Evo nekaj informacij iz mojega 11 dnevnega potovanja po Poljski.
Potovali smo z vlakom. Šli smo zjutraj ob osmih iz Ljubljane, v Krakow smo prišli okoli desete ure zvečer.
Tam smo spali v hostlu (stari židovski del mesta), ki je bil NEVERJETEN. Imeli smo svojo sobo, urejen hostel in receptorke tako prijazne, da dol padeš. V treh dneh, kolikor smo bili v Krakowu so nas zmeraj ven peljale, na turo po diskoteh, organizirale kul večere..Krakow je men osebno eden izmed manj všečnih mest, ki sem jih videla na Poljskem. Zanimiv je utrip, morda kaka cerkev, in pa Krakowski grad (itak!).
Iz Krakowa smo šli v Varšavo. Moram povedati, da sem si jo čisto drugačno predstavljala.
Varšava je meni osebno eno najlepših glavnih mest. Seveda, če izvzamemo novi del Varšave, ki je itak čisto industrijski in tak..navaden..
Stari, prenovljeni del je pa NOR. Jz sm tok uživala v ogledu ulic, sedenju v luškanih kafičih, obkrožena s starimi (na videz) hišami, tisti glavni Varšavski trg (stari del mesta) je najlepši. Res, kakor, da bi prišel v nek drug svet.
Iz varšave smo šli v Torun, majhno mestece, nič posebnega, razen muzej Nikolaja Kopernika in pa Marie Curie (mislim, da je bil ta muzej tudi tam:))
Iz Toruna v Gdansk. NORO lepo mesto, tista dolga ulica in visoke, ozke hiše so prav fascinantne.
Kar se najbolj spominim iz Gdanska je naš hostel, ki je bil sosednja hiša od pogrebnega zavoda. Hostel je bil prav creepy. Vse je razpadalo in, ko si prišel notri je smrdelo po scanju in truplih!
Receptorka je bila ena obilna ženska, brez znanja angleščina, in izgledala je kakor, da bi imela downov sindrom. Tudi ona je bila neverjetno creepy.
Iz Gdanska v Sopot (en dan+Baltsko morje)..nič posebnega, razen morje je bilo dobesedno ČRNO.
FUJ.
Aja iz Krakowa smo imeli enodnevni izlet v Aushwitz. Ne znam opisat..Tole je tak MUST SEE!
Čutiš tisto temačno energijo, prisežem, da se vonja smrt. Jaz sem jokala ko dež med obhodom (pa sploh nisem takšna, da bi se me take zadeve tolk dotaknile!)
mačka figa.