QUOTE(sajk @ 5. 8. 2010 - 10:04)
Fuck off pa politična korektnost. Zakaj se ne bi znali postavit enkrat za spremembo zase?
Tudi omenjanje cerkev za vsakim voglom v isti sapi meni izpade tako, kot da gre za staro dobro slovensko privoščljivost, ker sklepate, da gredo kristjanom muslimani najbolj na jetra.

Jaz se ne trudim bit politično korektna, samo izražam svoj pogled na to tematiko. V primerjavi s tabo, ja, bi rekla, da sem bolj odprta do drugih kultur in ver, pa ne pravim, da imam zato bolj prav, al karkoli že. Torej, še enkrat, ne "grem" se neke korektnosti in vljudnosti, to so RES moja stališča.

Ja seveda jim grejo. Kdaj pa kristjanom niso šle druge vere nekam? Vedno so bili vsi nekristjani neverniki, nevredni življenja do spreobrnitve. In obratno velja za islam.
Sicer obstaja ena peščica ver, ki ne razmišljajo na tak način in so mi ljubše, samo ko pride do islama in krplčanstva pa moram priznat, da sta to eni zelo podobni veri. Tudi židovska vera je "isti šmorn".
Dodala bi pa še, da me tudi tole financiranje Arabcev ne gane preveč. Saj tudi mi gradimo vsega boga z "eu" denarjem, pač bo pa tu pomagal tudi arabski svet. Seveda jim gre za to, da skrbijo, da gre njihovim vernikom ok po svetu, samo pri nas pa res mislim, da ne bi mogli imet večjega vpliva. No vsaj dokler se sem ne bi (strogo pogojno mišljeno) preselile trume radikalcev iz kakega "-stana". Kar je pa zelo neverjeten scenarij.
Pa, če pomislim, kako, sploh na vzhodu oz. nasploh izven Evrope, ljudstva precej ok shajajo v nekih multi vernih državah, se mi zdi, da se res "pričkamo" glede "tresenja gore", rodila se bo pa miš.

Pač ja, tudi drugod po svetu, kjer prihaja do sobivanja večih različnih etničnih ali verskih skupnosti, načeloma vse te skupnosti težijo k temu, da se držijo vsaka zase, oz. imajo pač ena svoja območja/okrožja, kjer imajo svoje ustanove itd. Kar tudi ni slabo. Samo, da spet ta situacija ne paše v Slovenijo, ker je premajhna, pa še ipak preveč enotna, oz. smo si njeni prebivalci nekak podobni in ni smiselno zdaj se ločevat na "kodrlajsaste" in "pikčaste".
Referendumi so pa bedni, ker se nanje vsipa truma ljudi, ki kot prvo niti ne vejo za kaj točno se gre, oz. niso seznanjeni z razlogi za nastale pereče situacije oz. s posledicami svojega glasovanja, kot drugo je pa lih to neznanje odličen poligon za podpihovanje raznoraznih prepričanjs strani takih in onakih političnih strank za svojo korist. Pa ne mislim tu samo na raznorazne "Jelinčiče", ampak tudi na ostale, saj imajo vsi politiki za kak čeber masla na glavah.