čudesa sveta
Posted 21 September 2005 - 06:55 PM
men je največje čudo sveta piramide v egiptu. kako so jih to zgradil. čist so popolne. še za milimetr se niso zmotl. a mislte da so lohk ljudje zgradil neki takega ali pač... ?
Posted 21 September 2005 - 07:50 PM
men je največje čudo sveta piramide v egiptu. kako so jih to zgradil. čist so popolne. še za milimetr se niso zmotl. a mislte da so lohk ljudje zgradil neki takega ali pač... ?
...kako to misliš? Seveda so jih ljudje gradili....kdo pa drug ?
btw: sem slikala piramide z letala - res dobra fotka.
Posted 21 September 2005 - 11:05 PM
Posted 21 September 2005 - 11:09 PM
ahahaaahahahhaaaaa,sajk!!!!!!!!!!! 8)
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 23 September 2005 - 05:21 PM
sem tud sama slišala, da naj bi bila Sfinga narejena 11 tisoč p.n.š. ko Egipčanov še ni bilo... utemeljujejo pa s tem, da so na Sfingu sledi vodne erozije, in v tistem času naj bi bilo tam zeleno območje in ne puščava.
Po pravici povedan v vesoljce verjamem... ne zdej, da se glih med nami sprehajajo ne, sam da so nekje drugje tud, mogoče ne glih v enakem času kot mi...
Posted 23 September 2005 - 05:23 PM
Posted 23 September 2005 - 05:27 PM
Posted 23 September 2005 - 07:25 PM
...kako to misliš? Seveda so jih ljudje gradili....kdo pa drug ?
btw: sem slikala piramide z letala - res dobra fotka.
ja ne vem. možno da so jih ljudje. sam usen je ful neverjetno. te piramide so okol 160 metrov visoke, narejene iz blokov ki so težki okol dve toni in so jih kopal 100(nism čist sigurna če je 100) km južneje od piramid.
piramide pa so ble tko zgrajene da nisi mogel po stenah hoditi ker so ble čist gladke in si se dol odpelu.
mogoče so jih pa res ljudje zgradil
Posted 24 September 2005 - 02:35 PM
Besedilo je kopirano iz enega drugega foruma!
Kako so gradili piramide je več teorij, kar pomeni, da je tudi možnosti več in to vsekakor ni neznanka ali nemogoče. Je pa zelo veliko podvig.
Tak podvig pa zmore samo skupnost - država, ki je vsaj do neke stopnje demokratična. Da piramid niso gradili sužnji so dokazali z grobovi in stanovanji delavcev, ki nikakor ne morejo biti od sužnjev.
Torej so piramide in druge sakralne objekte grdili svobodni delavci. Tako je bil Egipt neznansko bogata država, verjetno na svetu trenutno ni tako bogate države (mogoče Kuvajt ali Arabski emirati) in tudi demokratičen, da so delavci prostovojno delali take stvaritve.
Pa tudi tak razvoj znanosti ni mogoč v diktaturi in tudi trajanje Egiptovske države je presenetljivo dolgo. Tudi to kaže na to da ni bila diktatura ampak neke vrste demokracija.
Hmm, res zanimiva država ...
Ja, skrivnosti v gradnji piramid pa sploh ni veliko, niti v njenih funkcijah in oblikah. Veliko je že pojasneno. Skrivnostno je le za to, ker smo tako samovšečni in si težko predstavljamo, da je lahko včasih obstajala država s takim znanjem in takim bogastvom. Pa je. Nič pa ni večno, tudi naša civilizacija ne.
Ja, uporabljali pa so univerzalna znanja narave in vesolja.
Uf, pa pisava. To jim je omogočilo še večji razvoj. Ni bilo potrebno vsaki generaciji znova odkrivati kolesa, ker so lahko prebrali in nadaljevali od tam, kjer so predhodniki končali.
Posted 24 September 2005 - 08:56 PM
čedalje bolj verjamem da so jih naredili ljudje.
Posted 24 September 2005 - 10:16 PM
Tudi sedaj mislim, da če bi do vernika stopil bog, oz. nekdo, ki ga ima za boga ne bi dvarat pomislil in bi brez ugovarjanja (morda še z veseljem) storil ukazano...
Pred leti pa sem recimo v reviji os sošolca (nak o marsovcih in podobnemu) brala teorijo, kao naj bi nezemljani pomagali graditi piramide in kot dokaz so navajali fotografijo neke freske (?) v piramidi, kjer se pojavi naši predstavi o nezemljanih podobna oseba.
Seveda je to samo še ena izmed mnogih teorij.
Jaz osebno vrjamem 1. teoriji...
Posted 25 September 2005 - 11:51 AM
kaj pa stonehenge??? pa zakaj so te kamne sploh uporablal?
http://www.theicemag.../stonehenge.jpg
Posted 25 September 2005 - 02:43 PM
(btw. ne verjamem pa da je bil že ker na luni ... to so se Američani zmislili , da bi bili boljši od Rusov , k so jih totalno našišal takrat s poleti v vesolje... hi hi hi)
Posted 25 September 2005 - 04:19 PM
npr. zeusov kip. ni mi čist jasn kako so lah kej tacga naredl za nihove čase.. zanimiv pač
Posted 25 September 2005 - 04:25 PM
imel so talent pa voljo
če bi se zdej spravl kej tazga narest bi se čez par let podrl.
Posted 26 September 2005 - 01:48 PM
Ja, jst sem tud na njih pomislila, sam je folk pisal vecinoma stvari, ki smo jih zgradil (razen Grand Canyon)
Posted 26 September 2005 - 07:01 PM
Posted 26 September 2005 - 07:03 PM
iz koga ali česa smo se pa sploh ljudje razvil???
Posted 26 September 2005 - 10:36 PM
men je podobna angelini
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users