Jaz sem imela že pet hrčkov (ne skupaj, ampak enega za drugim), tako da ti lahko tudi jaz pomagam.
QUOTE(sade @ 2. 11. 2006 - 21:24)

torej ta žitna mešanica, ki se jo dobi v trgovinah ni ok? moram sortirat koruzo, semena... ?
Ne, to ni potrebno. Te mešanice ki jih dobiš v trgovinah in zoo shopih so čisto uredu in narejene za hrčkove potrebe. Hrček naj ima to vedno na voljo, npr. v lončku kjer ima pač hrano, mu pa daj vsak dan še nekaj zraven, da ne bo jedel samo tega suhega. Saj če bo naveličan semen jih bo pač pustil.
kakšno meso pa mu daješ ( vrsta, kuhano, surovo..)? jaz mu zraven te mešanice za hrčke dajem še jabolka, solato (ne ledenke), korenček. je v redu?
Meso naj bo surovo, torej brez začimb, soli in tako. Ampak to mu daj samo tako kot posladek, ne za vsak dan, pa pač en majhen košček. Vse drugo kar si napisala je uredu, solata, jabolka, korenček. Pri temu moraš edino paziti da mu potem takoj naslednji dan to pobereš ven-če mu kaj ostane, ker če poje gnilo lahko zboli. Imajo tudi zelo radi rozine-ampak to samo kot posladek, ne prepogosto. Pa arašidi se jim tudi dopadejo.
aja, kaj je to v redu, če mu dam spodaj časopisni papir in gor žaganje?
jaz mu tudi lulanje in kakce vsak da vun pobiram. kompletno pa mu menjam enkrat na teden. je to preveč?
Ne, časopisnega papirja mu ne dajaj ker je črnilo strupeno. Ravno tako ne kakšne vate, ker se mu lahko zatakne v tistih vrečicah v gobčku. Enkrat teden če mu menjaš komplet vse, je čisto vredu, ja. Bi ti pa še nekaj povedala, hrčki ne marajo da se jih preveč tika njihovega gnezdeca-torej tam kjer spijo, tako da tega ne čisti vsak dan. Pa tudi ko enkrat na teden očistiš vse komplet, mu lahko čisto malček "starega" pustiš v gnezdecu, tako da se hrček boljše počutil ko bo zaznal svoj stari vonj.
To je to, imam pa tudi sama to knjigo Nega hrčka ki je res koristna, tako da če te še karkoli zanima ti kar vpraši, če ne bom znala pomagat, ti brez problema pogledam v knjigo