Vitamini, minerali, dodatki k prehrani
Posted 03 November 2006 - 07:40 PM
Danes sem si kupila B12, po nasvetu zdravnice. Občasno pa samo spijem šumečo multivitamisko tableto.
Kakšne izkušnje?
Posted 03 November 2006 - 07:57 PM
Ja, da ne pozabim - kalčki vseh vrst so odličen vir vitaminov in mineralov.
Drugače sem pa ravno danes brala v članku o vitaminih, da so tablete (obložene s filmom) boljše kot šumeče.
Bom še enkrat nalepila link do člančiča:
http://24ur.com/nasl...031_3083246.php
Posted 03 November 2006 - 08:44 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 03 November 2006 - 11:42 PM
Pa občasno pijem Donat Mg.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 November 2006 - 11:53 PM
(ok, tu in tam- pred in med fešto vzamem še kakšen FerrumLek).
Pablo Picasso
Posted 03 November 2006 - 11:53 PM
Drugače se mi pa to zdi tak zapletena reč. Zavedam se, da s svojo prehrano definitivno ne vnesem dovolj vseh potrebnih snovi, ponavadi čisto nepotrebne. Problem je, ker se ne spoznam tk na prehrano in en znam ocenit, kaj mi manjka in česa je preveč (gledano s strani vitaminov, mineralov...ne kar se tiče junk-healthy food). Potem pa se spet bojim, da ne bom kje predozirala zadeve, akr je spet slab...hkrati pa bi si očitala, zakaj nisem kdaj kaj vzela, pa ne upam. Tut jaz sem skeptična glede teh umetnih zadev, samo s prehrano resnično ne zmorem uravnavat vsega. Saj enmu zdravemu človeku ni blem, če mu par tednov česa manjka, če ma pa človek kako bolezen in je občutljiv na to, pol se pa hitr zamisliš
Ja, si obljubljam, da se bom malo poglobila v vso to stvar.
Posted 04 November 2006 - 12:00 AM
kaj železove šumeče tabletke se dajo v trgovini kupit? ali pa v lekarni.
jaz sem čula, da ta B kompleks povečuje apetit.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 November 2006 - 12:01 AM
V celotnem sistemu. Nevrološki bolniki so ponavadi uni z artritisom, multiplo sklerozo ipd.
Posted 04 November 2006 - 12:26 AM
Mineralov pa tudi ni nikoli preveč.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 November 2006 - 12:29 AM
ker sem že včkrat brala tudi za primer vitamina C, da zna priti do pi....., če predoziraš.
Posted 04 November 2006 - 12:55 PM
Posted 04 November 2006 - 01:33 PM
Ne, to ni TA živčni sistem. Nisem misla živčni v stilu psihe. Pač pa živčni sistem-prenos dražljajev v mišicah.
V celotnem sistemu. Nevrološki bolniki so ponavadi uni z artritisom, multiplo sklerozo ipd.
aha
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 November 2006 - 02:22 PM
Zdi se mi vredu in uporabna vsakodnevna zadeva, pa še nima nobenih dodatkov noter.
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 04 November 2006 - 03:24 PM
Posted 04 November 2006 - 04:42 PM
Vitaminske tabletke je treba jemati samo namensko. Kar pomeni, ce ugotovis (sam ali z zdravnisko pomocjo), da ti nekaj primankuje potem to probas nadomest. Jemanje kar tako, ker se ti zdi to moderno ni glih priporocljivo.
Primerno se mi zdi jemanje multivitaminskih tablet takrat, kadar si se recimo ukvarjal s sportom, ker ti ta pokuri dosti mineralov, polek tega pa rabis se vitamine in minerale za obnovo.
Normalno ce si slabokrven in ves cuden je jemanje tud priporocljivo.
Ni pa jemanje vitaminov neko nadomescanje zdrave prehrane!!!!!!
Zdrava prehrana je se vedno daaaalec na prvem mestu in se da z njo dobit vse kar rabis.
Se ena stvarca...kupovanje posamicnih tablet (npr. B-komleks, C vitamin, Kalij, Kalcij...), z namenom da potem jes vse skupaj, je totalna bedarija. Najvec od tega ima samo tisti ki ti je to prodal. Zadeva je enaka, kot ce bi vzel eno dobro multivitaminsko tabletko.
Posted 04 November 2006 - 09:49 PM
Posted 06 November 2006 - 08:58 AM
Jest tud jemlem iste tsbletke! Vse majo kar rabis!
Posted 06 November 2006 - 07:42 PM
Kako opaziš da ti nečesa primankuje. Meni se pogosto smoti, dokaj pogosti glavoboli (izvzeto zaradi šole in stresa). Včasih pridem skoraj zadihana v 2. nadstropje, kar normalno ne. Pa vse kosti mi pokajo da je kaj, še ramenski sklep, kolena, komolci, zapestja, gležnji, prsti na nogah in rokah, vrat, čeljust...
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users