Lenoba glede nege obraza
Posted 12 February 2009 - 08:42 PM

Posted 12 February 2009 - 08:46 PM

Posted 12 February 2009 - 09:14 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 12 February 2009 - 09:14 PM
Kar sm napisala, je res za ekstremno sončenje. To velja za tiste, k hodijo in v solarij in se sončijo, delajo kje na prostem itd.
Pomoje je raba kreme zaradi navlaženosti priporočljiva.
Poznam tudi dosti ljudi, ki ne uporabljajo krem, še celo po puder je ne dajo, pa imajo prfektno kožo.
Sama presodi- če se ti zdi, da te zateguje, da imaš mastno, ali suho kožo- je krema dobrodošla.
Raziskav je pomoje ogroooomno. Obstaja internetna stran medline- zbirka člankov in študij. Ziher se najde kakšen članek- nekateri so prosti tudi brez licence. Zdej nimam časa, da bi poiskala.
Drugače pa k se glih učim statistiko- raziskave na enem paru enojajčnih dvojčic ni dobra

(matr se delam pametno

Posted 12 February 2009 - 09:29 PM

[Napoleon]
Posted 12 February 2009 - 09:45 PM

Posted 12 February 2009 - 10:09 PM
Posted 12 February 2009 - 11:12 PM
da si bote laži predstavlale kak je blo z mano ko sm se rodila: nekak tkole

tale slika je v biistvu otrok z jagodičastim znamenjem, ki ponavad zgine v otroštvu, ampak js ga bom mela celo življenje.
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 13 February 2009 - 08:25 AM
Sama zadnje čase krčim izbor izdelkov za nego. Omejila sem tonik - ga ne rabim, uporabljam pa izmenično samo 2 kremi. Racionalizacija.

Posted 13 February 2009 - 12:58 PM

Posted 13 February 2009 - 01:10 PM
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 13 February 2009 - 03:54 PM
Trenutno uporabljam dvakrat na teden čistilno masko in za njo vlažilno na bolj suhih predelih.
Tonika pa ne rabim. Piling pa po potrebi.
Posted 13 February 2009 - 04:12 PM
Nedosledna sem pri kremah, ker jih uporabljam samo občasno. Imam nezahtevno kožo, normalno z rahlo mastnim T predelom in brez večjih nepravilnosti (med menstro kakšen mozoljček, druga ne). No, ampak meni tako ful ustreza - kokr začnem prepogosto uporabljat kreme (četudi ultra kvalitetne in zelo lahke ter seveda nekomedogene), čutim, da se mi obraz 'zapacava' in opažam več mozoljčkov. Tako da redno uporabljam samo kvaliteten antioksidantni in vlažilni tonik (trenutno od Murada), ponavadi zjutraj. Zvečer pred spanjem se namažem zgolj ene 2x na teden in sicer z vlažilno kremo z glikolno kislino.
Tako mi najbolj ustreza in sem vesela, da mi ni treba tolk sranja pacat na kožo. Aja, pozabla sem na čistilno masko - enkrat na teden uporabim Lushevo Magnaminty.
Posted 13 February 2009 - 04:25 PM
Priznam pa, da ni bilo vedno tako. Ko sem bila stara ene 15, 16 let si nisem MU zvecer spucala, ampak sele zjutri.

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 February 2009 - 04:28 PM
Zdej mam pač rutino, da vedno pred spanjem najprej dam dol MU, potem si umijem obraz in zobe, dam aparat notr pa se namažem s Cosmerbo

Pomojem je redna pa pravilna nega glavna do lepe kože.
After all this time?
Always.
Posted 13 February 2009 - 05:55 PM

Malo ga sračkam z zaščito. Sedaj, ko se bo začela pomlad bom morala nujno nujno kupit eno dobro kremo z UV, ker se bojim raka in gub kot hudič križa.
Skrbite za svojo kožo dokler ste mlade! Potem bo prepozno

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 February 2009 - 08:20 PM

Proti pretirano izsušeni koži (vsaj zdaj pozimi, zaradi gretja) si pomagam tudi v vlažilcem zraka.
Enkrat na teden si obraz očistim z znano metodo z ricinusovim in olivnim oljem. Tole mi res naredi super gladko, sijočo in lepo kožo, znebim se tudi večine ogrcev.
Posted 13 February 2009 - 08:44 PM
Nila, katero olje daš na kožo okli oči?
Šuša, a ti terapija z laserjem (predvidevam, da zato laser) kaj pomaga?
Posted 13 February 2009 - 09:06 PM

Posted 13 February 2009 - 10:04 PM
Nila, kaka metoda z ricinusovim in olivnim oljem je to?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users