Jump to content

Photo

Vlaženje zraka

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46019 posts

Posted 24 October 2008 - 11:00 AM

Prišli so hladni dnevi in s tem tudi ogrevanje prostorov. Zanima me kako kaj preprečujete suh zrak v prostorih zaradi centralne kurjave. Zračit prostorov sredi mrzlih dni ravno ne morš pretirano. Pri nas smo lani imeli posodico, ki si jo zataknil za radiator in v njo nalil vodo. Letos to zaradi preureditve pohištva v prostoru več ne pride v poštev pa me zanima ali ima katera ša kakšno drugo idejo.
  • 0

#2 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 24 October 2008 - 11:43 AM

Imaš prav neke vlažilce zraka, ampak mislim da niso neki ful poceni. Evo, sem tle našla nekaj linkov:

http://www.bestshop....CFQxUtAodhnbUyw

http://www.mimovrste...i-zdravje_pc-sp

http://www.dormeo.ne...rc=dormeo_ad266

Jaz imam zelo občutljiva dihala in z začetkom centralne kurjave, se pri meni tudi začne sezona suhega kašlja, razdraženih dihal, itd. Pozimi zato poskušam čim več prezračevat (vsaj enkrat na dan odprem okno na stežaj za 15 minut, saj bi se naj v tem času zamenjal ves zrak v srednje veliki sobi), pa na radiatorju imam posodico z vodo (kar kakšno iz kuhinje, keramično ali stekleno), da potem ta voda izhlapeva v prostor.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#3 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29709 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 October 2008 - 01:38 PM

delam isto kot DiLeMa, namesto skodelic (se tudi že letele po tleh), pa ponavadi vržem na radiator kakšno premočeno brisačo. prezračim pa zjutraj pred odhodom v kopalnico in zvečer tik pred spanjem.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#4 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 October 2008 - 06:06 PM

V Lidlu bodo v ponedeljek imeli ultrazvočne vlažilce zraka po 44€. Priporočam. Razne posodice, mokre brisače in podobno se ne morejo kosati z vlažilci.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#5 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 08 November 2008 - 05:25 PM

jaz imam pa ravno obraten problem - preveč vlage v stanovanju ... ker je v bistvu cel objekt čist na novo in se še suši poleg tega mamo pa pvc okna in vrata (ne lesenih) in stvari zgleda "ne dihajo". skos zračimo pa kurimo, sam ni to to ... any suggestions?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#6 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 November 2008 - 06:21 PM

Dobi se taka posebna sol, ki nas veže vodo.

http://www.uhu.si/Ca...p?ID_Product=65

Zadeva je kar v redu, fant jo tole imel v bivšem stanovanju pa je pomagal.

Aja, zadeva te pride nekak med 5-8€, to sol zamenjas oz. ko se stopi na ene 2 meseca. Ena te pride ene 3€. Se pa dobi to v baumaxu pa takih štacunah.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 08 November 2008 - 06:28 PM

je prinesla včeraj lastnica stanovanja nekaj podobnega temu, upam da bo zdej kej boljš (do zdajle še ni kake opazne razlike sicer).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#8 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 November 2008 - 06:34 PM

Jah, po moje je naslednja stopnja sam še tista mašina, ki je temu namenjena. Tisto je pa kar drag špas....
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#9 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46019 posts

Posted 08 November 2008 - 07:27 PM

Solne lučke tudi nase vežejo vlago, če kaj zares pomagajo ne vem, ker pri nas ni takih problemov.
  • 0

#10 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 09 November 2008 - 10:49 AM

Še najbolj zaleže mokra cunja na radiator-dokazano.
  • 0
IPB Image

#11 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32290 posts

Posted 09 November 2008 - 02:51 PM

Ja, samo to se dokaj hitro posuši...
jaz imam lepo keramično posoico vedno napolnjeno z vodo obešeno na radiatorju.
  • 0

#12 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 09 November 2008 - 05:12 PM

Imam tiste posode, ki se na radiator obesijo pa ne pomaga preveč. Brisača je tudi bolj za silo. Imam pa še eno tako napravo, ki prav paro dela, ta je še najboljša.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#13 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 10 November 2008 - 08:41 AM

preden se vam stanovanje popolnoma ne posuši, kupi v kakšnemu merkurju sušilce zraka, ki imajo neko snovm ki nase vežejo vlago iz prostora. in res pomaga.
  • 0

#14 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 10 November 2008 - 08:53 AM

imate klimo ki tudi greje? klima suši zrak. to zna pomagati.
Tisti sušilci zraka so precej dragi, da pa se jih tudi sposoditi:
http://zibro-shop.si/razvlazevalec/ - cena 200+€
http://www.agregat.s.../susilci_zraka/
http://www.eisbar.si/index.php

• 0

#15 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 11 November 2008 - 04:52 PM

ne, gretje mamo na elektriko, nič klime. bomo še mal pogledale, hvala za linke wink.gif
  • 0

#16 patty

patty

sramežljivec

• Člani
  • 50 posts

Posted 12 November 2008 - 08:26 PM

Jaz mam tudi v stanovanju probleme s pretirano vlažnostjo, vendar le v spalnici, ker je zunanja stena. In mi nič ne pomaga, ne redno prezračevanje in ne odstranjevalec vlage, ki sem si ga kupila (Ceresit stop, ko daš tableto notri in drži caa. 2 meseca). Sem že čist obupana, ker ful grdo zgleda. cry.gif
  • 0

#17 Vrtnica

Vrtnica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 182 posts
  • Interests:Arhitektura, medicina, restavratorstvo

Posted 06 December 2009 - 04:28 PM

Da ne bi nove teme odpirala bom tu vprasala.

A ima katera izkusnje z ionizatorjem? Kaksen se vam zdi?
  • 0
lp, Vrtnica

#18 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 December 2009 - 06:09 PM

Mi ravno te dni razmišljamo, da bomo nabavili. In to 2.
Zapičili smo se v tega: KLIK

Meni se zdi fina stvar, izkušenj nimam, ampak na podlagi nasvetov kompetentnih osebkov mislim, da je obvezen. -)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#19 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 06 December 2009 - 10:23 PM

Jaz imam tega in mi je ful cute, pa učinkovit tudi:

http://www.dormeo.ne...cat_12746_other

Lahko se ga tudi uporablja kot lučko, pa precej mali in nemoteč je.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#20 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 December 2009 - 10:38 PM

Deluje zelo simpatičen (je pa res, da ni izključno samo ionizator), ampak meni so izdelki "121 v enem" a priori kar malo odbijajoči. Pa sumljivo poceni je za vse to, kar ima.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users