Jump to content

Photo

Češka

• Please log in to reply
42 replies to this topic

#1 taiyou

taiyou

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 252 posts

Posted 28 September 2005 - 01:17 PM

aja,tiste ki zanima češka:=)

21.22.in23. oktober js z našim študentskim klubom organiziram ekskurzijo (tridnevno)na češko za 18.000(se pravi dve nočitvi,nekaj ogledov in prevoz je vključeno v ceno),...sicer je za člane cena 15.000sit,ampak verjetno niste člani ker je to klub zasavskih študentov.Tko da vsi vabljeni.
  • 0
Če hočeš videti, moraš gledati s srcem.*

#2 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4780 posts

Posted 28 September 2005 - 04:09 PM

QUOTE(taiyou)
aja,tiste ki zanima češka:=)

21.22.in23. oktober js z našim študentskim klubom organiziram ekskurzijo (tridnevno)na češko za 18.000(se pravi dve nočitvi,nekaj ogledov in prevoz je vključeno v ceno),...sicer je za člane cena 15.000sit,ampak verjetno niste člani ker je to klub zasavskih študentov.Tko da vsi vabljeni.

To je mišljena Praga?
  • 0

#3 taiyou

taiyou

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 252 posts

Posted 28 September 2005 - 05:45 PM

ja prvi dan je praga-drugi dan se gre pa v eno manjše mestece eno uro izven prage,kjer bomo preživeli dan s češkimi študenti,....jutri popoldne lahko celoten program prilepim če vas zanima
  • 0
Če hočeš videti, moraš gledati s srcem.*

#4 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 04 October 2006 - 07:56 PM

v kratkem se nameravam odpraviti na izlet v Prago...zato bi vas prosila za kakršnokoli informacijo rolleyes.gif

- zanima me ali veste za kak poceni hotel, hostel ali apartma
- koliko približno stane mestni prevoz, s čim se je najceneje voziti po mestu
- ali je hrana v revstavracijah draga/poceni
- cene pijač v diskotekah

no sej vsake informacije bom več kot vesela thumbup.gif
  • 0

#5 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 05 October 2006 - 08:51 AM

Predlagam ti, da si v knjižnici sposodiš ali kupiš kakšen turistični vodič o Pragi.

Sicer pa ti bosta morda pomagala ta linka:
http://travel.over.n...ndex.php?id=102
http://www.tripadvis...o...=1&q=prague

• 0

#6 Iva

Iva

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 742 posts
  • Interests:ples,glasba,filmi,knjige,....

Posted 05 October 2006 - 06:19 PM

To grete z šolo al boš šla na lastno organizacijo?
  • 0
"Nič ni tako slabo, da ne bi vsebovalo nečesa koristnega."
Latinski pregovor

#7 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 05 October 2006 - 08:35 PM

QUOTE(Iva @ 5. 10. 2006 - 19:19) View Post

To grete z šolo al boš šla na lastno organizacijo?

na lastno organizacijo ermm.gif
  • 0

#8 ica

ica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 148 posts
  • Interests:make up

Posted 09 October 2006 - 06:26 PM

V Pragi praktično ne boš rabila javnega prevoza, saj so vse znamenitosti v centru. Vse se da prehodit od Venceslavovega trga do Karlovega mosta, gradu, starega mesta... Če pa že, pa tramvaj; ena vožnja stane 14 ČZ/okoli 140 SIT
Poceni hostle dobiš že v samem centru, informacije pa na železniški postaji v centru, teh je ogromno; lahko pa ti priporočam hostel Papillon (v samem centru), ki je res poceni in so ful prijazni. Pa ne pričakuj preveč, ker imajo Čehi okus brez stila in vse namečejo v stanovanja, veliko je kiča, umetne rože so obvezne.
Poleg tega je v Pragi zelo drago; tisti časi, ko so skupine Slovenceljnov romale gor na pir, so mimo. Primer: kava-kapučino(če bi tej umazani vodi sploh lahko tako rekli), sten 40 ČZ/okoli 400 SIT . Imajo pa dobro hrano v gostilnah in kar ugodne cene, gostiln je povsod polno, pa ne gledat na zunanjost objektov, ker ne dajo nič na podobo. Bistvo je notri. Seveda pojdi malo ven iz centra, kjer je ceneje.
o znamenistostih ti ne bom pisala, se kar pridruži kakšni skupini Angležev ali Japoncev.
Za pijačo v diskačih ne vem, ker tja nisem zahajala.
Aja, še folk...Čehi so mal zadrti, tko kot Madžari. Tujci so jim odveč, angleščina je njihova šibka točka, tko da se da zmenit kar po slovensko.
  • 0

#9 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 09 October 2006 - 10:27 PM

Če nisi fan mesa boš malo trpela biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#10 ica

ica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 148 posts
  • Interests:make up

Posted 10 October 2006 - 12:22 PM

To pa sploh ne. Precej potujem in ravno na Češkem imajo najboljšo brezmesno hrano. Veliko je zelenjave, raznih prilog, solat...priporočam zelje v solati ter seveda krompir na vse možne načine. Pravzaprav je hrana pri njih zelo okusna in ni tistega umetnega okusa, kot ga srečaš v zahodni Evropi, kjer je vse nekaj z omakami, dresingi in ostalo junk hrano. Tu pa je ok, lahko bi rekli "domače". smile.gif
  • 0

#11 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 10 October 2006 - 12:59 PM

Samo posredujem info od sestre. Lahko, da ni hodila v prave gostilne... smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#12 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 10 October 2006 - 01:06 PM

Enkrat samkrat sem bla v Pragi, pa še takrat smo zavili kar na pico v neko it. restavracijo Giovanni. Nič kaj češko, toliko o spoznavanju "tuje" hrane thumbup.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#13 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 July 2009 - 01:52 PM

Spet malo odpiram temo. Midva greva septembra v Prago. Zanima me, če ma kera izkušnje s hostli?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

• Guests

Posted 07 July 2009 - 02:05 PM

Midva sva bila nazadnje (dve leti nazaj) v temle. http://www.hostelwor...vice/Prague/681
Ker je bil blazno poceni (in je še vedno). Bila sva čisto zadovoljna, je pa res, da od hostlov ne pričakujeva prav dosti. Dovolj nama je, da imava nekje prespat in, da ni ravno umazano.
  • 0

#15 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 July 2009 - 03:20 PM

UU, tole je pa res poceni, a sta kej poslikala? A lokacija je fajn? Koliko časa sta pa ostala??
  • 0

• Guests

Posted 07 July 2009 - 03:38 PM

Fotk od tam nimam nič, ostala sva pa en teden. Je pa mal ven iz centra, ampak tisti njihovi metroji so tudi poceni in da se dobit fajn večdnevne karte. Če si pogledaš tole, je to na kocu Linke A. http://www.quniverse...rague_metro.gif
Je pa to drugač nek njihov študentski dom ali nekaj podobnega. Jaz ti priporočam, da še malo na kakem hostelworldu pogledaš, če kje dobiš čisto v centru, da se vama ne bo treba vozit. Malo se splača preračunat koliko dražja pride soba v centru glede na to koliko se potem voziš.
Tukaj imaš še informacije o kartah za metro: http://www.myczechre...kets_fares.html
Jaz grem običajno raje v hostle malo ven iz centra in potem vzamem kar tedensko karto, ki mi potem še kdaj prav pride, če se mi ne da iz enega na drug konec hodit smile.gif. Pa še v Pragi se zelo pozna razlika v cenah hrane v strogem centru in malo ven in se včasih splača kje malo ven kakšno bolj lokalno restavracijo najt. Aja... pa ne it na pivo v plac z angleškim imenom, ker bojo potem cene x3. smile.gif
  • 0

#17 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 July 2009 - 09:39 PM

UU, 1 teden? Ne, midva bova šla za 2, 3 noči. Nekaj takega. Eno noč pa najbrž na Dunaj, samo tam so pa tok dragi hostli :S
  • 0

• Guests

Posted 07 July 2009 - 10:43 PM

Jaz sem šla že dvakrat po en teden v Prago in se je sploh ne morem naveličat. Res čudovito mesto. smile.gif
  • 0

#19 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17780 posts

Posted 30 August 2009 - 01:51 PM

QUOTE(Princeska @ 7. 7. 2009 - 22:39) View Post

UU, 1 teden? Ne, midva bova šla za 2, 3 noči. Nekaj takega. Eno noč pa najbrž na Dunaj, samo tam so pa tok dragi hostli :S

Za Dunja bi ti priporočala Hotel/hostel Korotan. Preko ga ima slovenska družina, je čistu v centru mesta, pa dost ugoden. Pozanimaj se če majo kake ugodnosti za študente, ko smo mi tam spali, je blo vedno kar precej študentov. wink.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#20 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17780 posts

Posted 28 March 2010 - 08:36 PM

jaz sem se čisto zaljubila v Prago. Super mesto je. Ko smo se prvo peljali skozi, mi je bila prva asociacija, da je podobna Budimpešti, pač predmestje. Ampak je waaaaaaaay lepša. Na žalost smo v mestu preživeli samoen dan, in imeli samo uro prostega časa. Upam da se mi bo nekega dne uspelo vrniti in si jo bolj podrobno ogledat.
Bili smo v fuuul lepem hotelu, metro stane 15-20 kron. Z angleščino je bolj slabo, razen v prodajalnah, kjer bi pomoje znali še kitajsko, samo da ti kaj prodajo. Drugače pa razumejo veliko pivo, pica, koliko stane, ... biggrin.gif
Študenti imajo popust pri vstopninah, tako da ne puščajte študentskih doma!!!!
In seveda mi je zaradi prazne baterije že dopoldne crknil fotoaparat, tako da nism mogla slikat toliko kot sm hotela. cry.gif wacko.gif wallbash.gif

Slike pa prilepim konec tedna, ko dobim še slike od kolegice ;)
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users