J.R.R. Tolkien
Posted 04 July 2007 - 07:57 AM
Govorim o knjigah kot so Hobbit, Lord of the Rings trilogija, Silmarilion, Unfinished Tales, The History of Middle Earth, ...
Vprašanja, odgovore, komentarje in druge zanimivosti na karkoli povezano napišite sem!
Cuio nin mellyn!
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 04 July 2007 - 10:53 AM

Pa lih prejšnji teden sm s fantom še enkrat pogledala vse tri filme skozi (on prvič), in predvčerajšnjim sva bla na izletu, sva se peljala mimo nekega mesta na hribu in on reče: To zgleda kot uni tvoj Mordor! V bistvu je zgledalo kot Minas Tirith, in še to samo zato kr je blo na hribu

Vprašanj in odgovorov pa niti nimam.
Aja, kdaj pride film Hobit?
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 July 2007 - 12:58 PM
Kar se pa tiče vilinice pa res kul. A to pomeni da tudi Sindarin/Quenya jezik kaj obvadaš?
Sicer pa nisem striktno mislil samo vprašanja/odgovore, ampak tudi komentarje in druge zanimivosti.
EDIT:
Ko si že omenila rune. Rune generator
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 04 July 2007 - 04:42 PM

Aha, pozabla sm omenit da obožujem muziko iz filmov

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 July 2007 - 04:50 PM
miislim da cca 8 eur v Konzorciju. Lepo vsi akterji pojasnjeni plus slike.
Posted 04 July 2007 - 04:54 PM

Ma nevem, mene ful pritegne zgodba in samo dogajanje, imena krajev in kšnih stranskih oseb komot zamešam, ampak mi je fenomenalno dodelano in vse.
Jst bi ful prebrala še druge knjige, a kaj, ko jih v knjižnici seveda ni, še od svete trilogije pri nas premorejo samo en al dva izvoda od vsake.

Posted 04 July 2007 - 05:00 PM
Konzorcije je knjigarna v centru Ljubljane.
Za vse kar se tiče Tolkienovega sveta poglej Encyclopedia of Arda!
Jaz že dolgo časa nagledujem LOTR trilogijo v eni knjigi, 50th anniversary edition. Kmalu!

Posted 04 July 2007 - 05:04 PM

A sva tle osamljena bralca fantazije

Posted 04 July 2007 - 05:21 PM

Ti dve sta od ene angleške založbe, tale spodaj pa je od ene ameriške (se mi vsaj zdi)

Posted 04 July 2007 - 05:39 PM
Filmi so pa krasni, res. Pa drugače ne maram filmov, posnetih po knjigah (ponavadi knjigo razvrednostijo oz. ji delajo krivico), ampak ob ogledu teh filmov sem pa resnično uživala, tudi fotr je nor nanje in imamo vse tri original devedeje.
Nisem pa drugače noben frik, ne znam vilinščine in teh znakov.

Posted 04 July 2007 - 06:29 PM

Dilema, sej ko sm jst prvič brala, me tudi ni preveč pritegnilo in za pol stvari sploh nisem vedla, za kaj se gre, je pa res, da sm bla stara okoli 11

Jst tudi ne maram filmov, posnetih po knjigah. Če sm že prej prebrala knjigo, me blazno moti vsaka razlika in mi je pol igralcev totalno zgrešenih, ker že mam svojo sliko v glavi, če pa potem berem knjigo, sm pa malo jezna, kr nekako nimam možnosti, da si sama ustvarim vtis.
Se pa strinjam, da so filmi odlični, glede izvedbe me motijo samo nekateri pretirano hollywoodski deli (Legolasovo skejtanje po stopnicah

Posted 04 July 2007 - 06:47 PM
Jst tudi ne maram filmov, posnetih po knjigah. Če sm že prej prebrala knjigo, me blazno moti vsaka razlika in mi je pol igralcev totalno zgrešenih, ker že mam svojo sliko v glavi, če pa potem berem knjigo, sm pa malo jezna, kr nekako nimam možnosti, da si sama ustvarim vtis.
Ja, se totalno strinjam.
glede izvedbe me motijo samo nekateri pretirano hollywoodski deli (Legolasovo skejtanje po stopnicah

S tem tudi.

Posted 04 July 2007 - 07:20 PM
Drugač pa vsaka čast Tolkienu kak je vse to v nulo naštudiral.
Vidla tut vse 3 filme, me pa prav zanima kakšna bo igralska zasedba v Hobbitu. Upam da bodi enaki igralci kot pri LOTR.
[Napoleon]
Posted 04 July 2007 - 07:27 PM

Takrat je bilo prav super. Večina ljudi, s katerimi sem se srečevala, knjige niso poznali. Zdaj pa že vsak vse ve.
Pa naj še jaz povem, kaj se skriva na mojih policah:

- The Lord of the Rings
- The Silmarillion
- Unfinished Tales
- The Silmarillion
- Slimarillion
- Hobit
- Gospodar Prstanov
- Drevo in List
- LOTR 1 DVD
- LOTR 2 DVD
- LOTR 3 DVD
Vsako knjigo prebrala kakih 3-5x, filme pogledala vsakega najmanj 3x.

No, pa dovolj o tem...
Verjetno ste pa tudi že vsi slišali za slovensko društvo GIL-GALAD, a ne? Je prav lepo, da imamo tudi pri nas kaj takega.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 04 July 2007 - 07:28 PM
Posted 04 July 2007 - 09:02 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 05 July 2007 - 07:39 AM

Filme sem gledala vsaj 3 krat (director's cut tudi). Meni so filmi zelo všeč, kakšnih pretirano 'holivudskih' delov nisem niti opazila.

Nekaj časa sem celo prebirala Gil Galad stran, potem pa malo pozabila na vse to.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 July 2007 - 08:16 AM
Kaj je Crna? A ne maraš fantazijskih svetov? Samo hard-core reallity?
Nesmrtna, a to imaš dve različni izdaji Silmariliona, v slo in v ang, ali kako?
Se strinjam, dajo je sedaj že ogromno ljudi prebralo knjigo, a to v glavnem LOTR in Hobbita. Silmariliona in pa ostale Tolkinenove spise pa le redki. Pa tudi večina to bere v slovenščini, kar se mi zdi velika napaka. Je pa dokaj zahtevno besedilo (Hobbit niti ne toliko) za brat v ang.
Meni tudi niso všeč nekatere zadeve v filmih. V mislih imam tudi da bi malo naredil Hsul's Cut verzije, samo to pa vzame čas.
Kljub GilGalad društvu pa ne vidim razloga, da ne bi mogli še tukaj o tem debatirat.
Posted 05 July 2007 - 09:48 AM
Kaj je Crna? A ne maraš fantazijskih svetov? Samo hard-core reallity?
Nesmrtna, a to imaš dve različni izdaji Silmariliona, v slo in v ang, ali kako?
V bistvu imam 3 različne izdaje, ja - dve angleški in eno slovensko (slovensko sem pozabila napisat na seznam, bom popravila).

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 05 July 2007 - 10:41 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users