Imam mešan tip kože, niti ne nagnjen k mozoljem, vendar pa moram vseeno pazit kaj dajem na kožo ker so pore nagnjene k mašenju, kar pride do izraza ob neprimernih (premastnih) kremah.
Zdej pozimi pa se mi je tip kože nekak zamenjal in je izrazito suh, tudi po T predelu. Koža se mi dobesedno luska in sploh si ne upam več it ven, kjer bi kožo izpostavljala mrazu in drugim škodljivim dejavnikom.
Fora je pa ta, da kožo, ki mi jo blazno zateguje in se tudi zelo lupi, spravim v red samo z mastnimi kremami kot je recimo Alverde nočna krema z olivnim oljem. Sicer krema ni komedogena, je pa precej mastna in po nekaj dnevni uporabi sta se mi spustila dva podkožna mozolja, ki se sicer ne vidita, me pa motita ker drugače nimam teh problemov in se bojim, da bom čez čas čisto mozoljasta.

Lahke vlažilne kreme, ki pa mi ne povzročajo teh preglavic, pa enostavno ne zadostujejo. Čez dan uporabljam Clinique SuperDefense za normalno/mastno kožo, za čez noč pa Differin (sem ga uporabljala ker sem imela par zamašenih lojnic, zdej pa končujem to 3-mesečno kuro, mi manjka še 14 dni) in čez Differin potem Clinians kremo z jabolčno vodo.
Ampak to mi enostavno ni dovolj in sem zdej čist obupana. Prosim naj mi ena predlaga kakšno bolj 'močno' kremo, nekomedogeno in tako, ki ne bo čist zdivjala moje kože.