Potovanja...
Posted 29 March 2005 - 07:09 PM
Zanima me v katerih deželah ste že bili, kaj ste videli, kaj se vam je najbolj vtisnilo v spomin oziroma, kaj vam je bilo najbolj in najmanj všeč, v deželi kjer ste bili.
lp, tinca
Posted 29 March 2005 - 07:24 PM
Posted 29 March 2005 - 08:46 PM
hm....jst že dve leti spoznavam slovenijo....počez in počes in morem priznat, da mi je še kr neki kotičkov ostalo...oz...prav res še kr neki...slovenija je čudovita dežela!
najlepše mesto ki sem ga kdajkoli vidla pa je zame Praga...
Nadi o Irski moreš nujno poročat!
jst bi raje kot Irsko vidla še Škotcko...ma je predraga trenutn za moj žep
spontana,nagajiva,samosvoja,provokativna,energicna,samozavestna,divja..drugačna,povprečja me resnično ne pritegnejo..
jp...postavljam meje svojega ozemlja
Posted 29 March 2005 - 09:15 PM
No, tudi Benetke imajo svoj čar.
Letos... rada bi šla v Tunizijo ali Egipt...bova videla. Najine sanje pa so Japonska in Avstralija...
Tan
Posted 30 March 2005 - 08:10 AM
Posted 30 March 2005 - 08:30 AM
Ko sem bil majhen, me je fasciniral Koeln in velika katedrala, ko sem pa odrastel, sem se spravil v ZDA in in si za prvo večje samostojno vandranje izbral New York, nato 2X London, San Francisco, Pariz ter nato še 1X London.
lp
Damjan
Posted 30 March 2005 - 09:56 AM
Posted 30 March 2005 - 09:57 AM
Posted 30 March 2005 - 09:58 AM
Posted 30 March 2005 - 10:06 AM
Posted 30 March 2005 - 01:41 PM
Vsem ki se potapljate priporočam dopust v Egiptu, Rdeče morje je namreč čudovito - raj za potapljače.
Verjetno, da bom šla še kdaj v Afriko, tam mi resnično lepo, upam da še letos...
Ogledala sem si podolg in počez otok Krf v Grčiji, tam je bilo tudi lepo in Bolgarijo, kjer sem prinesla skoraj več denarja domov kot sem ga vzela s sabo - tako je bilo poceni!
S fantom se odpravljava že nekaj let za nekaj mesecev v Avstralijo, ma mislim da so to le pobožne želje, ki se mi ne bojo uresničile.
Posted 04 April 2005 - 04:27 PM
Jaz sn tak rada potujoča! Letos upam,da šibam na Škotsko, nekje konc avgusta, začetek septembra..če mi bo šef dal takrat 14 dni fraj .
Še prej pa bi rada šla kam na morje .
Kam pa vas kaj vleče? In kje vam je blo kul...,da bi še nam priporočale!
Jaz sem bla navdušena nad S Irsko in Korziko...PRVA LIGA!
When we are happy, we are allways good, but when we are good, we are not allways happy (O.Wilde).
Posted 04 April 2005 - 04:50 PM
Posted 05 April 2005 - 07:28 AM
Najbolj pa nam decembra (božič in ali novo leto) pašejo topli kraji (Kanarski otoki ali Egipt), to prakticiramo že nekaj let. Zaradi služb ne dobimo veliko dopusta naenkrat zato gremo 4-5 letno na dopust po en teden, ter polet 2 tedna.
Posted 05 April 2005 - 07:37 AM
Španija-Kanarski otoki, Francija, Nizozemska, Danska, Nemčija, Avstrija, Češka, Poljska, Madžarska, Švedska, Finska, SCG, Hrvaška, Italija, Grčija,
Tunizija, Egipt, Alžir, Libija, Malta, Turčija, Maldivi ter za mene najljubša država Rusija - preživela prečudovita 4 leta.
Najbolj pa me vleče v južno Ameriko.
Posted 09 April 2005 - 04:36 PM
Grcija - bila sem na nekaj otorkih ( Krf, Ios in Santorini ), ter v Atenah. Atene lahko recem, da so mi najgrse mesto, kar sem jih kdaj videla ( razen nasih Jesenic in podobno ). Ima sicer "lepsi" del, ampak je vseeno grdo. Akropolo vidis in gres. Ios je predvsem zurerski otok, tako da ga iz tega vidika priporocam. Tudi plazice so lepe, morje, vsaj v poletni sezoni, je pri glavnih plazah MLAKA.
Santorini je pa najlepsi otocek, kar sem jih kdaj videla. Bele hisice, modra polkna in strehe, vec vrst plaz ( bela, crna, rdeca), cudovit razgled in hude cene.
Francija - zame ena izmed najlepsih drzav. Azurna obala je lepa, sanjska, smucarija tam nekaj, kar privoscim vsem, da dozivijo ( predvsem 3 doline - mnjam) in ( tole se bo slisalo klisejsko) PARIZ - mesto v katerega se zaljubis. Toliko zanimivih stvari.Pa ce pozabis Eifflov stolp, Elizejske poljane-mimogrede sanje za vsako obsedenko z nakupovanjem, Slavolok zmage in podobno, imas tam na ulickah pod montmantrom pravi pogled na francosko zivljenje. Meni se blazno dopade. Potem pa se moje kaprica - Louvre v katerem sem tudi lahko po vec dni No pa da ne pozabim, tudi zurat se da ornk
Nekdo je ze hvalil Belgijo tudi name je pustila zelo dober vtis. Bruselj je tako simpaticno mesto, da si lahko predstavljam, da bi zivela tam. Sicer ni nic blazno posebnega, ampak srckano vse skupaj.
Den Haag - pravljicne hisice, posebna vrsta arhitekture, ce gres na potovanje po Evropi, den Haaga ne spusti. Ker je dozivetje zase.
Nemcija - bila sem v kar precej nemskih mestih, ampak najvecji vtis so name naredila mala mesteca. Od velikih pa Berlin. Ceprav sem bila razocarana nad opevanjem se tistih par metrov Berlinskega zida, ker res ni nic posebnega. Muzej 2. svetovne vojne me je pa ocaral. Berlin je ogromno mesto, bila sem samo enkrat in nisem dovolj videla. Nocno zivljenje je pa tudi noro.
Avstrija - navdusena nad Dunajem, Salzburgom in Insbruckom. No o tem se mi niti ne da pisat ( pocas bom nehala).
Svica mi je sama po sebi vsec, ker se mi zdi zelo cista, urejena, v spomin so se mi najbolj vtisnili Renski slapovi in mestece Luzern.
Se nakratko:
Niso mi bili vsec: Rim ( ni po mojem okusu, sploh folk, mogoce ce bi sla zdaj, bi ga drugace dozivlajla), Bratislava ( najbolj dolgocasno mesto na svetu), Zagreb, Munchen, Koln, Atene ( to sem ze pisala)
Vredna obiska po mojem mnenju je pa Spanija, Francija, Svica, Malezija in Avstralija.
Zanimivo pa je, da nisem bila v Londonu in me tudi ne vlece.
Posted 09 April 2005 - 04:40 PM
Jaz bi ful rada šla na Finsko, Švedsko, Nizozemsko, Francijo, Rusijo. To so tiste države, katere bi zelo rada videla. Upam, da jih kdaj bom...
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 April 2005 - 07:44 PM
še vedno je čas...Samo odločit se moraš, začet zbirat denar in greš
Posted 10 April 2005 - 12:49 PM
še vedno je čas...Samo odločit se moraš, začet zbirat denar in greš
Ja, tu se zatakne... ker večinoma ni kaj za zbirat.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 10 April 2005 - 01:30 PM
LP N
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users