Kar se tiče varanja imam kar nekaj izkušenj ... sem že bila prevarana, pa tudi varala sem že (tega si še vedno ne morem oprostit).
Sama sem bila prevarana dvakrat, prvič že nekaj let nazaj, po približno treh mesecih zveze in zadeva se je takrat tudi končala ker nisem hotela nadaljevat. Sicer v tako kratkem času do fanta nisem čutila tiste prave ljubezni, sem bila pa zelo zaljubljena in me je zadeva čisto sesula, tako da sem si obljubila, da sama tega nikoli ne bom naredila ... to obljubo sem kasneje ma žalost prelomila.
Drugič se je zgodilo pred kakšnim letom (malo manj) in me je še bolj prizadelo kot prvič. Bila sem z nekim tipom, nisva ravno hodila, ampak kakšen mesec sva bila bolj tko ... you know ... in sama sem se res ful zaljubila v njega. Nekega večera ko smo bili zunaj in sva bila spet skupaj, pa je bil on dobesedno nekaj metrov stran od mene (sicer ju nisem videla) z neko drugo, meni zelo ljubo osebo, kar me je tako šokiralo, da sploh nisem mogla verjet in sem dobesedno zbežala stran. Vse skupaj se je končalo tako, da sem s tem fantom na lastno željo pretrgala vse stike, tisti punci pa še dolgo nisem mogla odpustit ampak je potem prevladalo prijateljstvo, ker mi je drugače vedno stala ob strani in sem začutila, da ji je resnično žal. Želela sem samo, da bi mi povedala prej, da tudi ona čuti nekaj do njega in potem ne bi bilo tega sranja. Poseben plus je bil tudi to, da mi je prijateljica vse skupaj povedala sama takoj po tistem ko se je zgodilo, čeprav bi lahko vse zamolčala in jaz tega nikoli ne bi izvedela.
Ok, gremo naprej.

Varala sem dvakrat v življenju, obakrat istega fanta in v zelo kratkem časovnem razmiku. Skupaj nisva bila dolgo in čeprav sem bila čisto zatreskana v njega, sem vedela, da totalno ne bo šlo ... sva bila čisto iz 'drugih svetov'. Sicer to ni nobeno opravičilo in ga tudi ne iščem, vendar pa sem prepričana, da tega ne bi naredila, če bi bila zveza dobra ... kar pa nikakor ni bila. Povedala mu tega nisem nikoli, ker se je vse skupaj tako in tako kmalu po tistem končalo, če pa bi mislila, da se je za najino zvezo vredno trudit, pa bi mu sigurno priznala (sem že bila na tem, pa sem videla, da je itak konec).
Varanje vsekakor je nekaj česar ne dopuščam in česar si iz moje strani verjetno nikoli ne bom oprostila, ker vem kako to človeka prizadane. Sama tega nikoli ne bi mogla oprostit in zame fant, ki me je prevaral, ne obstaja več ... vsaj ne v smislu resne zveze, ker takemu človeku ne bi mogla več zaupat, čeprav ne verjamem v rek 'kdor enkrat vara, vedno vara' ker se mi zdi skrajno neumen in brez prave osnove. Je folk, ki jim zvestoba nič ne pomeni in za take ta rek mogoče drži, so pa tudi tisti, ki so to storili in jim je resnično žal ter svojih napak ne ponavljajo ampak se iz njih česa naučijo.
Aja pa še tisto 'kje se začne varanje' ... ahh, v mislih vsekakor ne. Tam ni nič prepovedano.

Jaz bi rekla da je varanje stik dveh, ki ni zgolj prijateljski, ampak ima druge, skrite motive. Zdej kaj je za nekoga tista meja, je pa zlo relativno.