Jump to content

Photo

Brezžični internet - vaše izkušnje??

• Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 January 2008 - 09:51 AM

V kratkem namerevam zrihtat brezžični dostop do interneta doma, pa me zanimajo vaše izkušnje v zvezi s tem - katero opremo imate, kako vam deluje vse skupaj... Ima morda kdo Linksys opremo?

Pri nas je tako, da bo zadeva morala delat skozi vsaj skozi dve nadstropji v hiši, poleti pa še raje 3 oziroma okolica hiše.
Imamo dva PC-ja in dva prenosnika v bajti največkrat, za PC-ja niti ne bi prišlo v poštev,
bolj me zanima za prenosnike, kaj je še potrebno vse uredit... Nimam kaj dost pojma sploh, no.
Tako da vse, kar boste napisali, bo zelo dobrodošlo. smile.gif
  • 0

#2 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 05 January 2008 - 10:22 AM

Ko sem jst dobila prenosnika, sem si tud hotla brezžično povezat. Sem šla tud kupt tisto kartico, ki jo vtakneš v računalnik, ampak me sploh ni hotlo povezat, ne vem zakaj ni zaznalo. hmm.gif Tako da sem pol kar s kablom povezala, samo če bi se dalo bi šla na brezžično.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#3 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 January 2008 - 10:28 AM

Kolkr jst vem, je treba kupiti brezžični router, jst gledam recimo tegale zdaj, se mi zdi dokaj ugoden: http://www.mimovrste...linksys-wrt54gl
  • 0

#4 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 January 2008 - 10:37 AM

_M_, mi imamo točno tega že skoraj dve leti in dela ko šus. Z bratom sva oba zadovoljna in glede na to, da je on računalničar, bi ga že zamenjal, če mu ne bi kaj ustrezal. Mi mamo tri računalnike in še bratovega službenega. Ta službeni in moj NB v sobi imata wireless povezavo in je signal vedno dober. Ruter je v pritličju, jaz sem pa v prvem nadstropju na drugem koncu hiše in dobro lovi. Lovi pa tudi v drugem nadstropju in zunaj. Se pa včasih zgodi, da me vrže dol, kadar imamo prižgane tri računalnike in je en na polno obremenjen zarad Azureusa in e-Mule. Pol grem pač mulo ugasnit in je vse ok.
  • 0

#5 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 January 2008 - 10:53 AM

O super, Frida!
Saj sem brala malo ocen na netu in to znamko nasploh ful pohvalijo, da je res 1A zadeva.
Tud prjatlca ma tega in je zadovoljna.
Kaj pa sama nastavitev, ko ga dobiš, je zakomplicirano?
Pa potem za prenosnika rabim še kaj, kako kartico??

Je pa zanimivo, ko brskaš malo med ponudbami na netu, kako različne cene so za isti izdelek,
tega recimo dobiš od 60 € dalje, vse do 90 blink.gif , za kolikor ga prodaja Telekom, kriza!
  • 0

#6 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 January 2008 - 10:57 AM

_M_, dej sam da se moj braco zbudi, ga bom mal zaslišala in bom napisala vse, kar morš vedet. Jest se ne spoznam na to prav nič, ker mi on vse zrihta smile.gif

Ja, vem pa to, da boš mogla wireless zaščitit s kodo, ker potem bo kakšen sosed ujel tvoj signal in to veselo izkoriščal.
  • 0

#7 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 January 2008 - 10:58 AM

OK, thanks.gif
  • 0

#8 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 05 January 2008 - 11:15 AM

Aha, no, pol je men takrat manjkal router. Sej se mi je zdelo, da bo neki tazga. huh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#9 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 January 2008 - 11:16 AM

Jaz imam raje kablovje. Wireless nikoli ne bo delal tako kot preko kabla.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#10 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 January 2008 - 11:23 AM

Sonchika, se ne strinjam. Jaz ne opazim niti ene razlike, če sem na računalniku, k ima kabel al pa na wirelessu. Tko da... Mogoče je pa odvisno, kaj delaš. Za moje potrebe ni razlike. Hitrost je namreč ista.
  • 0

#11 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 January 2008 - 11:25 AM

Če je vse naštiman tako, kot je treba, dela vse kot urca;
sem prebrala veliko o tem, uporabniki tega linksysa so izredno zadovoljni, baje naprava vleče tudi skozi 3 nadstropja... Če ni OK, ga pa itak lahko vrneš.

Men gre recimo predvsem za to, da bi lahk šla s svojim prenosnikom tud v dnevno, na teraso ali pred hišo, kar zdaj ne morem, ker imamo vso napeljavo locirano v najvišjem nadstropju, v moji sobi, pa še spodaj do sestrinega računalnika je potegnjen kabel.
Pa če sva z mojim oba vsak s svojim prenosnikom v moji sobi, vlečeva tiste kable vse križem rolleyes.gif
Saj če sedim za mizo itak ni panike, kabel res ni noben problem,
ampak jst bi rada recimo surfala po netu v dnevni (zdaj ne morem, ker ga tam nimam kam priključit), ko moj po TV gleda svoje film, ki mene ne zanimajo, hehe thumbup.gif

• 0

#12 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 05 January 2008 - 11:38 AM

Jaz uporabljam Linksys tudi že 2 leti, sicer mi občasno javlja Omejena ali Prekinjena povezava, ga morem pol ven zmaknit in nato normalno deluje naprej. V paketu sem dobla ono kartico za v računalnik ter ruter. Sicer če ma laptop intergriran wi-fi, pol te kartice niti ne rabiš. Zraven dobiš slikovno gradivo kak narediti po korakih, tak da sem si kar sama inštalirala, ker je simp ko pasulj wink.gif
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#13 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 05 January 2008 - 11:47 AM

V stanovanju v ljubljani imamo brezžični net, router je linksys. Fantu na navadnem računalniku dela normalno. Na mojem laptopu pa je kr neki. Signal je poln, a me redko poveže na net. So določena točke v sobi kjer rata, večinoma pa ne. Fulkrat me tudi dol vrže. Router je skoraj nad sobo. V kuhinji, ki je dlje od routerja pa teh problemov ni.
Nimam pojma v čemu je finta. Kakšna ideja kako popravit?
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#14 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 05 January 2008 - 12:22 PM

Mi imamo doma Netgearov router že kaki dve leti. Zdaj glede povezave je tako, da že tako ali tako nimamo neke blazno dobre povezave, kar se potem na tistem PC-ju ki je na wireless povezavi včasih fajn pozna, še sploh ko ima brat vklopljen e-Mule ali torrente. Včasih se zgodi, da povezava kar mrkne, potem pa se spet naenkrat poveže. Ampak to tako malo krat, da ni neke panike. Računalnika pa sta v istem nadstropju, vmes sta dve steni, od katerih je v eni vsa napeljava.
  • 0

#15 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 January 2008 - 12:25 PM

_M_, braco se je zbudil in v bistvu povedal isto kot Blondi. Pri routerju dobiš vsa navodila. Pogledat moraš še, če imaš v računalniku že vgrajeno kartico. In ne pozabit zaščitit svojega interneta, da ne bojo sosedje kradli. Če si v hiši, bi moral imet sosed sicer precej močno anteno, pa kljub temu, za blok je pa to nujno.
  • 0

#16 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 05 January 2008 - 01:33 PM

Ja, glede sosedov ni panike, smo dokaj na samem, thumbup.gif hehe, najbližja hiša je na sosednjem gričku.

Medtem sva tud z mojim že predebatirala in mi ga je naročil v eni spletni trgovini točno tega zgoraj, za 61 €.
Tako da zdaj sam čakm, da ga dobim in da takoj inštaliramo zadevo.
Hvala vsem za mnenja, sama poročam drug teden, kaj in kako.
Aja, kartice pa ne rabim, ker mam "tisto" že v računalniku. oops.gif
  • 0

#17 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 January 2008 - 01:48 PM

Fajn ceno sta najdla.
  • 0

#18 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 07 January 2008 - 09:22 PM

Waaaaaaa, thumbup.gif sem ga dans dobila, moj se je neki časa matral z inštaliranjem pa vse,
končno pa vse dela kot je treba, superca je tole res.
Zdej pa se selim po celi bajti z računalnikom v naročju in testiram...
  • 0

#19 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 08 January 2008 - 09:23 AM

Ful dober občutek ane? thumbup.gif
Jaz se spomnim, da sem bila čist iz sebe od veselja, da imam lahko lap topa v sobi kjerkoli, oz. po celi bajti. Prej pa samo tisto škatlo dol v eni sobi.

• 0

#20 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 January 2008 - 07:14 AM

QUOTE(sonchika @ 5. 1. 2008 - 11:16) View Post

Jaz imam raje kablovje. Wireless nikoli ne bo delal tako kot preko kabla.

Čez železobetonske stene res ne (Faradejeva kletka), ampak znotraj le-te, ali pa po celotni hiši, kjer ni preveč železja ... je super. smile.gif Linksys super dela.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users