Ljubezen na daljavo ?
Posted 28 October 2006 - 11:49 AM
Jaz osebno sem mnenja, da ljubezen oz. parterstvo na daljavo ne mora trajati dolgo. Če se vidita naprimer vsak mesec enkrat al pa na dva mesca, se mi zdi to ful ful malo in pomojem ne more delovat. Problem je v tem, da je vsak v svojem okolišu, vsak pozna drugačne ljudi in potem se tut interesi začnejo razhajat. Jaz mislim, da v taki zvezi ne bi mogla funkcionirat !
No torej punce, kaj za vas pomeni ljubezen na daljavo ? Se vam zdi, da je to izvedljivo al ne? Je imela že katera kake izkušnje na tem področju ?
Posted 28 October 2006 - 11:59 AM

Menim, da je taka zveza lahko uspešna le, če oba ne prikrivata svojih slabih strani in sta preprosto ta kar sta, da počneta vsakdanje stvar, ko sta skupaj, da sproti rešujeta nesoglasja... ampak konec koncev, to itak velja za vsako zvezo

Posted 28 October 2006 - 01:07 PM
Inchika strinjam se, da je lažje skrivati svojo slabo plat če se malo vidiš. ne vem pa če je to "rezervirano" samo za zvezo na daljavo. skrivanje pa itak slej ko prej (pa ponavadi je slej) pride na dan, navsezadnje pa so tu tudi prazniki in počitnice, ko se vidiš malo dlje časa. Da o internetu ne govorim. Ni sicer v živo ampak bolje kot nič.
Slaba stran zame je, da v tistih dneh ko se vidiva skušam stlačiti čim več in potem dostikrat ni to tisto kar sem pričakoval. Prevelika pričakovanja (nasploh, če partnerju ne poveš kaj pričakuješ od njega tisti vikend, ampak naj bi to kar zavohal) so sploh problem, vsaj moj. Druga stvar pa je, da bi ga imela najraje skozi zase ,eprav vem,da nisem edina, ki ga želi videti.
Ni pa to za nepotrpežljive in ljudi, ki so vajeni imeti partnerja skozi ob sebi. Mogoče bolj za ljudi, ki so vajeni biti sami. Ne vem.

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 October 2006 - 01:20 PM

jaz sem imela eno tako zvezo, ampak pač ni šlo. na koncu sva spoznala da nama je premalo kolikor se vidiva in raje končala vse skupaj..

There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise
Posted 28 October 2006 - 01:42 PM
Dovolj videti enkrat na mesec? seveda ni dovolj! Če imaš tako zvezo to ne pomeni, da ti je dovolj da ga vidiš enkrat na mesec, ampak za ovire, ki ti preprečujejo da bi ga videla večkrat. Ker, če ti je dovolj da ga vidiš enkrat na mesec, nekaj ni v redu. To zame ni ravno veza s prihodnostjo.
Imaš pa prav, da brez zaupanja ne gre. jaz svojemu fantu zaupam 99,9999%(dopuščam teoretično možnost...) in on meni tudi.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 October 2006 - 02:17 PM
Posted 28 October 2006 - 02:48 PM
No, midva z mojim sva tudi 150 km narazen, ampak jaz tega niti ne jemljem kot vezo na daljavo, sploh v Sloveniji je to malo smešno poimenovati, ker smo v vse strani sorazmerno bolj hitro kot ne.
Če pa pogledam na res pravo vezo na daljavo, kjer je res v igri opasna razdalja in veza pretežno laufa preko telefona/neta, pa je zame no go. Sem prepričana, da ne more to laufati. Ker niti ni prilike, da se bi razvila neka močna ljubav, ki bi potem dva držala skupaj, kljub tej daljavi. Tukaj se mi zdi, da gre ponavadi za oklepanje prvega vtisa... da nekdo na nas naredi jako impresiven vtis, ki se ga potem herojsko držimo kot pijanec plota in rahlo v oblakih poskušamo to vezo nekako furati. Nekaterim to sicer celo rata (sicer medmes se potem dogajajo takšne stvari, ki zame ne dokazujejo neke ljubavi, ampak ok), večini pa ne. Ker ni telesnega pristnega stika, ki je še kako pomemben za pravo ljubezen, to zna biti čez čas še kako velik problem. Pa so ne vem kakšni dobri nameni in zaupanje lahko tukaj prisotni... ljudje smo po večini družabna bitja, iščemo družbo, veselje/žalost v dvoje. In če nismo ful izolirani, slejkoprej se lahko kaj zgodi... Poleg tega, če imamo vezo na daljavo, nikoli zares ne ugotovimo (ker nimamo pogojev za to) ali je ta človek res vreden našega večnega čakanja in hrepenenja.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 28 October 2006 - 03:13 PM
Think about it. In povejte svoje mnenje.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 October 2006 - 03:27 PM
Sama se pridružujem mnenju tistih, ki pravijo, da je zveza na daljavo nekako brez perspektive. Tle predvsem mislim zveze, ko se partnerja vidita enkrat na mesec ali celo samo parkrat na leto ter skupaj nikoli ne preživljata daljšega obdobja (ali pa zelo redko). Se mi enostavno zdi, da na tak način ne moreš spoznat človeka tako, kot bi ga moral - torej kako se giblje v različnih okoljih in v različnih situacijah, kakšne so njegove vsakodnevne navade in podobno - to pa so stvari, ki se zdijo meni ključnega pomena, saj se šele na tak način resnično vidi človekov karakter.
Se mi tudi zdi, da lahko na tak način hitro pride do idolatrije, torej nekako prekomernega cenjenja in 'čaščenja' partnerja, ker se seveda med tistimi kratkimi srečanji predstavi kot človek takorekoč brez napak. Sej smo vsi taki, poskušamo nekako poskrbet, da bi nas naši objekti poželenja (

Sklepam tudi iz svojih izkušenj, ker se s fantom videvava samo med vikendom (pa še takrat nisva skupaj vedno čist tolk kot bi želela, ker so določene obveznosti) in se včasih počutim od njega nekako odtujeno, čeprav sva tudi med tednom skos v kontaktu (telefon, MSN). In tudi lahko rečem, da sem poleti, ko sva bila recimo skupaj na morju, v tistih šestih dneh nekako izvedela o njem več in se z njim zbližala bolj, kot prej v nekaj mesecih vikendaškega videvanja. Zato sem zagovornik tega, da je za dobro zvezo zelo potreben reden fizični kontakt, da vidiš, kako si s partnerjem kompatibilen v vsakodnevnih življenjskih situacijah.
Posted 28 October 2006 - 03:33 PM
Se mi tudi zdi, da lahko na tak način hitro pride do idolatrije, torej nekako prekomernega cenjenja in 'čaščenja' partnerja, ker se seveda med tistimi kratkimi srečanji predstavi kot človek takorekoč brez napak. Sej smo vsi taki, poskušamo nekako poskrbet, da bi nas naši objekti poželenja (

Ti bi res lahko ene poste v mojem imenu pisala!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 28 October 2006 - 04:08 PM
Pa pr men je biu partner iz druge države, to pomen da je on meu drugačno razmišljanje, drugačno okolje,drugačne načrte za prihodnost itd.. Tko da jst mislim da se ne bi več spuščala v tako vezo, nikoli pa ne smeš reči nikoli

Posted 28 October 2006 - 05:55 PM
Posted 29 October 2006 - 11:50 AM
In hja... Tud različno pojmujemo očitno vezo na daljavo. Jenna je rekla da ji 150 km ni veza na daljavo... Recimo men je, oz. mi je bla... Pa sva bla z bivšim samo 85 km narazen, ampk kot je rekla Dilema, ne moreš bit dovolj skupej... Je pa res, da je to odvisno od človeka... Mogoče mi pri Mr. Pravem ne bo problem skočit v avto in v drugi konec Slovenije

Če bi se pa moj partner odločil za študij v tujini, bi pa verjetno šla z njim... Vsaj ena možnost da sva skupaj, drugače je tako al tako obsojeno na propad...

in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.
(V. Bajac - Knjiga o bambusu)
Posted 29 October 2006 - 11:55 AM

Posted 29 October 2006 - 01:15 PM
Posted 29 October 2006 - 01:22 PM
Problem v teh daljava zvezah je v tem, da dvomimo v partnerjevo zvestobo, zaupanje, ljubezen...
Prepricani smo, da nas bo partner pozabil, si nasel drugega, nas prevaral,...
pozabljamo pa, da se to lahko zgodi tudi, ce zivimo z njim next door, ce ga imamo na dosegu roke, tako rekoc 24/7 visimo z njim...
Bi rekla, da zveza na daljavo lahko funkcionira in obstoji. Kot v vsaki zvezi, je to odvisno predvsem od obeh udelezencev, ki to zvezo tvorita. Se pravi od njunega karakterja in osebne zrelosti.
Posted 29 October 2006 - 07:10 PM
Midva sva narazen 250 km, na začetku pa 90 km. In kose je odločil za nadaljevanje študija v tujini nisem šla z njim. In to ne pomeni, da ni mr. pravi. In ni obsojeno na propad.

No sej frcica, tko jst mislm... Ampk bolj kot ne zaradi lastnih izkušenj.. Meni se pač ni obneslo...
Važno da se tebi, good for you!!!

to, kar si - si ti.
Posted 29 October 2006 - 07:18 PM
No sej frcica, tko jst mislm... Ampk bolj kot ne zaradi lastnih izkušenj.. Meni se pač ni obneslo...
Važno da se tebi, good for you!!!

Nisem hotla, da bi to izpado kot prepričevanje v moj prav

Samo hotla opozorit na različne izkušnje.
Posted 29 October 2006 - 07:26 PM
Nisem hotla, da bi to izpado kot prepričevanje v moj prav

Samo hotla opozorit na različne izkušnje.
Nisem dojela kot vsiljevanje mnenja, edino prov da poveš kot misliš, ane

Sto ljudi, sto čudi pravjo...

to, kar si - si ti.
Posted 04 November 2006 - 08:35 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users