Namreč, pri nas doma ločujejo odpadke in tako tudi jaz sedaj, ko sem na svojem. Me pa vedno zaboli, ker imajo fantovi starši tak brezbrižen odnos do tega. Še papir vržejo v isto kanto za smeti.
Res je, da je zabojnikov za steklo in embalažo premalo, ampak zabojnik za star papir pa stoji ob vsakem navadnem. No, enkrat sem jim to omenila in mi je njegova mama rekla, da se niti ne spomne in da je prestara, da bi se navadila na ločevanje papirja. Da o embalaži niti ne govorimo. To so tako nepomebne stvari, jaz pa izpadem kot kak hipi.
No, njena hčerka, fantova sestra je ista. In ima že hčerko v OŠ. Saj jih menda tam učijo, kolikor jaz vem, smo vedno imeli zbiranje starega papirja. Enkrat sem se ji jaz ponudila, da ji odnesem papir, ki ga je imela v vrečki, pa je rekla, da je vanj vrgla že ostanke od pice.
In še nekaj izgovorov mi gre na živce: kao, da ostali tudi tega ne delajo (ločujejo odpadkov) ali pa je nepraktično, da imamo še eno posebno vrečko za plastenke.
No, v naši soseski je res premalo zabojnikov, ampak vidim, da se ljudje kar navajajo. je pa problem, ker ne odvažajo teh odpadkov redno.
Kaj ostali mislite o tem, da nekaj ljudi, ki reciklira, ne bodo rešili sveta?
Meni se zdi primitivno, ozkogledo, predvsem pa sebično.
Mimogrede: v podnaslovu sem pozabila napisati besedo planetu, pa ne znam popraviti .

Edited by Regratova Lučka, 06 January 2007 - 02:21 PM.