Navada kakanje in lulanje??
Posted 22 March 2006 - 02:06 PM
Kako ste to naredili vi??
Mačke se to naučijo takoj, zato ni nobenih problemov.
Posted 22 March 2006 - 02:08 PM

Posted 22 March 2006 - 07:08 PM
No pol ko smo imeli njenega mladička pa se nikakr ni mogel navaditi na to, ne glede na vse.
Posted 24 March 2006 - 09:26 AM
Posted 24 March 2006 - 07:43 PM

There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise
Posted 25 March 2006 - 11:37 AM

Preprosto ga je navaditi. Psička moraš opazovati ves čas in ko pokaže znake (se vrti v krogu, je nemiren, stoji pred vrati, zacvili...) ga neseš vem, ko opravi potrebo ga obilno pohvališ in se z njim poigraš.
Mladički pnavadi lulajo, kakajo po hrani, tako da, se po obroku čez 5 min odpravimo ven in smo zunaj dokler ne opravi potrebe (divjanje odpade), lulajo med in po intenzivni igri, po pitju vode, ko se zbudijo. Tak da je treba iti skoraj vsako uro ven za 5-20 min- odvisno.
Če se nam pa zgodi, da smo prepozni, pač počistimo ( s čistilom, ki ne vsebuje amonika) in smo naslednjič bolj pozorni. Nikar kužka ne kregati.
Pred spanjem obvezno lulati, včasih morajo iti ponoči še enkrat lulat.
Posted 23 April 2006 - 12:25 AM
Mi smo našo kar hitro navadili. V cca. 14ih dnevih je že znala, kam mora it lulat in kakat. Ne vozimo je ven, ampak ima na balkonu mačji pesek v eni plastični posodici in potem gor časopis, kamor se polula. Pol se tisti papir da v posebno vrečko (v primeru kakanja se pač pobere s papirjem in odnese v skret) v kanto..... in to se redno vsak dan včasih tudi po 2x nese dol v smeti. In nič ne smrdi ali karkoli. Ko jo pritisne, se samo postavi pred balkon. Če se je ne vidi, pride neumno koga pogledat. Če pa še se to ne opazi, pa zalaja.

Aja, naučili pa smo jo tako, da če se je kje v stanovanju polulala, smo ji gobček porinli v tisto (da je povohala, ne da bi ji zdaj ga porinli not do konca

.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 23 April 2006 - 08:10 AM

Živite v bloku predvidevam.
Posted 23 April 2006 - 01:38 PM
Ne ne, valda jo peljemo ven

In valda, da to deluje tudi pri psih - poznam vsaj 5 takih, ki imajo male kužije v blokih in vsi imajo na tak način wc.
.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 23 April 2006 - 01:42 PM

Naš je recimo tako navajen na uro, da se ob uri vsede pred tv in gleda proti mizi (nas) kdo ga bo peljal. Vozimo ga pa 3x na dan in to ven (čeprav imamo zadej za hišo dvorišče, mu je to premalo, hoče prav ven v kakšen park).
Posted 23 April 2006 - 01:45 PM
Ja itak..... tile wcji so za majhne pasme..... za pse, ki so bolj za blok in noter. Saj tudi takšnega smo iskali, glede na to, da smo v mestu in bloku. Da ni baš nek ljubitelj narave.

.
Posted 28 April 2006 - 10:24 PM

Posted 24 February 2007 - 08:51 AM
Posted 24 February 2007 - 11:32 AM
Sej pekinezi, maltežani, čivave, ..in te pasme, to so vsi hišni psi, in kar jaz poznam imajo večinoma notranje veceje. Kot je že rekla Jenna, niso neki veliki ljubitelji narave, in niti nočejo dosti ven na sprehode. Jaz mojo spustim recimo enkrat na dan da se sprehaja okoli hiše (ali jo peljem na sprehod - živimo bolj na samem), oddaljit se sama niti ne upa dosti, ko pa ima dovolj, in to je kar kmalu, se postavi pred vhodna vrata in čaka da ji odpreš da gre nazaj v hišo. Ko je mraz pa tolko bolj

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 February 2007 - 11:56 AM

Posted 24 February 2007 - 12:04 PM

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 24 February 2007 - 12:18 PM

Verja, ja saj ni neka umetnost. Tako kot smo mi čivavo. Ko se polula ali pokaka drugam, jo neseš k lulanju, ji malo smrček porineš notri da povoha in ve da je to njeno delo, in jo okregaš malo, "zakričiš" fuj, takoj ve da je ušpičla nekaj. Potem pa jo takoj neseš na pleničko, in ji rečeš da tam mora lulat. Ko sama od sebe gre na pleničko, jo lahko malo pohvališ, pridna pridna, ali kakšen priboljšek. Po 2,3 tednih je naučena in ji ne zbeži nikamor drugam

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 February 2007 - 12:40 PM

Aja, mam pa malega šnavcerja, ki drugače zeeelo rad hodi ven. Najmanj 3x dnevno ga peljemo (peljejo, ko sem jaz v lj). Je pa res, da ne zmore več dolgih sprehodov. Tam cca.20 min, ker se utrudi.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 24 February 2007 - 01:13 PM
Posted 24 February 2007 - 01:24 PM

Mi drgač naši naštimamo tko časopisni papir k vratom od balkona(pred vrati od balkona,v stanovanju pač) tko,da če ma paniko ponoč se tja polula al pa pokaka.
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users