Jump to content

Photo

Balet

• Please log in to reply
46 replies to this topic

#1 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 February 2007 - 01:43 PM

Prav te dni v francoski Lausanni poteka daleč najbolj znano mednarodno baletno tekmovanje - Prix de Lausanne; tekmovanja se je udeležilo preko 60 mladih baletnih upov, ki v treh plesnih točkah (klasična variacija, moderna variacija in variacija po želji) skušajo prikazati ves svoj talent.
Začetek 29. januarja in konec 4. februarja; posnetek tekmovanja s 5h zamudo bo na voljo v nedeljo, 4. februarja ob 15h (na spletni strani tekmovanja, pod Live&Pictures).

http://www.prixdelau...org/e/index.php

Sicer pa bi v tej temi lahko debatirali o baletu in se obveščali o baletnih dogodkih.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 February 2007 - 04:56 PM

ooo men je pa balet tko lep wub.gif Zmeri si rečm, d bom šla gledat Labodje jezero (to je moja želja smile.gif ) pa nikol ni cajta...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#3 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 February 2007 - 06:42 PM

ja, jst tud obožujem balet. wink.gif
eve, gremo enkrat skupi thumbup.gif , jst se tud nikol ne spravim (ker ponavad nimam družbe za zravn, noben ne mara baleta) rolleyes.gif

tole si bo pa treba ogledat, pomoje bo čist hudo!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#4 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 February 2007 - 11:17 PM

Jst to tekmovanje spremljam že nekje 7 let, pa me vedno znova navduši. Sej na njihovi spletni strani si lahko ogledate pretekla tekovanja (sicer malo traja da se film naloži...).

Sem pa v živo že gledala Labodje jezero, Ognjeno ptico, Ukročeno Trmoglavko, par nastopov srednje glasbene in baletne, po tvju pa sva in šta.

Pa še povezava do SNG Opera In Balet Ljubljana, obeta se nekaj superkul baletov : Don Kihot, Hrestač, Romeo in Julija. V Gallusovi dvorani CD, ker je stavba Opere v prenovi.

http://www.opera.si/...a/app/index.asp
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#5 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 03 February 2007 - 11:33 PM

Js imam tudi rada balet smile.gif Škoda da ga nism začela plesat ko sem bila mlajša cry.gif
Gledala sem Labodje jezero in sem bila čisto navdušena smile.gif Rada bi pa gledala Hrestača. Samo to je na sporedu samo decembra al kako?
  • 0

#6 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 04 February 2007 - 12:21 PM

Ja, mislim, da je Hrestač samo decembra. Lani jst nisem dobila kart. Škoda sad.gif
aja btw, ko se gre glih o baletu, letos so prvič razpisali višješolski program baleta. tko, za informacijo smile.gif
  • 0

#7 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 February 2007 - 01:24 PM

Ja, ok, lahko da so ga razpisali, mse pa ziher ne more kosat s šolami drugje po svetu, sje že pravilo, da tiste res dobre čimprej pošljejo v tujino, večino pa po srednji baletni.

Sicer pa sem v OŠ nekaj plesala balet cool.gif. Mam še špice doma, kot spominek .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#8 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 11 February 2007 - 10:47 AM

QUOTE(Rory @ 3. 2. 2007 - 23:33) View Post

Js imam tudi rada balet smile.gif Škoda da ga nism začela plesat ko sem bila mlajša cry.gif
Gledala sem Labodje jezero in sem bila čisto navdušena smile.gif Rada bi pa gledala Hrestača. Samo to je na sporedu samo decembra al kako?

se popolnoma strinjam s tabo hrestača že nekej časa mislm jit gledat pa je zmeri kej druzga vmes sad.gif
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#9 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 11 February 2007 - 01:15 PM

Jaz sem gledala Hrestača decembra, je bil fajn! Sicer pa škoda, da pri nas ni balet tako razvit, saj se mi zdi, da niti nimamo veliko plesalcev.
  • 0

#10 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 17 February 2007 - 01:01 AM

Jst sm tud gledala labodje jezero v živo! In mi je blo res ful lepo, je čist neki druzga gledat balet v živo k pa po tvju.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#11 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 27 February 2007 - 12:11 AM

Labodje jezero bo 13.03. v Ljubljani. Ravno na moj rojstni dan, še razmišlam kdo me bo pelu gledat tongue.gif smile.gif
  • 0

#12 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 27 February 2007 - 01:04 PM

OMG, kok so pa karte:P
  • 0

#13 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46383 posts

Posted 27 February 2007 - 01:21 PM

Kaj pa Grk Zorba je katera gledala. Ne vem, če je ravno balet, je pa plesna predstava, ki je baje zelo fajn.
  • 0

#14 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 27 February 2007 - 02:06 PM

QUOTE(Princeska @ 27. 2. 2007 - 13:04) View Post

OMG, kok so pa karte:P

30€ ermm.gif
  • 0

#15 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 27 February 2007 - 11:20 PM

Ja, se mi je zdelo, da nekaj takega, sam kaj, ko nimam nubenega za zraven it.
  • 0

#16 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 27 February 2007 - 11:24 PM

Jst sem pa ravno z Don Kihota. Kolega dela kot lučkar in me lahko zastonj not spravi tongue.gif . Naslednji teden grem tudi.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#17 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 28 February 2007 - 02:01 PM

QUOTE(Princeska @ 27. 2. 2007 - 23:20) View Post

Ja, se mi je zdelo, da nekaj takega, sam kaj, ko nimam nubenega za zraven it.

Tudi jaz ne sad.gif Pa 30€ se mi zdi kr velik, čeprav je res FUUUUL dobra predstava. Kolko pa sploh so drugače karte za balet? Jih še nikoli nisem kupovala pa ne vem, če je 30€ velik al je primerna cena?
  • 0

#18 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 28 February 2007 - 03:03 PM

30€ je velik, samo gre za gostovanje ene najboljših baletnih skupin sploh, tako da je cena čisto primerna.

Sicer pa so karte za balet načeloma nekje okoli 10 - 15€, odvisno od sedeža.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#19 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 28 February 2007 - 03:30 PM

Hvala za info, Crna!
Ker je ravno na moj rojstni dan, si bom pač privoščila karto smile.gif Nazadnje ko sem gledala, sem bila čisto očarana. Princeska, če rabiš družbo, se javi smile.gif

• 0

#20 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 March 2007 - 03:47 PM

Labodje jezero:
V glavni baletni vlogi nastopa lepa princeska Odette, ki jo je skupaj z njenimi prijateljicami ugrabil zlobni čarovnik Rothbart in jih spremenil v labode, ki le čez noč dobijo človeško telo.

Princ Siegfried se na svoj rojstni dan odpravi na lov in želi ujeti enega izmed labodov. To mu prepreči Odette, ki se spremeni v očarljivo kraljično. Zaljubita se na prvi pogled. Zaupa mu skrivnost, da bo Rothbartova čarovnija premagana, le če sreča človeka, ki ji bo za vedno poklonil srce in ji ostal zvest. Siegfried ji to obljubi in jo povabi na jutrišnje praznovanje rojstnega dne.

Naslednji dan se začne razkošna svečanost in Siegfriedove misli neprestano bežijo k Odette, zato zavrne vse ostale dame. Svečanost je na vrhuncu, ko nepričakovano najavijo neznanega gosta s svojo hčerko. Vstopi Rothbart, ki s sabo vodi demonsko pojavo Odille (opomba: običajno plesalka igra obe vlogi Odette in Odille, zato je plesati v labodjem jezeru verjetno za vsako balerino eden največjih plesnih izzivov), ki je oblečena v črnino in je videti kot zrcalna podoba zapeljive Odette.

Siegfried misli, da je to Odette in razglasi, da je to dekle njegova izbranka in da se bo z njo poročil. Obljubi ji večno ljubezen in se tako ujame v Rothbartovo past, saj nevede prelomi prisego, ki jo je dal Odette. Rothbart se spremeni v sovo in mu pokaže privid prave Odette, ki je še vedno začarana.

Žalostna Odette pove labodom, da so jo osleparili. Zdaj ni več upanja, da bi se znebili uroka. Razbesni se nevihta in prikaže se obupani Siegfried, ki jo prosi odpuščanja. Obstaja več različic konca.

V eni Odette umre v Siegriedovih rokah, v drugi se Siegfried spopade z Rothbartom in premaga urok, v tretji pa se Odette in Siegfried vržeta v vodo in se za večno združita pod gladino.

IPB Image IPB Image

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users