Dispozicija in diploma
Posted 08 April 2007 - 10:42 AM
Dispozicija mora meti pet strani al neki takega , a mora biti vsaka stran na svoji strani? oštevilčeno?Zaenkrat me sam to zanima.
Hvala.
Posted 08 April 2007 - 01:07 PM

Ne razumem tistega dela vprašanja ali mora biti vsaka stran na svoji strani? A je še kakšna druga možnost?
Posted 08 April 2007 - 02:28 PM
Posted 08 April 2007 - 03:40 PM
Oblika dispozicije pa je malo odvisna tudi od mentorja... nekateri zahtevajo precej podrobno obrazložitev, drugim pa je dovolj že nekaj vrstic.
Posted 08 April 2007 - 04:19 PM
Dispozicija je kratka predstavitev kako bo kasneje izgledala diploma. Po tockah opises problem, kaj te je vzpodbudilo k temi, kaj je ze znanega, kaj bos raziskala ti, razlicne poglede na problem.
Postavis cilje diplome, se pravi kaj zelis doseci. Namen, kaksen je, zakaj...Hipoteze oz. domneve, ki jih bos potrdila ali ovrgla. Predpostavke, omejitve, metodologijo in literaturo.
To naj bi bile nekako glavne skupne tocke, je pa razlicno od faksa do faksa. Najbolj prav bo, ce bos upostevala in se ravnala po navodilih mentorja.
Posted 08 April 2007 - 06:18 PM
Ma men je full težko cilje določit pa problem. Profesorica zahteva kr podrobno .Ne vem zakaj to mi je odpor v nulo.
Npr.: Naslov naloge je Financiranje podjetništva v Sloveniji na primeru....
Opredelitev problema sploh ne vem kaj bi bila

Namen naloge tud ne, mogoč ta da nardim diplomo

Cilji naloge: da spoznam vire financiranja podj. v Slo, in pol ne vem več kak cilj mam še, ok lažje je ko že maš neki napisano, jaz še nimam pa skoraj nič diplome napisane.In potem morš najprej napisat dispozicijo, v kateri morš itak vse napisat, mislim kak glupo

daj mal pomagajte punčke.
tnx
Posted 08 April 2007 - 06:29 PM
Z dispozicijo nisem imela velik dela, tudi kazalo sem naredila nenormalno hitro zame, se pa zdej toliko bolj zajebavam z diplomo, ker sem že vsega sita in traja cel dan, da se spravim napisat en stavek. Še dva poglavja imam za napisat in moji lenobi ni videt konca

Pri nas je tako, da je dispozicija samo nek osnutek in ni nobenega problema, če malo spremeniš kazalo in vire.
Besweety - z veseljem bi ti pomagala, ampak ekonomija in vse povezano z njo je pa zame španska vas.
Posted 08 April 2007 - 07:03 PM

Ma men je full težko cilje določit pa problem. Profesorica zahteva kr podrobno .Ne vem zakaj to mi je odpor v nulo.
Npr.: Naslov naloge je Financiranje podjetništva v Sloveniji na primeru....
Opredelitev problema sploh ne vem kaj bi bila
Namen naloge tud ne, mogoč ta da nardim diplomo
Cilji naloge: da spoznam vire financiranja podj. v Slo, in pol ne vem več kak cilj mam še, ok lažje je ko že maš neki napisano, jaz še nimam pa skoraj nič diplome napisane.In potem morš najprej napisat dispozicijo, v kateri morš itak vse napisat, mislim kak glupo
daj mal pomagajte punčke.
tnx
Posted 08 April 2007 - 08:15 PM
Ti kar napiši to dispozicijo in jo daj profesorju, bo že on potem ugotavljal, kaj ti manjka oz. kaj ti ne manjka.
Z dispozicijo nisem imela velik dela, tudi kazalo sem naredila nenormalno hitro zame, se pa zdej toliko bolj zajebavam z diplomo, ker sem že vsega sita in traja cel dan, da se spravim napisat en stavek. Še dva poglavja imam za napisat in moji lenobi ni videt konca

Pri nas je tako, da je dispozicija samo nek osnutek in ni nobenega problema, če malo spremeniš kazalo in vire.
Podpis.
Posted 08 April 2007 - 10:00 PM

Posted 09 April 2007 - 10:55 AM
Pri opisu problema, bi jaz napisala teoretično ozadje financiranja v sloveniji. Kakšne so značilnosti, mogoče primerjava s tujino, kakšni problemi se pojavljajo (če sploh se) ipd. (čisto na kratko). Vsaj jaz sem to naredila pri moji disp. (čeprav je daleč od ekonomije).
Pri namenu lahko napišeš, da želiš podrobno predstaviti tematiko, oz. kaj želiš izvedeti (v primeru, da delaš kako raziskavo).
Verjetno imate v priročniku za pisanje diplome bolj jasno napisano, kaj je potrebno napisati pri vsakem. Vsaj pri nas je tako... točno piše, kaj naj bi bili clji, teoretično ozadje itd.
Posted 09 April 2007 - 07:41 PM
Posted 09 April 2007 - 08:41 PM
Posted 09 April 2007 - 08:59 PM
edit: pismo že z dispozicijo se matram=)kaj šele bo
še neki mi ni jasno hipoteze, kako pa to naj napišem, sej vem da sem blont
Posted 10 April 2007 - 08:14 AM
Tukaj ti ne morem dosti pomagati, ker se na področje ne spoznam ravno najbolje. Ne vem, če so hipoteze obvezne. Če npr. nekaj samo predstavljaš in nič ne raziskuješ, potem jih po mojem ne rabiš. Nisem pa sigurna.
Posted 10 April 2007 - 08:36 AM

Posted 10 April 2007 - 10:13 AM

Veliko uspeha in volje pri pisanju!
Posted 10 April 2007 - 11:02 AM
Ne vem, če so hipoteze obvezne. Če npr. nekaj samo predstavljaš in nič ne raziskuješ, potem jih po mojem ne rabiš. Nisem pa sigurna.
To je pa res, da vse diplome/disp. ne vsebujejo hipotez, pa tudi potem omejitev glede raziskave mislim da ni.
Se spomnim, da jih kolegica ni imela, ki je imela vse osnovano na literaturi.
Posted 10 April 2007 - 11:32 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users