Napitnine
Posted 15 March 2006 - 10:52 PM
A pustite napitnino samo kadar greste jest al tud recimo pri raznih sokih/kavah..koliko jo pustite...
Men je recimo najbolj pomembno, da je natakar prijazen in ustrežljiv, da če ga prašam kej, da mi zna svetovat in da mu ni težko kej povedat/prinest itd.
Ponavad pustim napitnino večinoma, če grem kej vn jest..razne večerje in kosila, takrat pustim do 300sit, ampak mi more bit natakar res všeč..
Na raznih kavicah pa večinoma pustim drobiž...
SE mi je zgodil, da v nekaterih gostilnah kar pričakujejo napitnino..zadnič na pici, sem enmu pustila 150sit..pa je kar grdo gledal in bil neki siten, kao da je premal dobil..kar nekaj se je kujal kot da BI MORALa mu dat napitnino.. ne vem no, take stvari me ful odbijejo..
MI je blo pa ful všeč v Cantini, ker je natakar res povedu vse, pomagu pri izbiri, ful je bil ustrežljiv, pa glede na to da je bil račun 9000, sva valda tut več napitnine pustila in je bil full zadovoljen in prijazen in to mi je všeč..
A se vam tut zdi, da eni natakrji kar pričakujejo napitnino, kot da jo moraš dat?
Posted 15 March 2006 - 11:00 PM
Načeloma ne dajem napitnin. Pravzaprav jih ne dajem.
.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 15 March 2006 - 11:04 PM
.
hehe kruta

Ma jaz tako tako, ce recimo na dom narocim, potem pustim 100 sit in tist drobiz da pride do okroglega.
Ampak zdaj sem bolj skrta ratala in puscam samo tisto do okroglega, to pa zato ker mi gredo na zivce ker je treba vedno cakati 1 uro pa pol do 2 ure da prinesejo!!!
Ce grem na pjacko, in v trgovinah, pustim drobiz.
Ce grem ven jest, pustim drobiz oz. do okroglega, ce pa je natakar res prijazen in to, potem pa pustim do nekje 200 sit.
Pri frizerki pustim do 500 sit.
Ostalo pa cist odvisno, ampak skoraj nikoli vec kot 200, izjema je samo frizerka!!

Posted 15 March 2006 - 11:09 PM
Likewise.

Posted 15 March 2006 - 11:09 PM
Mam pač svoje mnenje o teh napitninah. Jebat ga. Morda kdaj drugič kaj napišem, zdaj se mi ne da.

No, če malo dopišem

.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 15 March 2006 - 11:10 PM

The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 15 March 2006 - 11:13 PM
Ampak pri frizerju pa še zdej kej pustim. Drugačna zgodba je v trgovini za blagajno - so bili primeri, ko je vprašala a je lahko dolžna 4 tolarje ipd. in sem rekla da ne. iz principa.
Posted 15 March 2006 - 11:34 PM

Men je dons rekla ko je bil račun 1498, in ji dam 1500 in reče če imam 8 sit, mislm lol

Al pa en gospod enkrat, je bil račun recimo da 1009 naprimer in je on dal 1100 alpa 2000 (nvem točno) .. in pol vem ko je rekla če je lahk dolžna 9 sit, pa je reku kaj pa če vam jst dam 1000 pa sm jst vam dolžen 1 sit

vem za to da je tko reku hehe.. blo res smešno

Posted 15 March 2006 - 11:53 PM
v trgovini pa sploh ne pomislim, da bi tam pustila, kar je mojega.
Posted 16 March 2006 - 07:08 AM
Posted 16 March 2006 - 07:16 AM
saj zato. potem v takem primeru bom tudi jaz zahtevala na ulici na poti na fax, ko bom lepo koga pogledala naj mi tringelt pusti ...

Posted 16 March 2006 - 09:13 AM
Če grem/va pa jest (kar je kar pogosto

Jaz sem svoj čas tudi delala "za šankom" in vsakič ko sem kaj dobila mi je prav prišlo ... konec koncev ravno blestečih plač nimajo ... glede na njihovo delo (delo s strankami je meni katasrofa in znam cenit, če je po celem delovniku nekdo še vedno nasmejan in ustrežljiv).
Tako da ... ni mi težko pustit kakšem drobižek ... se vse vrne

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 March 2006 - 10:02 AM

ko gremo s starši ven jest, se zmeri po žepih tapkamo, kdo ima kakih 300 sitnih za tringelt.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 March 2006 - 11:48 AM
Posted 16 March 2006 - 12:14 PM
Bolj in manj prijazne predstavnike določenega poklica pa srečaš itak v vsakem poklicu, jebat ga.
Meni npr. kelnarca še nikol ni rekla, da pa lohk dam 350 namesto 400 in zakaj bi pol jaz njej puščala?
Tk sm navajena.
Posted 16 March 2006 - 12:18 PM
Posted 16 March 2006 - 12:20 PM
Bolj in manj prijazne predstavnike določenega poklica pa srečaš itak v vsakem poklicu, jebat ga.
Meni npr. kelnarca še nikol ni rekla, da pa lohk dam 350 namesto 400 in zakaj bi pol jaz njej puščala?
Tk sm navajena.
Men so pa že skoz prste pogledal, če je blo recimo za plačat 410, jst pa nism mela drobiža. Poleg tega njih kontrolirajo, kolk majo v blagajni, medtem ko teb nihče v denarnco ne gleda, če ti manjka 10 tolarjev. Tudi taksist, s katerim se redno vozim, mi dostkrat da kr precej manj za plačat, tak da ni vse tok črno belo, vsaj pri meni ne. In pač ne morm pomagat ... če je en natakar res super, hiter, prijazen in ustrežljiv, mu bom definitivno pustila tringelt, že zato, ker po drugi strani obstajajo taki idioti, ki te komaj pogledajo, ko ti strežejo.
Posted 16 March 2006 - 02:54 PM

Tam ti nekje tudi v racun ze zaracunajo napitnino, brez da te kdo vprasa (no to se mi zdi zelo grdo).
In ce kdaj ne pustis napitnine, ce se te natkar/ca zapomne, bolje da se ne vrnes k njemu

Posted 16 March 2006 - 03:43 PM
Posted 16 March 2006 - 04:09 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users