ZOO
Posted 19 March 2006 - 12:40 PM
Posted 19 March 2006 - 01:02 PM

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 19 March 2006 - 01:12 PM
Torej ZOO sux.
Posted 19 March 2006 - 01:35 PM
"Make endangered species a vivid presence in the lives of people. Make it clear that every endangered species has a name, has a million-year history, has a place in the world. Bring us face-to-face with each one of those species. Make us know that they are our companions in the biosphere. They are not just something out there you look at once in a while, but they're a part of our existence ... they are a part of us."
~Edward O. Wilson
Posted 19 March 2006 - 02:24 PM

glih zadnič sem gledala na animal planet, kako so reševali opice iz narave, jih oskrbeli, pustili da se pozdravijo in kasneje vrnili v naravo. lepo je videt človeka, ki mu v očeh piše da mu ni vseeno za živali pa tud živali so srečne, da jih je rešil..

There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise
Posted 19 March 2006 - 03:26 PM
Ljubljanski ZOO se mi ne zdi dost o.k., pa tudi nisem sigurna kam gre denar od predrage vstopnine.
Posted 19 March 2006 - 04:16 PM
To kar pa je napisala Ana, da ji je vredu tisto v Afriki, ko živali oskrbijo kadar so bolne...s tem se pa strinjam.
Posted 19 March 2006 - 04:22 PM

Posted 19 March 2006 - 05:21 PM
To kar pa je napisala Ana, da ji je vredu tisto v Afriki, ko živali oskrbijo kadar so bolne...s tem se pa strinjam.
ja ampak če so pa živali v divjini ogrožene/na robu izumrtja je pa bol da jih damo v zoo pa tm mal namnožimo, pol pa s5 v divjino
Posted 19 March 2006 - 05:57 PM

Posted 19 March 2006 - 06:07 PM

Ja za zabavo ljudi in s tem zaslužek..ne zaradi ljubezni do živali

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 19 March 2006 - 06:07 PM

ja sj vem. sj ne podpiram zoojev, sam treba je pa tut pozitivne stvari povedat
Posted 19 March 2006 - 06:13 PM

Posted 19 March 2006 - 07:29 PM

Ana, se strinjam s tabo

Sahara, te js zaprem v zoo pa s tega probi izluščit pozitivne stvari

Posted 19 March 2006 - 08:14 PM
No, jaz živalske vrtove podpiram. Seveda s to pripombo, če imajo živali dovolj velik prostor, da se lahko normalno gibajo, da jim nudijo ustrezno oskrbo. Glede na to, da človek posega že v vsak kotiček sveta mislim, da je to edini način da se vrste ohranijo. Res je, da so v nekem omejenem prostoru, ampak večina teh živali, ki so v živalskih vrtovih, se je že skotila v ujetništvu in so takega življenja vajene. Bi jih bilo bolj tvegano spustiti v divjino. No, ko gledaš vse te dokumentarce na Animal planetu je živali res najlepše videti v njihovem naravnem okolju, ampak ko vidiš, da kljub rezervatom še vedno obstajajo divji lovci, da je vedno manj prostora za življenje, ker morajo skozi amazonski pragozd zgraditi avtocesto ali pa kaj podobnega se zdi živalski vrt kar dobra stvar.
Posted 19 March 2006 - 08:30 PM
Posted 20 March 2006 - 07:20 AM
Posted 20 March 2006 - 02:58 PM

Posted 20 March 2006 - 03:03 PM
Posted 20 March 2006 - 03:51 PM
Nič ni narobe, če napišeš svoje mnenje. Jaz sem ga tudi. Saj forum je namenjen izmenjavi mnenj, če se ne motim. Pač se ne strinjama druga z drugo. Dobro to, saj kaj bi bilo, če bi se vsi o vsem strinjali.
Sicer pa je res primarna dejavnost živalskih vrtov služenje denarja. Ampak oskrba živali tudi veliko stane. Hrana, zdravila posodabljanje bivalnega prostora živali,... (Govorim pa o tistih zoo-jih v katerih je za živali lepo poskrbljeno, da ne bo pomote.) Tako da malo dvomim, da imajo živalski vrtovi nevem kakšen dobiček.

No sicer pa ste verjetno slišale, da tudi v naravne rezervate vozijo turiste. Safari počitnice. Sem ravno zadnjič gledala dokumentarec o tem v oddaji na Voxu (Wolklos ali nekaj takega), kako sta si dve ženski privoščili počitnice v JAR in del tega potovanja je bil tudi ogled živali v naravnem rezrervatu. Torej je tudi v naravnih rezervatih služijo na živalih.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users