.

Kdaj so prava leta za otroka?
Posted 11 July 2005 - 04:01 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 11 July 2005 - 04:15 PM
Posted 11 July 2005 - 04:21 PM
Posted 11 July 2005 - 05:03 PM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 11 July 2005 - 06:56 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 11 July 2005 - 08:00 PM
to so tudi moje besede

If touches were tears I would cry,
If love was water I'd give you the sea,
And be with you for all eternity...
Posted 11 July 2005 - 08:56 PM
Tko da razmišljam da bi mela otroka pri enih 25ih... to bo čez ene 5,6 let.

Love - like you've never been hurt before and
Dance - like nobody's watching...
Posted 11 July 2005 - 10:47 PM
Posted 12 July 2005 - 12:50 AM
........no, za moje pojme si prav napisala. Čeprav se strinjam tudi z Lumpyko, ko je napisala, da raje prej kot prepozno.
Posted 12 July 2005 - 12:53 AM
........no, za moje pojme si prav napisala. Čeprav se strinjam tudi z Lumpyko, ko je napisala, da raje prej kot prepozno.
Ja, tudi jaz se strinjam s tem, da je boljše imeti froca prej, kot pa prepozno. Ali pa, kot je že moje dolgoletno prepričanje, sploh ne imet froca. :=)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 12 July 2005 - 01:41 AM
)
moja mat jih ma 53,stari 52,jz sm 22 in se mamo prou fajn;)mam barat k je 10 let starejši in je pač mama imela mene mal bol pozno...samo sploh ni blo štal u vezi puberteta/mena...cccc...nikol,res,tko,da je to tud odvisno od človeka-mame al pa fotra kaka sta
Posted 12 July 2005 - 07:31 AM
Problem pa nastane, ker študij (če delaš redno) traja do 24 leta, če zabluziš, še toliko dlje

Potem si moraš pa službo najdt in je tudi problem, ker te nihče ne vzame ali pa bi rad več vživljenju. Ko dobiš, bi pa verjetno rad dokazal, da si se na faksu kaj naučil, pa pride malo kairera v ospredje in glej ga

S tem, da moraš vmes še stanovanje nekako dobit (tisti, ki nimam sreče, da bi imeli botre), pa malo potovanje in norenje,....
Moja meja za otroka se je zdaj premaknila tam okoli 30 leta (ali kakšno leto čez). Vem, da bodo v puberteti, ko bom jaz imela 50, ampak sem trenutno še v sebični fazi in bi rada še kaj zase naredila.
Sem mnenja, da raje zdaj uživam, kot pa pri 50-60 (če jih bomo sploh dočakali).
Če me pa kakšna panika zagrabi (kar je vedno bolj pogosteje), da bi celo jaz imela malo štručko doma, grem pa h kakšni koliegici in me ideja kmalu mine.
Je pa res, ko prideš v malo globja 20-ta in še, če si že par let s fantom, so ta butasta vprašanja "kdaj bosta pa vidva kaj mela" ZELO nadležna.
Se kdo kdaj vpraša, da se par mogoče trudi zanosit, pa ne more in s takimi vprašanji se samo še stopnjuje pritisk na niju.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 12 July 2005 - 08:20 AM

Posted 12 July 2005 - 04:14 PM
In kaj si hotela s tem povedat? Nič me tako ne razp... kot če vidim zapisano nekaj, kar se mi bere kot neumnost - ob tem pa NOBENEGA! argumenta, ki bi me lahko prepričal v nasprotno.
Torej - kaj je narobe, če ima starš pri 50. otroka v puberteti?

Moje osebno mnenje je: leta nimajo veze. Sam moraš biti pripravljen na otroka, odgovoren do otroka in to je to. Če ne- ga raje ne imeti.
Posted 12 July 2005 - 04:21 PM
Torej - kaj je narobe, če ima starš pri 50. otroka v puberteti?

.
Ja

Posted 12 July 2005 - 06:22 PM
Se mi pa tukaj postavlja vprašanje posameznikove osebne zrelosti vs. njegovi starosti. Če bi imela možnost izbirati, bi raje imela zrelega in starejšega starša kot pa premladega. (No ja, mogoče v prvem razredu OŠ ne bi tako mislila, heh. Ampak v globalu pa kar.)
Kakor koli, moje izkušnje mi kažejo, da pri maltretiranih otrocih napr. nikoli ni problem v starosti oz. mladosti staršev, pač pa v osebnostnih značilnostih in defektih staršev - in po moje bi kar to moral biti kriterij, ali sploh in pa kdaj imeti otroka.
Posted 08 May 2012 - 12:14 AM
Jaz sem mnenja, da leta niso toliko pomembna kot je zrelost posameznika. Medgeneracijska razlika je tako ali tako že prisotna, pa če imaš otroka pri 18 ali pri 40. In ne vidim ovire, da bi lahko tudi starejša mama bila prijateljica s svojo hčerko, čemur sicer nisem najbolj naklonjena, ker po mojem mnenju mora bit starš v prvi vrsti starš svojemu otroku in ne prijatelj.
Ko gledam svoje sovrstnike, ki se jim rojevajo otroci ugotavljam, da se v tej vlogi še nikakor ne vidim, pa čeprav je enkrat nekdo omenil, da so mid-20s najprimernejša leta za starševstvo.
Posted 08 May 2012 - 05:58 AM
Moja teta ima otroka, ki je star 8 let. Zdaj pri 40 se je namislila da bi še!!!! In šla v IVF postopek. In pač vsadijo 2. Se pravi lahko ima dvojčke. Kljub enemu otroku, se je zdaj odloča za to. Stric bo pa zdajle 44.
Katastrofa. S tem da ona nima službe - niti je ne išče.
Meni je to tako bolano in nepremišljeno, da ni za govorit.
In na koncu bodo vnuki njegove sestre (moji otroci) in njegovi otroci približno enako stari. Hilarious.
Jaz želim otroka čimprej, oziroma, ko bo ratal. Ne mislim se s tem obremenjevat, čakat na moment "zdaj pa dajva" pa tud ne.
Enostavno ne bom več uporabljala zaščite in če bo kaj - prav, če pa ne pa tudi ni panike.
Posted 08 May 2012 - 06:43 AM
res sem malo zavistna na eno prijateljico, ki ima pri 39ih letih že srednješolko in je zato free as a bird. in ko cel družba išče varstva, kupuje plenice in se ukvarja z vzgojo, nam ona veselo ponuja svojo hčerko za varuško. v glavnem zdi se mi fino, da sta z možem tako mlada in že ven iz otrok. ampak jaz si ne redstavljam, da bi imela tko mlada otroke.
Posted 08 May 2012 - 07:49 AM
Srečo imava, ker ima celotna najina družba približno enako stare otroke, tako da smo vsi v istem dreku (glede varstev, potreb na izletih dopustih,...)
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users