Zoisova štipendija
Posted 21 March 2006 - 08:35 PM
Posted 21 March 2006 - 08:37 PM
mi smo ene teste pisal pa so rekl da če med 3% pridš d jo dobiš.......a je to res.....dej powejte k me res znima
Posted 21 March 2006 - 08:48 PM
mi smo u sedmem razredu osemletke pisal te teste MFBT in najboljši 3% od teh jo dobijo avtomatično.. drugi se morej pa še mal pomatrat..tk sm se tud jz morala. Sem pa mela na koncu eno zlato iz angleščine, srebrno vegovo (mja, zdej mam mefko pa 1-2

a tebi se gre za to da bi jo mela?
Posted 22 March 2006 - 03:28 PM
pol je pa tko, k mas stipendijo:
mas neko osnovo, pol se ti pa uposteva zraven se, ce se vozis v solo (avotobus, vlak, kilometri) - dobis se nekaj dodatka,
ce si odlicen se ti naj bi zvisala za 7k, pravdober za 3,5, ce si dober se ti ne spremeni, ce si manj kot dober, se ti 'zamrzne' - ce naslednje leto dvignes uspeh, ti jo vrnejo (se mi zdi).
mi smo mel takrat 14 osnovo, se mi zdi. mam zdej mal cez 30, pa je fajn

u glavnem, splaca se fajn teste pisat, dobit ksno zlato priznanje, uspeh drzat cim visje

pa sporoci kej

Posted 23 March 2006 - 05:27 PM
Malo preglej to stran in mislim, da boš dobila vse informacije glede štišendije.
Posted 24 March 2006 - 02:47 PM

ja jst sm zej drgač 9 klas....in smo lan pisal te teste, pa sm kao pršla med 1%...sam u šol zmer kr neki govorijo in poj res nism vedla a rabm še kšn priznanje pa to...pa res mi je bol če mi to powejo tisti k majo izkušne....ne pa prfokse...tko da res tnx...upam d se bo poj sešlo

Posted 24 March 2006 - 07:50 PM

Posted 25 March 2006 - 11:00 AM
mislim, letos mi miruje, ker ponavljam. vendar jo z naslednjim šolskim letom dobim nazaj.
Posted 29 March 2006 - 09:54 PM
Vem da smo delali neke teste v osnovni, in da smo pol šli k svetovalni in je meni nekaj o štipendiji govorila, ampak ne vem točno kaj je povedala. Skratka, dobila sm jo, dobivam 30 tisoč in mi je super ker nisem nikoli brez keša pa še starše ne rabim prosjačit za vsako zadevo

Ful se splača potrudit v osnovni, ker te bogato denarno nagradijo

Posted 30 March 2006 - 06:48 AM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 30 March 2006 - 08:12 AM
Ne, to je Cankarjevo priznanje...
Zdej sm začela mal razmišljat, da sm jaz tud imela v OŠ dve srebrni priznanji iz angleščine in bla skoz odlična,
pa ni nihče tud omenil ne te štipendije..niti se ne spomnim, da bi kakšne teste pisali..
Posted 30 March 2006 - 11:46 AM
čeprav vedno ko sem se kej o tem pogovarjala s folkom, ki ni dobil, so vsi govorili, da so bli oni dobri na tem in tem področju, kar je sicer lahko res, vendar, kot ful dobro (v smislu štipendije) pomeni, da si med boljšimi v testirani populaciji. ko pa prideš na razgovor, ti pa pove kako to razmerje med tvojimi rezultati stoji.
Posted 30 March 2006 - 03:23 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 30 March 2006 - 03:37 PM
I`m just afraid my life won`t work that way.
Posted 30 March 2006 - 06:02 PM
Posted 30 March 2006 - 08:40 PM
po novem je osnova 11, če se ne motim. štipendija se viša z uspehom in z napredovanjem v višji letnik, če se ti uspeh poslabša ti jo lahko tudi znižajo, za jo obdržat je treba na srednji bit vsaj dober, na faksu je treba imet povprečje vsaj 7.
če ustrezate kriterijem in vas na šoli ne predlagajo jim pejte zatežit!!! na moji oš niso imeli namena predlagati nikogar pa je šla moja mama na šolo težit kaj se grejo in so predlagali 5 ali 6 učencev - vsi smo jo dobili
Posted 01 April 2006 - 11:36 AM
Posted 26 June 2006 - 07:08 PM
To pa ne bo čisto držalo. Tudi sama imam tole štipendijo že kar nekaj časa, pa nisem dobila v osnovni nobenega zlatega priznanja. Sem imela pa kopico bronstaih in nekaj srebrnih. Tako da so resnično najpomembnejši tisti testi.
Štipendija (na začetku) ni ravno visoka, je pa nadvse dobrodošel vir denarja, ki ti v tem smislu zagotavlja nekakšen občutek neodvisnosti. Se pa splača potruditi za čim boljši uspeh...ker se potem to pozna tudi na bančnem računu.
Posted 27 June 2006 - 08:07 AM
V SŠ ali pa na faksu, pa si je Zoisovo štipendijo veliko težje pridobiti, ker potrebujete intelektualno ali umetniško nadarjenost, vsaj pravdober uspeh oz. povp. oceno 8.0, ter na področju svojega izobraževanja javno priznan uspeh ali izjemni dosežek v zadnjih dveh šolskih oziroma študijskih letih. Za javno priznan uspeh oz. izjemen dosežek pa se šteje: za SS
zlato priznanje oziroma prvo do tretje mesto na državnem tekmovanju;
udeležba na mednarodnem tekmovanju po predhodnem izboru na državnem tekmovanju;
nagrajeno umetniško ali raziskovalno delo na državnem nivoju;
v strokovni reviji objavljena pozitivna recenzija o kandidatovih umetniških ali raziskovalnih prispevkih;
najmanj 30 točk na maturi.
za študente:
nagrajeno umetniško ali znanstveno-raziskovalno delo ali nagrajena diplomska naloga v državni konkurenci;
objava individualne raziskovalne naloge v priznani strokovni reviji ali strokovnem zborniku in priložena pozitivna recenzija naloge;
v strokovni reviji objavljena pozitivna recenzija o kandidatovih umetniških ali znanstveno-raziskovalnih prispevkih.
Sama mam Zoisovo štipendijo že 7 let in sem se tako navadla na njo, da si ne predstavljam kako bi blo brez nje. maš nek svoj denar, ki ga dobiš vsak mesec, pa ni treba starše gnjavit za vse, si lahko nekaj privoščiš za svoj denar.
LP, M

Posted 15 July 2006 - 08:09 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users