Bova pa letela prek Londona, ker bova še malo tam, samo ne veva še a bi se za tja ali za nazaj v Londonu ustavila, pomoje za nazaj, ker bova drugač že use zapravila.

Posted 14 September 2012 - 01:23 PM
Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha
Posted 14 September 2012 - 09:40 PM
Posted 14 September 2012 - 09:44 PM
Posted 15 September 2012 - 09:47 AM
Posted 15 September 2012 - 11:05 AM
Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha
Posted 15 September 2012 - 11:13 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 15 September 2012 - 12:35 PM
Posted 15 September 2012 - 03:11 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 17 September 2012 - 10:47 PM
- Buddha
Posted 18 September 2012 - 12:12 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 19 September 2012 - 05:43 PM
Posted 19 September 2012 - 06:02 PM
Posted 19 September 2012 - 06:08 PM
Posted 19 September 2012 - 06:16 PM
Posted 19 September 2012 - 06:31 PM
Posted 19 September 2012 - 08:44 PM
Posted 15 December 2012 - 08:05 PM
OK, na hitr o moji Šrilanki.
tajming: 14.11-13-12., skupno 4 tedni
avionska karta: VCE-DOH-CMB in nazaj za 580€
zapravila sem 700€ (čisto preveč, kar se mene tiče, nateguni na vsakem koraku)
hrana: sveže tropsko sadje in sokovi iz njega, curryji takšni in drugačni, http://en.wikipedia.org/wiki/Kottu, ribe na jugu so full dobre, razni žepki z zelenjavo, itd ....
ljudje: načeloma neškodljivi in prijazni, nekateri zlo prefinjeno sprevrženi, moški imajo zlo eksplicitne seksualne namige/komentarje, kar me je zlo motilo (ne gre za to, da bi ti kdo kaj naredu, so preveč pussyji, ampak je pa to tok odveč in nadležno), meni osebno so bili bolj zoprni od Indijcev; par zlo kul izjem je bilo med njimi: 'moj' zlatar, kjer sem kupila 'zaročni' prstan, lastnik sladoledarne v Gallu, najin striček s sadjem v Unawatuni, tetica s curryjem in žena lastnika sladoledarne v Gallu, otroc v šoli v Negombu, bakica na enem busu, ki me je skos za roko šlatala/božala, tetkica na plaži v Hikkaduwi, s katero sva meli debate in me je trepljala po rami, tok ene nežnosti in topline .... pa znajo s prstom nate kazat pa buljit na polno, večinoma neškodoželjno, par momentov je blo pa tut mal težko prenest; drgač pa full pomagajo v tem njihovem kaosu na avtobusnih postajah, recimo, ti zmeri povejo, na kater bus je treba; skregala sem se z dvema tuktukarjema;
men je blo presenetljivo mal turistov, tut na full turističnih točkh se mi ni zdel, da jih je neki full;
sem že npisala, da se nisem poklopila, nisem je začutila (verjetno bi blo tut drugače, če bi potovala sama), 4je tedni so bli preveč, zadnji teden sem samo čakala, da pridem domov, noro noro sem pogrešala fanta. men je dala ŠL glede na vložen čas, trud in dnar pač premalo, samo praznila me je (izjema par momentov in ljudi);
ampak OK, trasa nekak tkole: Negombo-preko Puttalama v Anuradhapuro-Trinco in Uppuveli-Sigiriya-Dambulla-Kandy (zaglavili 5 dni)-Nuwara Eliya (uscano vreme)-preko Elle (prekrasno, kar sem vidla skozi okno busa, vse zeleno, hribi) do Tisse in na safari v Yallo-plaža v Tangalle-preko Matare v Mirisso-Unawatuna-Galle z izletom v Hikkaduwo-par uric v Colombu (brezveze)-Negombo in domov. (bo Sinnaia povedala, če sm kej falila, na pamet tole pišem.)
moj TOP 5 krajev, ostalo mi ni pustilo ne vem kakšnega vtisa: Unawatuna, Galle, Sigiriya, Negombo in tržnica v Kandyju.
če bi šla še enkrat (pa zlo verjetno ne bom), bi šla od zahoda do juga in v notranjost do Hill Countryja, ostalo bi spustila. škoda, ker je blo tok bedno vreme, ko sva bli tam, more bit res lepo, sam kaj češ v mrazu, dežju in vlagi tam delat.
moji TOP momenti: ribji curry v Anura's v Gallu in tetkica, ki mi ga je nardila (za eno začimbo je kr frende klicala, kako se reče po angleško in smo se režal, ko je rekla, da so šli po slovarju brskat), njena mala hčerka, ki me je božala po roki in mi risala v zvezčič, mošeja in moj zlatar, kok smo se zajebaval, ko sem šla naročit prstan, klici k molitvi ob zori, gospod, ki nama je povedal za sladoledarno, ker sem se jaz začela za njim dret: 'hello, mister, how are you?' ; plaža v Unawatuni in striček z rotiji, kjer sem basala čokoladne in žele bonbone iz ogromnih plastičnih posod, Sinnaia je pa najdla perfektne rolice z medom in kokosom na potujoči pekarni in se nama je vsakič, ko sva slišali to muziko, čist zmešal, sva začele laufat za tuktukom pa se dret, nej počaka, enkrat sem js še plačevala bonbone, Sinnaia se mi pa dere, nej hitr dnarnco prinesem, ker je bil v bližini ta tuktuk z rolicami,
; vsi tisti momenti, ko naju je kje bus odložil in sva si mislili WTF?!, potem se je pa izkazalo, da je vse zakon; vsi vzkliki in mahanje v pozdrav, nasmehi, ki ti jih namenijo mimoidoči; vsi moji vzkliki 'oooooooo, mister!',
; v Negombu sem se počutila kot doma; v Sigiriyi sva dobili vodeno turo po eni šoli, spustil so naju v razred, da sva mal vidle pouk, prepozno sva se spustili s skale in po temi kolovratili dol, je bla fina doza adrenalina
, operater na železniški postaji v Gallu, s katerim sva se začela pogovarjat, ko sem jih slikala v pisarni, tok je bil faca pa prijazen; sloni!!!!!!!!!! kok majo fajn dlakavo kožo pa lepi so in taki za premučkat; ko sem v Negombu mislila, da so mi ukradli denarnico in sva šibali nazaj v hotel (tuktukar se je pa zabil, kok sem pizdila, ajoj), kjer sem preklicala bančno kartico, pol mi pa dnarnico en zaposlen v hotelu z omare potegne, ahahahaha, carsko;
shopping: kupila sem si 4 saronge, srebrn prstan, full začimb (da se fant nauči delat curry ) in čajev, par lokalnih pirčkov, ene ful kul roza čigumije, darila za N.-jeve tamaučke, karto ŠL;
Posted 25 December 2012 - 11:31 AM
Posted 25 December 2012 - 11:46 AM
Posted 25 December 2012 - 11:53 AM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users