Nekje je bil omenjen
Mali Princ ... napisal ga je
Antoine De Saint - Exupery.

Je pa to knjiga, ki je zame nepozabna in kultna ... je pa res, da jo je treba brat s srcem. Moja mami je kupila kar dva izvoda, ne vem zakaj, ampak me tudi ne moti ... še vedno jo včasih vzamem v roke in preberem kakšen odlomek.
Drugače pa je meni ena najboljših knjig
Metulj, napisal pa jo je
Henri Charriere. Po dedkovi smrti sem malo kopala po njegovih stvareh in si za spomin vzela to knjigo, ki je bila njegova najljubša. Šele ko sem knjigo prebrala do konca in bila totalno prevzeta nad njo, sem se posvetila zavihkom platnic in tam prebrala, da je to dejansko resnična zgodba tega pisatelja in moram rečt, da sem ostala brez besed ... res knjigo toplo priporočam, ne bo vas razočarala.
Zelo mi je bila tudi všeč knjiga
Neskončna Zgodba, ki jo je napisal
Michael Ende in sem jo prebrala že ene trikrat.

Je pa knjiga nekakšna pravljica, torej zgodba se odvija v domišljijskem svetu, vendar pa je vse skupaj napisano tako privlačno in mojstrsko da te dobesedno posesa notr. Zgodba je vseskozi tako slikovita in napeta, da ne moreš nehat brat. Jst bi jo označila za eno tistih pravljic, ki jih zares lahko cenijo samo odrasli ... ker ima edinstveno sporočilo in je ena tistih knjig, ki jih nikoli ne bom pozabila.
Drugače pa sta tle še dve knjigi, ki sem se jih trenutno spomnila in sta pravi za lahkotno poletno branje, ker sta duhoviti do zadnje strani:
Goran Tribuson - Če Ne Bo Hujšega
Kathy Lette - Zlikane Gube, Štrleči Balkoni
Če se pa ob teh dveh knjigah ne nasmejete do solz, potem je pa nekaj narobe z vami ... resno.
Drugače mi je pa všeč tudi nekaj knjig, ki ste jih tle že predhodno omenili ...
DaVincijeva Šifra ter
Hobit in zbirka
Gospodar Prstanov.
P.S. Ful se mi je tudi v spomin vtisnila knjiga
Brata Levjesrčna pisateljice
Astrid Lindgren, ki sem jo brala že v osnovni šoli in je še do sedaj nisem pozabila ... takrat sem bila v knjigo naravnost zaljubljena. Zdaj pa se jo spet že nekaj let spravljam brat, pa si je še zdej nisem sposodila ... me prav firbec matra, če mi bo spet tako všeč, ker sem že itak čisto vse pozabila.
Pa sam tole še ... sem se spomnila še ene trilogije, ki mi je bla tud fuuuuul všeč. Trilogija
Ognjeni Veter, ki jo je napisal
William Nicholson, je pa sestavljena iz treh knjig -
Vetrna Piščal,
Mojstrovi Sužnji in
Ognjena Pesem ... ma vse tri boste prebral na en mah, res.
Evo, zdej sem pa res nehala ... sam kaj ko tak rada berem, pa si ne morem pomagat, da neb tle napisala celga romana.