Ok, sploh ne vem kje naj začnem Pa tudi ne vem, če koga res zanima vseh 10+ korakov v negi. Bom napisala o parih izdelkih, ki jih imam, če pa koga kaj zanima, naj pa vpraša Samo v Koreji je menda več kot 2000 različnih firm, ki delajo kozmetiko in je temu nemogoče slediti. Se pa lahko skoraj vedno zaneseš, da boš našel izdelek, ki bo imel sestavine 100x boljše kot katerikoli zahodni izdelek (in japonske kreme s SPF, ki jim nobena druga ne seže do kolen). Za nižjo ceno.
Sidmool Royal Honey Peptide Deep Moisture Sleeping Pack
Sleeping pack je posebnost korejske kozmetike. Nanese se ga čisto na koncu, da zapečati vse, kar naneseš pred tem. Ta vsebuje 40% ekstrakta medu (pa propolis, matični mleček, hialuron, kolagen...), je prozoren gel brez vonja, rahlo lepljiv, ki se popolnoma vpije. Zjutraj je koža navlažena in napeta. Sicer ga je samo 40ml, ampak se maže kot puter. Cena ni pretirana, malo nad 10€.
Sulwhasoo Concentrated Ginseng Renewing Cream
Najbolj znana high end korejska kozmetika ene od top 5 najbolj inovativnih firm na svetu. Delajo hanbang kozmetiko, to pomeni iz tradicionalnih zelišč. Tudi vonj je tak, da te na rit vrže (cena tudi, vsaj 5x), čisto love/hate. Krema je precej hranilna in vlažilna in ni primerna za mastno kožo. Meni malo maši pore.
Su:m37 Secret Programming Essence
Še ena HE firma. Ta esenca (malo gostejši tonik) vsebuje okoli 80 naravnih izvlečkov. Diši nekako cvetlično, ampak se ta vonj kmalu razdiši. Ne vidim nekih blaznih učinkov, je pa še kar vlažilno pa fino se mi zdi, ker dajem toooliko aok gor Te fermentirane esence so med bolj priljubljenimi izdelki in je kar veliko cenejših alternativ.
Skin Watchers Ceramizing Essence Toner
Tole je dupe od Dr. Jart Ceramidin esence, ampak precej cenejši (150ml, 12€). Konsistenca spominja na DDMG od Clinique-a in je ena najbolj vlažilnih stvari. Če mi zateguje kožo, tole v trenutku navlaži. Spet en kup dobrih sestavin.
Če je še katera kaj probala, naj kar napiše Jih bom tudi jaz še v prihodnje.