Darovanje spolnih celic
Posted 11 April 2007 - 11:35 AM
Ali bi darovali, predvsem pa vaši plusi in minusi glede tega.
LP
Kami
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 11 April 2007 - 12:31 PM
Če nekemu paru tako lahko pomagam do močno željega otroka... Ne bi pa želela vedeti, kam so "moja jajčeca" šla. Če ga ne bi darovala, bi tako ali tako šlo v nič z naslednjo menstruacijo.
Posted 11 April 2007 - 01:05 PM
Jaz ne bi darovala.
Eno je darovanje organov (k temu simpatiziram), da bi pa se nekdo "obogatil" z mojimi spolnimi celicami in na nek način sproduciral "mojo kri"... to pa ne. Pa to še zdaleč ne smatram kot egoizem ali kaj sorodnega (kot morda nekateri)... ampak se mi zdi, da ni popolnoma nič narobe, če enostavno ne želim pomagati na tak način tistim, ki ne morejo imeti otroka.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 11 April 2007 - 01:08 PM

Posted 11 April 2007 - 01:21 PM
Posted 11 April 2007 - 01:25 PM
Posted 11 April 2007 - 01:28 PM
Mogoče pa se še kdaj premislim

Put A Kilt On It!
Posted 11 April 2007 - 02:41 PM
Se strinjam
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 11 April 2007 - 03:05 PM
Jaz načeloma bi pomagala, ampak se mi zdi, da bi vedno, ko bi videla kakšno punčko "podobno meni" pomislila - kaj pa če je moja! Če bi šlo to nekam v svet, mogoče še; Slovenija se mi pa zdi premajhna za take stvari.
Mogoče pa se še kdaj premislim

ja no in recimo ma človk pol še sam otroka in potem stalno trepeta, da se slučajno ne bo zagledal ravno v polsestro/brata.
js tega ne bi nardila, iz razlogov, ki ste jih že omenile.
takim parom bi rajš svetovala posvojitev. in najbrž bi to tut sama nardila, če bi bla taka situacija.
Posted 11 April 2007 - 03:21 PM
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 11 April 2007 - 03:44 PM
Posted 13 April 2007 - 10:07 AM
Posted 13 April 2007 - 10:24 AM
Jaz, če ne bi mogla met otrok, se nikoli ne bi odločila za umetno oploditev. Ne bi nikoli rodila otroka, ki ne bi bil čisto moj in čisto njegov. V tem primeru bi rajši posvojila. Nasploh se mi zdi, da bi rajši posvojila.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 13 April 2007 - 10:30 AM
Posted 13 April 2007 - 10:32 AM
In velikokrat "prirojene" lastnosti in podobnost.

Posted 13 April 2007 - 10:34 AM
Posted 13 April 2007 - 11:10 AM
Bi pa raje se dala umetno oplodit kot pa posvojila, ker čutiš otroka, ko je že v tebi in tiste prve dni po porodu, kar zame ful pomembno.
Posted 13 April 2007 - 11:57 AM
ja no in recimo ma človk pol še sam otroka in potem stalno trepeta, da se slučajno ne bo zagledal ravno v polsestro/brata.
js tega ne bi nardila, iz razlogov, ki ste jih že omenile.
takim parom bi rajš svetovala posvojitev. in najbrž bi to tut sama nardila, če bi bla taka situacija.
v tem primeru lahko skoraj vsak tip trepeta, koliko ima otrok po svetu (pač mu ženska ni povedala in je otroka obdržala). Prav tako lahko vsaka prevarana ženska trepeta (če sploh kdaj izve, da je prevarana).
Ta razlog mi je še najmanj pomemben.
Kar se pa tiče posvojitve. Tudi jaz sem imela zelo dolgo razmišljanje zakaj bi rodila svojega otroka, ko je pa na svetu toliko že rojenih otrok, ki bi potrebovali "normalen dom" in biti zaželjeni. Ko pa malo več izveš o zahtevah in proceduri posvojitve (slišala sem, da lahko traja 10 let, predno prideš na vrsto)

Je pa res, da če bi že šla v darovanje, bi šla jaz predvsem z razlogom, da osrečiš kakšen par, ki mu to veliko pomeni. Ali pa mogoče celo iz strahu, ker ne vem, ali bom kdaj sama to potrebovala.
Se mi vseeno zdi malo trša veza med starši in otrokom, če je rojen (pa tudi če je biološko samo en pravi starš), kot pa da ti pripeljejo otroka z določenimi spomini ali celo, da ima za seboj že kakšno traumatično izkušnjo.
Vsekakor pa je stvar zelo delikatna.
Put A Kilt On It!
Posted 13 April 2007 - 12:06 PM
Posted 13 April 2007 - 12:19 PM
S tem se načeloma strinjam (da je ljudi preveč, namreč... ampak s tole teorijo o selekciji (beri: bolani in posledično šibkejši se naj čimprej odstranijo iz sveta) pa malo manj), ampak vprašanje, kako bi bilo, če bi npr. kdo od tebi ljubih rabil za preživetje kak organ (ki mu je odpovedal) in ga ne bi dobil po pravilu "selekcije narave" in umrl.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users