Midva sva rentala avto. Že od doma sva rezervirala avto (Polota) in ko sva prišla tja, so bile totalne komplikacije, ker vsa hotela plačat s plačilno kartico, oni so pa imeli samo za kreditne kredite.
Zato sva morala na letališče (izgubila en dan) in na poiskat podjetje, kjer je bilo možno plačilo s plačilnimi karticami. Ampak ti so pa imeli pogoj, da plačaš popolno zavarovanje. Sicer sva malo vihala nos, ampak sva na koncu plačala, kaj sva pa hotela. Razlika je bila cca 30€ za 10dni (kar res ni tako veliko).
No, to se nama je še kako izplačalo, saj vožnja po levi ni enostavna, ceste so v PM ozke, avtobusov in tovornjakov pa kolikor češ! In nekje se je umikal avtobusu, bankine nobene in je podrgnil zadnji del avta v eno steno. Ker sva imela popoldno zavarovanje, nisva nič doplačala.
Nekje imaš pa malo nižje zavarovanje in odbitno franšizo. No po tem dogodku sva sklenila, da nikoli ne greva na odbitno franšizo (ki je takoj 100 ali več €).
Škotska (kakor sem slišala) je še bolj "vukojebina", slabše ceste, full ovinkaste.
Pač v razmislek. Je pa tudi res, da sva midva full ziheraša po naravi. Če sta drugačna, vama take stvari verjetno niso toliko pomembne.
Kako je pa z bencinskimi?
Kami, vem da so ceste v kurcu, sploh po severu škotske, ja. Spala bova v B&B-jih. Kolega mi je rekel da je pametno da rezerviram na škotskem vsa prenočišča vnaprej, sploh ker greva junija. Tako da jih bom že zdaj v bistvu rezervirala. Plan pa že imam, ga bom prilimala spodaj, kaj misliva it pogledat.
Ne vem kakšno zavarovanje si imela ti, ampak tule je FUL dražje če vzmeš polno zavarovanje...Glej:
Za dobrih osem dni, je cena za golfa takale:
VW GOLF
Compact (PRICE: 247 €)
4 doors
Manual transmission
CO2 Emissions: 165 g/km
Minimum age: 21
Unlimited kilometers / mileage
Price includes:
Collision Damage Waiver (CDW) (Excess liability charge of €984) Tax 20.0 exclusive
Premium Station Surcharge
Theft Waiver (THW) (Excess liability charge of €984) Tax 20.0 exclusive
Third Party Liability (TPL)
Price excludes:
Risk Reduction (TUC) €13.54 per day (Excess liability reduced to €0.01)
Windscreen, Lights & Tyres Cover (WWI) €7.38 per day (Excess liability charge of €0)
Mi pa ni jasno kaj je excess liability charge?
če vzamem še tisto kar je v price excludes poleg, pride avto za 8 dni brez bencina tkole:
Price includes:
Collision Damage Waiver (CDW)
Premium Station Surcharge
Risk Reduction (TUC) (Excess liability reduced to €0.01) Tax 20.0 exclusive
Theft Waiver (THW)
Third Party Liability (TPL)
Price excludes:
Windscreen, Lights & Tyres Cover (WWI) €7.38 per day (Excess liability charge of €0)
CENA: 347 e.
Zemlejvid poti mi trenutno ne deluje