezne lepote mladih let. Jaz vem, da grem včasih po mestu in vidim kakšno 60, 70 let staro gospo, lepo urejeno in polno ene žareče energije in si rečem, kako bi blo luštno, če bom jaz enkrat taka - ker tudi starost je lahko strašno lepa, navznoter in navzven.
Sem se nekak v preteklosti že naučila, da imajo lahko izredno vizuelno lepi ljudje o sebi strašno slabo mnenje in porušeno oz. popačeno samopodobo, so lahko pa tudi tisti malo manj lepi s sabo izredno zadovoljni in se izpopolnjujejo na kakšne druge načine, kot pa s forsiranjem svojega štela. In taki so ponavadi tisti, ki so potem resnično zadovoljni tudi na stara leta.
Pa ne me narobe razumet, biti lep ni greh, tudi jaz se rada pogledam v ogladalo, občudujem svoje lepe lase, gladko kožo, simpatično podobo in tako dalje, ampak pomoje je zdrav človek tisti, ki mu ta podoba ne pomeni rešilne bilke v življenju in se je ne oklepa do zadnjega trenutka, ampak zna uživat v njej v zdravi meri in je na koncu, ko ni več takšna, kot naj bi bila (pač glede na kvazi standarde), še vedno zadovoljen sam s sabo in srečen v svoji koži.
Posted 10 May 2007 - 05:49 PM
kadar sm srečna, se počutim lepa, pa naj bo to še tak kliše. in to mislm, da velja tut za kasnejša leta.
da bo klišejska fizična lepota zginla, mi je popolnoma jasno. če mi bo uspelo uredit svoje življenje tko, da bom zadovoljna sama s sabo, brez večjih obžalovanj, me tudi izguba fizične lepote ne bo tako motila.
če pa pri tem ne bom uspešna, mi pa dejansko ostane samo to. takšno življenje pa zna postat precej travmatično.
Posted 10 May 2007 - 05:52 PM

Posted 10 May 2007 - 06:33 PM

se strinjam
Posted 10 May 2007 - 06:35 PM
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 10 May 2007 - 06:36 PM

Posted 10 May 2007 - 06:39 PM
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 10 May 2007 - 06:41 PM

Posted 10 May 2007 - 06:49 PM

če bo za to mastno plačan, ga mogoče še posodim. sicer pa naj se obrišejo pod nosom.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 May 2007 - 06:50 PM
Dajte kaj pametnega napisat, no.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 10 May 2007 - 07:03 PM
na trenutke me je strah že sam ob misli, da si ob enem človeku vse življenje skorajda, da se nekje konča in si primoran it skos use težave in jih reševat skupi, mal čudn sam se mi to zdi na nek način breme. po drugi stran pa mi je misel na to lepa. vse življenje se zbujaš ob nekom, ki ga ljubiš.
a smo ljudje sploh še sposobni tega? al nas je ta družba( kar smo u bistu mi sami) res pripeljala do tega da nas ne briga za nikogar več razn za lastno rit.
sam moje razmišljanje, pač mogoče sm res še mal otročja sam če pa s tega vidika pogledam me je pa mal strah staranja,sej sploh ne vemo več ka čmo,kaj bo šele čez 60 al pa 80 let
Posted 10 May 2007 - 09:58 PM
Ja, me je strah procesa staranja. Kdo si pa ne bi zelel ostati forever young!?
Pa ok, za to so pa kremce za gladitev gub, pomlajevalne kure in podobni lepotni tretmani, pa obstajajo celo lepotni kirurgi.

Hocem rect, da za zunanjost me niti tolko ne skrbi, ker s pravilno skrbjo zase, se da vzdrzevat mladosten videz tekom razlicna obdobja. Poleg tega pa nekateri sreckoti sploh ne rabijo kaj prida napravit za to, ker je ze mati narava prizanesljiva do njih in ne kazejo svojih let. Upam, da bo tudi z mano tako hehe, ki ze od zmeraj izgledam mlajsa kot sem.

Bojim se bolj dusevnega staranja v smislu kot je povedala pinga. Z njo sem se poistovetila in cutim podobno. Imam iste strahove, da bi ne bi kdaj obstala na eni tocki s katere ne bi slo naprej, da ne bi nazadovala namesto napredovala...tega propadanja, staranja navznoter me je strah.
Ko si uspesen si srecen in takrat se pocutis lepo in mlado, nepremagljivo...saj pravim, da je pinga zelo lepo napisala. To povlece s sabo tisto posebno energijo, zagon, vedrino, ki te delata mladostno. In upam, da mi tega nikdar ne zmanjka...
Posted 10 May 2007 - 10:07 PM
Pa ok, za to so pa kremce za gladitev gub, pomlajevalne kure in podobni lepotni tretmani, pa obstajajo celo lepotni kirurgi.

No, to je res, ampak jaz sem bolj mislila v tej smeri, da pač enostavno zaradi tega nisi več med tisto populacijo, ki velja za najbolj opazno/godno/aktualno v smislu atraktivnosti (pa se lahko ne vem kak neguješ in obiskuješ kirurge - v slednjem primeru boš še itak po možnost izpadel najbolj groteskno) - bolj me zanima, kako gledate na te posledice, ki pridejo s tem že samim po sebi zoprnim staranjem. Ko preprosto na "trgu" nisi več "in" - pa četudi te povpraševanje ne zanima tlko, prisoten si pa vseeno rad.
Posted 10 May 2007 - 10:08 PM
Posted 11 May 2007 - 08:16 AM
Identificiramo se z generacijo, kateri pripadamo. Vsako življenjsko obdobje ima svoje značilnosti in staranje je samo čas in še ena neizogibna stvar (pustmo zdej nesreče in to). Prišel bo pa tud čas, ko se bomo mogli sprijaznit s svojo smrtjo in jo pač pričakovat. Te misli je mene strah. Jaz si ne znam predstavljat, kako bo, ko bom stara 50, 60 let. Zdele imam za tisto obdobje takšne želje, ko bom tam, bom mogoče imela drugačne, v smislu partnerstva.
Hsul...če se ti ne bo mogel dvignit, to ne pomeni, da tud želje po tem ne boš imel. Žensko se da zadovoljit tud drugač, ampak morš zadovoljit tud sebe. Dvomim, da bi si želel zadovoljevati žensko, če ti ne bi čutil nobene seksualne potrebe.
Posted 11 May 2007 - 08:19 AM
Kar se pa tiče zunanjega izgleda, pa mi je vseeno. Ne bom edina takrat pri 50-ih. Vsako obdobje ima svoje pluse in minuse.
Posted 11 May 2007 - 09:15 AM

Posted 11 May 2007 - 11:03 AM

Ne ne, ne mislim tega, ko boš že oma, ampak saj sem napisala nekje zgoraj, takrat, ko ti bodo začela ta leta odhajati... Ko boš tam... 40 npr., al pa še manj. :-) V glavnem, ko odnehavamo biti tisto najbolj zaželjeno in aktualno blago na trgu. Ko na nas večina neha gledat kot seksualno bitje.
Ko bomo ome, nas bodo tak skrbele druge stvari, kot pa to, če bi nas kdo položo al pa ne, hahahah.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users